Blind shel classic- co myślicie.
Wróć do inne#601 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Gdyby ktoś szukał kontaktu ze mną. - Proszę wejść na stronę tyflopodcastu i posłuchać pierwszych minut obu audycji o blindshellu. Podałem dane do siebie. nie chcę, żeby ktokolwiek myślał, że kiedyś wrócę na Eltena. Żywku, zmienię opis specjalnie dla Ciebie.
#602 zywek
ah, dziękuję Ci za tą jakże ważną poprawkę, która tak wiele zmieniła w moim życiu. Od dziś jestem szczęśliwszy, że już nie kłamiesz.
#603 Adasadula
Ja tam samego telefonu nie trawię z kilku powodów. Pierwszy, jak dla mnie naj warzniejszy powód, czyli cena za którą kupił bym sobię iPhonea czy innego androidowca który był by o wieeeeeelką liczbę procęt funkcjonalny niż bs. Drugi powód to zamknięty antek. No z całym szacunkiem, ale to jak bym kupił sobie telefon a jak wchodzę do sklepu play czy innego sklepu miał komunikat wal się userze bo to jest nasz system i nie zainstalujesz sobie na niego YT czy innego softu.
#604 magmar Konto zarchiwizowane
Kochani, piszę do Was z nowiną, że wkrótce stanę się posiadaczką rzeczonego modelu.
Wczoraj weszła funkcj ahotspota.
Naprawdę nie potrzebuję wyprać spodni ze stowarzyszeniem smartfonu.
#605 pates
Powiem tak. Jeśli dostanie to to jeszcze bankowość elektroniczną, to kurcze, będzie bardzo, bardzo kuszące.
#606 Numernabis
Owszem, choć jakość materiałów z których został wykonany ten telefon pozostawia wiele do życzenia.
Klawiatura może długo nie wytrzymać jeśli ktoś sporo klepie.
Kiepsko oznaczona cyfra 5, jojstick zbytnio schowany między klawiszami, w pierwszych chwilach byłem przekonany, że go w ogóle nie ma.
#607 magmar Konto zarchiwizowane
Z bankowością może być problem.
Materiał nie jest zły, a smartfon jak spadnie to się porysuje ekran.
#608 Monia01
Nie dostanie bankowości, to oczywiste.
🇺🇦 🇵🇱
#609 misiek
Akurat, fajnie, że połowa świata będzie się dostosowywać do jakiegoś śmiesznawskiego zamkniętego systemiku dla dwóch modeli. Bankowości elektronicznej to napewno nie dostanie. Może i ekran się nie rozbije, chociaż jak spadnie niefortunnie to wszystko możliwe, włącznie z całkowitym oderwaniem góry.
#610 magmar Konto zarchiwizowane
Jakoś nokie nie miały tego problemu.
Rozumiecie pojęcie ALTERNATYWA?
Przytaczam definicję słownikową cytując za SJP:
1. dwie wykluczające się możliwości, np. mieć alternatywę;
2. sytuacja wymagająca wyboru między dwiema wykluczającymi się możliwościami, np. stanąć przed alternatywą;
3. potocznie: inna możliwość, inne rozwiązanie, np. alternatywa dla planu gospodarczego;
4. w logice: zdanie złożone współrzędnie (połączonych spójnikiem "lub" lub "albo"), prawdziwe wówczas, gdy choćby jedno ze zdań składowych jest prawdziwe; suma logiczna; wyraz często używany w błędnym znaczeniu "jedna z możliwości", np.: Miał dwie alternatywy. (poprawnie: Miał dwie możliwości.)
#611 papierek
Ani banku, ani ubera, ani bolta, ani nic z ważniejszych apek, bo wymagają płatności. A banku napewno nie, bo nawet, jak by ktoś dostosował aplikację pod system, to bank nie zagwarantował by bezpieczeństwa na takim systemie. Coś jak to, że na roocie nie można też mieć banku. No chyba, że się oszuka aplikację. Ale to dużo zabawy.
#612 magmar Konto zarchiwizowane
I tak robię przelewy na komputerze.
Z Ubera i Bolta rzadko korzystam, bo na codzień mieszkam w 30-tysięcznym mieście.
#613 magmar Konto zarchiwizowane
Częściej piszę na telefonie i cholera mnie bierze.
#614 papierek
Dlatego używam brajla. :) Ale dobra, nie ma co dyskutować znowu na temat osobistych preferencji. Ja tylko podaję fakty i powody, dlaczego tak się nie stanie. Jak ktoś umie się z tym pogodzić i mu tego nie brakuje to spoko. Ja nigdy nie noszę ze sobą karty i płatności zbliżeniowe to mój ratunek.
#615 magmar Konto zarchiwizowane
Dziękuję za ten merytoryczny nie napastliwy wpis.
Próbowałam brajla z Androidem nie dało się, gdy chcę przejść na klawiaturę zewnętrzną muszą zmienić gadacza na TB, bo w CSR trza siię bawić ustawieniami i jeszcze płacić za licencję.
-- (papierek):
Dlatego używam brajla. :) Ale dobra, nie ma co dyskutować znowu na temat osobistych preferencji. Ja tylko podaję fakty i powody, dlaczego tak się nie stanie. Jak ktoś umie się z tym pogodzić i mu tego nie brakuje to spoko. Ja nigdy nie noszę ze sobą karty i płatności zbliżeniowe to mój ratunek.
--
#616 pates
Ja też szczerze powiem, że żadnych boltów, uberów, pysznych czy innych dziwactw nie używam, bo mi to do życia potrzebne nie jest. Wiem, że na bankowość szans nie ma, ale żeby chociaż inpostową appkę wrzucili z możliwością odbierania paczek, już nadawanie nie ważne, wsumie przez blika by mogli, bo cały proces by się robiło na pc. A najlepiej dać dostęp do sklepu play, chociaż to raczej nierealne niestety. Niemniej jednak też przychylam się do tego co raz to bardziej, bo sama idea jest bardzo dobra, a dla mnie argument o baterii np ma dość duże znaczenie, no i fizyczny, normalny jack, plus slot kart micro sd, mały rozmiar.
#617 magmar Konto zarchiwizowane
I nagrywa rozmowy.
Ale trzeba o tym wspomnieć bardzo wytłumia efekty wokół rozmówcy, pociąg itd.
#618 MarOlk
No nie wiem. Co kto woli. W każdym razie niech ci służy @Magmar.
#619 magmar Konto zarchiwizowane
Muszę jeszcze bardzo dokładnie obejrzeć klawiaturę brajlowską w iphonie, android odpada.
#620 MarOlk
Nie wiem jak jest na Androidzie, ale na iOS jest to dosyć dobrze zrobione i korzystam z tego chętniej niż miałbym dyktować.