dziwne jazdy z facebookiem
Wróć do Sieci społecznościowe#321 misiek
Dla niektórych przecież gdyby Fb się skończył to skończyło by się życie. I mimo-wszystko odróżniajmy Fb od Messengera. Od dawna sam Fb to śmietnik, spamwar raj dla cwaniaczków i ogłoszeniowych oszustów i wieeeelka tablica ogłoszeniowa z grupami z dziwnymi ludźmi przekładającymi swoje fantazje nad rzeczywistość usilnie wkręcając w to innych.
#322 djdenismusic
Idąc twoim tokiem rozumowania można by stwierdzić, że cały internet to banda debili wrzucających wszystko i wszystkich do jednego wora.
A prawda jest taka, że to witrna jak każda inna.Trzeba tylko umieć szukać i dostosować algorytm pod siebie.
#323 DJGraco
Dokładnie odróżniajmy FB od Messengera.
Może nie jest to komunikator najlepsiejszy na świecie, (w sumie każdy ma swoje zalety i wady) ale przynajmniej plusem jest to, że powróciła w nim opcja zakładania kont bez integracji z facebookiem oraz szyfrowanie wiadomości end to end. Bo ta opcja kiedyś była, (sam tak w 2018 zakładałem konto), potem się zmyła, aż wreszcie wpływ przepisów unijnych zrobił co zrobił.
A co do facebooka i oszustów, no cóż, ja to tu tylko zostawię.
https://www.youtube.com/shorts/LEkWZR_R0Zs
#324 lukasz1993258
Przepraszam, ale mam głupie pytanie, czym się rużni Facebook od Messengera?, bo jak dlamnie, to jedno i tosamo.
tyle, że przez messengera można pisać ze znajomymi, a przez Facebooka, to tylko wsumie to przeglądać posty, lub wyszukiwać znajomych.
#325 misiek
No to sobie sam na pytanie odpowiedziałeś i nawet z twojej wypowiedzi wychodzi, że jednak to nie jedno i to samo.
#326 DJGraco
Messenger to po prostu komunikator tak jak whatsapp, telegram, signal, etc.
Facebook nie jest komunikatorem, jest bardziej portalem społecznościowym.
#327 lukasz1993258
A jak wkońcu wygląda sytułacja z stroną mobilnom?, bo wygląda na to, że inni mają, a inni nie.
#328 lwica
Mi też już nie działa, mam jednak nadzieje, że ktoś kiedyś ogarnie jakąś stronę lub aplikacje, która będzie sobie radziła lepiej niż strona domyślna. :)
#329 mucha
mi też właśnie padła
#330 balteam
Mi też, przerzuca na normalną, trudno, po prostu olewam fb, ostatnio i tak mało korzystam z tego
#331 misiek
A ja mam nadzieję, że to w końcu padnie doszczętnie, ostatecznie i nieodwołalnie.
#332 lukasz1993258
Natomiast mi odz dzisiejszego poranka działa.
nie wiem dokładnie od której, ale jestem wszoku, bo działa tak, jak jakieś 2 tygodnie temu.
#333 mucha
mam wrażenie po prostu, że to działa jak chce
#334 lukasz1993258
czasami takie same mam wrażenie, bo znam pare osóbek, którym do tej pory to nie działa.
#335 lukasz1993258
I proszę, znowu nie działa heh.
#336 mucha
już teraz nie ma mobilnej strony, da się jakoś po ludzku kożystać?
#337 balteam
Niespecjalnie, ta normalna nie jest wygodna, ja po prostu przestałem praktycznie korzystać z fb.
#338 lukasz1993258
da się, ale to jest hm bardzo męczące, no ale jak się niie ma tego co się lubi, no to trzeba inaczej.
aczkolwiek, to prędzej siedze na messengerze, tam się da pisać, jeśli chodzi o komputer, no bo jak chodzi o iphone, no to wiadomo, że tam łatfiej jest.
#339 daszekmdn
Na telefonie chyba jest OK jak widziałem u kogoś z pół roku temu. Na kompie jakoś się da, wygodne to nie jest, ale nie jest też niewykonalne.
#340 misiek
Na Androidzie nie jest ok, na Iphone lepiej było.