Blind shel classic- co myślicie.
Wróć do inne#61 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
W poniedziałek będe prowadził audycję na temat nowego blindshella, a za dwa dni dostanę go do testów. Jeżeli macie jakieś pytania, możecie pisać tu, albo do mnie na priw.
#62 tomecki
Ja oczywiście jestem ciekaw jak to to nagrywa i czy któreś apki ze sklepu play, do tego celu służące zostały zaadaptowane dla tego urzadzenia, a jeśli nie to jakie możliwości oferuje domyślna apka.
#63 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
W poniedziałek Odpowiem na to pytanie wyczerpująco. Na dzień dzisiejszy wiem, że telefon oferuje możliwość nagrywania rozmów i wystarczy nacisnąć jeden przycisk, żeby to uaktywnić.
#64 Monia01
Jak tam jest z apkami? Jak wiele jest tych, które można zainstalować?
🇺🇦 🇵🇱
#65 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Tego jeszcze też nie wiem, ale w piątek Ci odpowiem. Na pewno jest whatsApp, messenger, telegram, lookout, przeglądarka internetowa, youtube i klient poczty.
#66 pates
No to lecim, listo.
1. Jakie głosy można tam ogarnąć na to?
2. Czas pracy baterii, jakbyś mógł to jakoś sprawdzić.
3. Czy ta bateria to jakiś spiczjalny wymysł czy zwykłe bl5c np?
4. Jakość dźwięku na głośniku i słuchawkach.
5. Responsywność.
6. Miarodajność ocrowania.
#67 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Odpowiem na wszystkie pytania maks w poniedziałek.
#68 grzezlo
No i co z nawigacją, czy jakieś specjalne apki, producenta, czy działa Seeing assistant move, albo inne nawigacje dla niewidomych na Andka?
#69 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Dobre pytanie. Na stronach tego nie reklamowali, ale to nie wyklucza braku nawigacji. W piątek się okaże.
#70 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
No i mamy to. Testuję nowego blindshella. Messenger śmiga idealnie. Pisze się dobrze, przeglądarka działa tak, jak chciałem. Ja jestem zadowolony.
#71 papierek
Czekam na podcast, bo mnie ciekawi. Spróbuj odpowiedzieć na pytania zadane gdzieś w tym czy innym wątku. Jest tam talkback, czy jak to wygląda?
#72 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Papierku, odpowiem na wszystkie pytania w poniedziałek. Tam nie ma talkbacka, tylko screenreader od blindshella. Gdybym o czymś zapomnial, zawsze możecie dzwonić na zooma.
#73 tomecki
A właśnie, jest Zoom?
#74 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Nie ma.
#75 pates
A w tym sklepie co mają swoim?
#76 papierek
Dobra, ludy, w poniedziałek jest podcast myślę, że wszystkiego się dowiemy, w razie co można się wdzwaniać i pytać.
#77 papierek
Planuję zastreamować podcasta na eltenie, jak będzie mi się chciało, tak btw.
#78 pates
Oczywiście Mateuszu, ale to jest dość ważna jednak rzecz.
#79 papierek
No to w poniedziałek będziemy wiedzieli
#80 grzezlo
Kolega Dariusz może nie móc technicznie wszystkiego sprawdzić na żywo w trakcie audycji, czy np. jakaś apka jest w sklepie producenta, dlatego myślę, że jednak warto zadawać pytania z wyprzedzeniem...