Integracja Eltenowiczów

[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)

Założony przez daszekmdn 635 wpisów ostatni wpis 5 godzin temu Strona 31 z 32

No sory, ja sobie jakoś nie wyobrażam, żeby mi teraz to mieli zabrać.

Ja też, ale wciąż miewam takie nowe wyzwania, którym powinnam sprostać, a doopa ciężka do tego, oj ciężka i tak sobie myślę, że co dopiero mają tacy początkujący. Np. w gospodarstwie domowym, samoogarnianiu, orientacji itp. nawet mnie nowe wyzwania napędzają, ale papierologia i szeroko pojęta informatyka są obrzydliwe.

Maaaam taak samo, jak tyy Zuzlerku. Ale są wyjątki, np. AI, lubię to, kręci mnie to i interesuje. W kontekście ułatwiania sobie życia.
Senter San

Nie wiem, czy dać to do księgi zażaleń, czy do księgi pochwał, więc idzie do hydeparku.
Z resztą gdzieś pisałem o doborze laptopa na wyjazd, i nie pamiętam gdzie.
Wieczornonocna reinstalacja proszę państwa.
Windows 11 na thinkpadzie zachowywał się jak idiota z ambicjami na degenerata.
Wpada więc Win 10 LTSC.
Na dłuższy wyjazd powinno się nadać. Najwyżej będę klął i wył do księżyca. UWP nie potrzebne, więc to mi nie przeszkadza.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Wentylatory podłogowe to jedno wielkie gówno. Mam taki przy biurku firmy Volteno, i nie obniża temperatury pokojowej.

#606 3 polubienia

Bo wentylator nie obniża temperatury, tylko miesza powietrze.

Wentylator pomaga oddychać, mieszając to powietrze. Czego się spodziewałeś? Skąd miałby wziąć ten chłód?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Efektem ubocznym jest obniżenie temperatury, np. o 1 stopień albo coś w tym stylu.

Efektem ubocznym jest wrażenie obniżenia temperatury na skórze poprzez wydajniejsze parowanie.

Nie do końca. Nie w każdym miejscu pomieszczenia temperatura jest taka sama, więc jak się zmiesza to może być ten stopień mniej. Wiadomo, że tego nie odczujesz, chyba że dmucha na ciebie.

Kurka wodna. Od poniedziałkowego wieczora wypadła mi nakładka od klawisza Backspace w mojej klawiaturze Logitech K380. Obecnie jedyną możliwością wciskania tego klawisza jest gumeczka, która jest w środku, i ni cholery nie umiem tej nakładki wsadzić tak, jak była. Nie wiem, chyba zostanie mi kupno na Allegro nowej sprawnej sztuki Logitech K380. Poza tym jednym wypadniętym klawiszem klawiatura jest sprawna, a Chat GPT nie był mi do końca w stanie doradzić, jak mam to wsadzić bezwzrokowo.

A jest w tej nakładce drucik pod spodem czy nie?

Te duże klawisze mają takie śmieszne druty w membranówkach, no i właśnie,
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Tak, jest drucik, ale nie umiem tego na nowo włożyć.

Hm... A poprosić masz kogo o pomoc?

#616 1 polubienie Edytowano

Bo to jednak bez sensu, kupować całą klawiaturę, jeśli da się ją prosto naprawić. Było nie było, gorzej to już chyba nie będzie, więc możesz spróbować kogoś poprosić.

Problem jest taki, że ten drut trzeba odpowiednio zahaczyć w rowkach, które są dość małe. Nie wspominając już o niezwykłej elastyczności tego drucika. W mechanikach ten problem rozwiązuje się stabilizatorami, w sumie ciekawe czemu nie robi się też tego w tych troszku lepszych membranach. Ja potrafiłem jechać na wyrąbanym enterze, spacji na membranie, ale jest to irytujące, bo musisz celować w środek jak w jakimś darcie, a ja często klikam spację kciukiem lewej ręki po jej lewej stronie jak piszę, a jak przeglądam, to mały palec enter wciska np.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

A w tych Logitechach, które ja mam te rowki są wręcz mikroskopijne. Powyciągałam kilka klawiszy na próbę i przy moich naprawdę małych łapskach z ledwością trafiam, a co dopiero facet. Faktycznie poproś kogoś, bo szkoda klawiatury.

Niestety, przykro mi to pisać, ale muszę to zrobić. Klawiatura do wyrzucenia, muszę kupić nową. Byłem dzisiaj z mamą w 2 sklepach komputerowych, i serwisanci powiedzieli mi, że nie da się tego zrobić. A to był tylko niewielki upadek z łóżka do miejsca, gdzie chowam poduszkę i piżamę.

ehhhhh!!!!!, ten..... powalony wp pilot mnie coraz bardziej.... irytuje... żeby inaczej nie powiedzieć, po co mi na ekranie głównym pierdyliard informacji o programie na cały dzień każdego kanału?.!!, plus muli strasznie zwolnił, co tu się jeszcze podzieje?!!, Mojsior kiedyś w tyfloprzeglądzie mówił że się dla ios pogorszył, dla androida niestety widać też.