Humor, gry i zabawy

,Śmieszne zagadki

Założony przez misiek 185 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 9 z 10

Dwie kury w ciągu dwóch dni zniosły dwa jajka. Ile jajek zniosła jedna kura w ciągu jednego dnia?

#162 1 polubienie

Niewiadomo, od 0 do 2.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Wiadomo. Musisz policzyć.

#164 1 polubienie

Zniosły po jednym.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Niestety nie. Gdyby zniosły po jednym, to w ciągu jednego dnia zostałyby zniesione dwa jajka. A w mojej zagadce w ciągu dwóch dni zostały zniesione dwa jajka.

#166 1 polubienie Edytowano

Pierwszego dnia zniosła jedna, drugiego druga. Toż to proste.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#167 1 polubienie

No jak po wyżej, jednego dnia zniosła jedna, drugiego druga. No to zniosły po jednym w ciągu dwóch dni.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

To nie jest tak, że jednego dnia znosi jedna, a drugiego dnia druga. One znoszą razem.

#169 1 polubienie

Pół? :O

#170 1 polubienie

Brawo. Pół. Jedna kura w ciągu jednego dnia zniosła pół jajka. Więc ta jedna kura w ciągu dwóch dni zniosła jedno jajko. A dwie kury w ciągu dwóch dni zniosły dwa jajka.

#171 2 polubienia Edytowano

Ale to nie logiczne i nie możliwe tak na dobrą sprawę :D

#172 1 polubienie

Głupie i niemożliwe z punktu biologji.

#173 1 polubienie

Zależy, może zaczęły znosić o 23.59 pierwszego dnia, a skończyły o 0.00 lub 0.01 następnego, a liczy się dobami.

#174 3 polubienia

Hm. Wyobraziłam sobie kurę, której z kupra wystaje pół jajka i która czeka, aż wybije północ, aby wypchnąć te drugie pół. :D
Miarą miłości jest miłość bez miary

#175 1 polubienie

No może sensu logicznego to nie ma. Ale licząc matematycznie, to jedna kura w ciągu jednego dnia zniosła pół jajka.

#176 1 polubienie

Ile śliwek wejdzie do litrowego słoika?

#177 2 polubienia

Litr powideł albo śliwowicy. :D
Miarą miłości jest miłość bez miary

#178 1 polubienie

E, dalej proszę.

Kilogram.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.