Dla niektórych przecież gdyby Fb się skończył to skończyło by się życie. I mimo-wszystko odróżniajmy Fb od Messengera. Od dawna sam Fb to śmietnik, spamwar raj dla cwaniaczków i ogłoszeniowych oszustów i wieeeelka tablica ogłoszeniowa z grupami z dziwnymi ludźmi przekładającymi swoje fantazje nad rzeczywistość usilnie wkręcając w to innych.
2 likes
Idąc twoim tokiem rozumowania można by stwierdzić, że cały internet to banda debili wrzucających wszystko i wszystkich do jednego wora.
A prawda jest taka, że to witrna jak każda inna.Trzeba tylko umieć szukać i dostosować algorytm pod siebie.
A prawda jest taka, że to witrna jak każda inna.Trzeba tylko umieć szukać i dostosować algorytm pod siebie.
1 likes
Dokładnie odróżniajmy FB od Messengera.
Może nie jest to komunikator najlepsiejszy na świecie, (w sumie każdy ma swoje zalety i wady) ale przynajmniej plusem jest to, że powróciła w nim opcja zakładania kont bez integracji z facebookiem oraz szyfrowanie wiadomości end to end. Bo ta opcja kiedyś była, (sam tak w 2018 zakładałem konto), potem się zmyła, aż wreszcie wpływ przepisów unijnych zrobił co zrobił.
A co do facebooka i oszustów, no cóż, ja to tu tylko zostawię.
https://www.youtube.com/shorts/LEkWZR_R0Zs
Może nie jest to komunikator najlepsiejszy na świecie, (w sumie każdy ma swoje zalety i wady) ale przynajmniej plusem jest to, że powróciła w nim opcja zakładania kont bez integracji z facebookiem oraz szyfrowanie wiadomości end to end. Bo ta opcja kiedyś była, (sam tak w 2018 zakładałem konto), potem się zmyła, aż wreszcie wpływ przepisów unijnych zrobił co zrobił.
A co do facebooka i oszustów, no cóż, ja to tu tylko zostawię.
https://www.youtube.com/shorts/LEkWZR_R0Zs
Przepraszam, ale mam głupie pytanie, czym się rużni Facebook od Messengera?, bo jak dlamnie, to jedno i tosamo.
tyle, że przez messengera można pisać ze znajomymi, a przez Facebooka, to tylko wsumie to przeglądać posty, lub wyszukiwać znajomych.
tyle, że przez messengera można pisać ze znajomymi, a przez Facebooka, to tylko wsumie to przeglądać posty, lub wyszukiwać znajomych.
No to sobie sam na pytanie odpowiedziałeś i nawet z twojej wypowiedzi wychodzi, że jednak to nie jedno i to samo.
Edited
2 likes
Messenger to po prostu komunikator tak jak whatsapp, telegram, signal, etc.
Facebook nie jest komunikatorem, jest bardziej portalem społecznościowym.
Facebook nie jest komunikatorem, jest bardziej portalem społecznościowym.
1 likes
A jak wkońcu wygląda sytułacja z stroną mobilnom?, bo wygląda na to, że inni mają, a inni nie.
1 likes
Mi też już nie działa, mam jednak nadzieje, że ktoś kiedyś ogarnie jakąś stronę lub aplikacje, która będzie sobie radziła lepiej niż strona domyślna. :)
Mi też, przerzuca na normalną, trudno, po prostu olewam fb, ostatnio i tak mało korzystam z tego
1 likes
Natomiast mi odz dzisiejszego poranka działa.
nie wiem dokładnie od której, ale jestem wszoku, bo działa tak, jak jakieś 2 tygodnie temu.
nie wiem dokładnie od której, ale jestem wszoku, bo działa tak, jak jakieś 2 tygodnie temu.
czasami takie same mam wrażenie, bo znam pare osóbek, którym do tej pory to nie działa.
I proszę, znowu nie działa heh.
2 likes
Niespecjalnie, ta normalna nie jest wygodna, ja po prostu przestałem praktycznie korzystać z fb.
1 likes
da się, ale to jest hm bardzo męczące, no ale jak się niie ma tego co się lubi, no to trzeba inaczej.
aczkolwiek, to prędzej siedze na messengerze, tam się da pisać, jeśli chodzi o komputer, no bo jak chodzi o iphone, no to wiadomo, że tam łatfiej jest.
aczkolwiek, to prędzej siedze na messengerze, tam się da pisać, jeśli chodzi o komputer, no bo jak chodzi o iphone, no to wiadomo, że tam łatfiej jest.
1 likes
Na telefonie chyba jest OK jak widziałem u kogoś z pół roku temu. Na kompie jakoś się da, wygodne to nie jest, ale nie jest też niewykonalne.