Blind shel classic- co myślicie.
Wróć do inne#641 Numernabis
A ja zrozumiałem, ale przecież nie będę zakładał nowego wątku, aby zadać pytanie w nowym wątku do postu w innym wątku.
@Pates, dzięki.
Ptałem o identyfikację bo co ciekawe pod TB w S8 nie działa mi identyfikacja rozmówcy.
No i jak wygląda odbieranie połączeń? Pytam bo w S21 domyślnie fokus ustawia się na przycisku zielonej słuchawki i wystarczy puknąć palcem dwa razy, aby odebrać, u mnie w S8 tak nie jest.
#642 misiek
Serio? No ja widziałem coś zupełnie na odwrót jak ziomek miał wypadek na gokardach, to od składanej Nokii 6103 odleciała mu cała klapka, czyli góra z ekranem.
-- (magmar):
Jakoś nokie nie miały tego problemu.
Rozumiecie pojęcie ALTERNATYWA?
Przytaczam definicję słownikową cytując za SJP:
1. dwie wykluczające się możliwości, np. mieć alternatywę;
2. sytuacja wymagająca wyboru między dwiema wykluczającymi się możliwościami, np. stanąć przed alternatywą;
3. potocznie: inna możliwość, inne rozwiązanie, np. alternatywa dla planu gospodarczego;
4. w logice: zdanie złożone współrzędnie (połączonych spójnikiem "lub" lub "albo"), prawdziwe wówczas, gdy choćby jedno ze zdań składowych jest prawdziwe; suma logiczna; wyraz często używany w błędnym znaczeniu "jedna z możliwości", np.: Miał dwie alternatywy. (poprawnie: Miał dwie możliwości.)
--
#643 daszekmdn
Magmar:
Jakoś nokie nie miały tego problemu.
----
Ale to nie jest Nokia, tylko telefon robiony przez inną firmę, więc trwałości Noki raczej nie ma. Logiczne.
Magmar:
I nagrywa rozmowy.
Ale w kiepskiej jakości. Słyszałem przykładowe nagranie z Tyflopodcastu i ma ono denerwujący efekt przycinania się jakby.
Pates:
W sumie to jest android który ma 4 cale.
Kurde, gdybym ja o tym wiedział w grudniu kupując Xiaomi. Ehh...
#644 magmar Konto zarchiwizowane
Łatwiej wymienić części w razie czego.
#645 pates
@Misiek 6103, przypadkiem nie ten dziwny clamshell?
@Numernabis muszę sprawdzić. Na codzień używam iphonea, a że przy okazji jestem takim jakby kolekcjonerem telefonii to udało mi się dostać s8, to ci sprawdzę to, jak włożę sim.
@Magmar sprawdziłaś to, co podrzuciłem, a propos androida?
#646 misiek
Chyba żartujesz, taśma łącząca górę z wyświetlaczem, mikrofonem, głośnikiem audio i klawiaturą numeryczną, a do tego lutowana na płycie, nie na styki. Po za tym sama góra pękła na zawiasach, więc kaplica.
-- (magmar):
Łatwiej wymienić części w razie czego.
--
#647 misiek
Pates tak, klapka z antenką :XD mały gruby, dzwonki mp3, 4 mb pamięci, irda, bluetotch.
#648 daszekmdn
Łatwiej? Jeśli mówisz o BS to raczej nie. Niszowe rozwiązanie i serwis w tych wszystkich firemkach zapewne tylko.
#649 pates
Nie chcę nawet wiedzieć, ile by sobie wzięli za naprawę. Kiedyś za milestone chcieli 1000 zł, więc sami wiecie.
#650 daszekmdn
Taa, a w środku jedna płytka drukowana z tego co gdzieś słyszałem xD.
#651 pates
Bym ci nawet pokazał to dziadostwo w środku, alejuż tego nie mam. Jak masz gdzieś takie to nożem otwórz, jest na zatrzaski to zamkniesz ponownie.
#652 misiek
Jak rozumiem góra na stałe lutowana do płyty? Za 1500 zł żałosne.
#653 pates
Kurcze, dziwi mnie pewien fakt.
Wszyscy piszemy tutaj o feature phoneach, czyli teoretycznie dla nas niedostępnych telefonach klasycznych.
Gdy się jednak zagłębiłem w temat wychodzi nam, że część z tych telefonów jest dostępna!
Niestety nie wiem jeszcze, na ile, ale moje kolekcjonerstwo prędzej czy później sprawi za pewne, że coś takiego nabędę i sprawdzę.
Mowa tutaj o KAI os, czyli takim sztucznym androidzie, że tak to nazwę. Dość tanie zabawki, takie nokie 800, 8000 np a podobno mają też smartfonowe funkcje. Raczej duże baterie, etc.
#654 midzi
@magmar, co do Zooma to jest cień szansy, że zadziała. Pamiętaj, że Zoom oprócz swoich aplikacji ma też możliwość włączenia się na spotkanie przez appkę webową. Jeśli zatem przeglądarka BS będzie w stanie to ogarnąć, to kto wie?
#655 Dawid
Dzień dobry, o jakim telefonie Pan mówi/pisze?
#656 misiek
Wątek dotyczy składanego telefonu teoretycznie stricte dla niewidomych.
#657 Numernabis
Blind Shell Classic przecież nie jest składany
#658 misiek
Jest
#659 Kuba999
Mój kolega ma telefon blindshell Classic jest bardzo z niego zadowolony Chociaż mówi że przeglądarka internetowa nie jest w nim dobra tak naprawdę to ten kolega uważa że dotykowe telefony to wielkie badziewia
#660 magmar Konto zarchiwizowane
Każdemu wg potrzeb, dlatego dobrze, że jest alternatywa.