dziwne jazdy z facebookiem
Wróć do Sieci społecznościowe#281 balteam
messenger.com jest irytujący jeśli chcemy przeczytać starsze wiadomości, no i jak mamy czaty grupowe, to czyta tylko jednąosobę jako nazwę grupy i potem nie wiemy czy to prywatny czat np. Muchy ze mną czy grupa, w której jest Mucha.
#282 mucha
to też fakt, ale zdaje mi się, że na zwykłym FB jest to samo
#283 lukasz1993258
oj nie wiem, dlatego wole użytkować wersje rozwojową
#284 daszekmdn
-- (mucha):
jak komuś wygodniej to dlaczego nie?
--
Wygodniej? Ciągłe problemy z Waszymi Mirandami czy m facebookiem nazywasz wygodą? Co łatwiejszego jest w ciągłym kombinowaniu jak zmusić archaiczne wynalazki do działania?
#285 lukasz1993258
jeśli pamiętam dobrze, to kiedyś aplikacja messenger na windows 10 była dla nas dostępna, bo tam fajnie się odczytywało wiadomości, od ponat puł roku, jest inaczej, bo to wogule nie działa.
#286 DJGraco
Ja korzystam ze strony messenger.com. Nie mam z nią problemów, wszystko sobie ogarniam. Nigdy nie dzwoniłem i nie odbierałem połączeń, ale pozatym jest ok. A jak starsze wiadomości chcę przeczytać to fakt trochę nurzące to jest, bo dość wolno się to przewija. Ja wchodzę w tryb formularza i we firefoxie przytrzymuje cały czas strzałkę w górę na liście wiadomości.
#287 balteam
no, ale dalej jak macie grupy z kilkoma osobami to nie wiadomo co to za kontakt.
Nie ma to jak jakaś normalna prosta apka.
#288 lukasz1993258
otusz to, na telefonie jest to przynajmiej prostrzejsze, bo jest apka dostępna.
#289 DJGraco
Zależy na czym. Na andro sprawawygląda gorzej, bo nie ma nadawcy przy wiadomościach, a na iphonie jest.
#290 lukasz1993258
mowa o iphone.
#291 zywek
W messenger lite chyba jest.
#292 daszekmdn
Do MSG na Windows jest wtyczka dla NVDA.
Jeśli nie ma czegoś takiego jak prosta aplikacja, to nie ma sensu wydziwiać skoro to co jest się bez przerwy wysypuje, ewentualnie można samemu coś napisać jeśli jest otwarte api.
#293 balteam
Wtyczka jest, ale nie każdemu działa, mi ostatnio przestała.
#294 djdenismusic
@daszekmdm brynczysz. MI tam mirandka działa elegancko. Po co mam zmieniać? Jak przestanie, to bez problemowo przerzucę się na appkę/zwykłą stronę fb. Zresztą kiedyś tak korzystałem i nie było większych problemów pomijając stare przyzwyczajenia, i mniejszą wygodę użytkowania.
#295 zywek
purple.
#296 lukasz1993258
a propo messengera, to wczoraj zmienili wygląd, i powiem szczerze, mniej mi sie ten wygląd podoba, bo troszke dziwnie się wchodzi wustawienia, a w inne czy wspam to wogule wejść nie moge, a przedtem to dało się wejść idealnie.
#297 DJGraco
Ale czego wygląd? Strony, appki na windowsa/iphonea/androida?
#298 lukasz1993258
A nie, już wiem, jak wto się wchodzi.
#299 lukasz1993258
strony messenger.com
#300 mucha
nie działa m.facebook.com jak normalnie korzystać z wersji mobilnej na PC?