Forum

[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)

Integracja Eltenowiczów

Poprzednia 28 / 29 Następna

Julitka

#541 ·

Na pewno został dobrze skręcony, ale wszystkie śruby luzują się trochę z czasem.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

markus1234

#542 ·

Drażni mnie to, że ustawienia w ciśnieniomierzach mówiących nie są dostępne. Posiadam ciśnieniomierz Techmed TMA Voice 2, i nie wiem, na jakiej pamięci jestem, czy na pamięci 1, czy na pamięci 2, bo on ma 2 pamięci użytkowników po 60 pomiarów. I nie ogarniam, jak usuwać pomiary. Pytałem chata GPT o to, ale on nie mógł mi do końca doradzić, bo twierdził, że producent w oficjalnych źródłach nie pisze o tym, jak się wyczyszcza pamięci pomiarów. Jedyne co umiem zrobić w tym ciśnieniomierzu, to zmienić głośność mowy, i sobie tą mowę podgłośniłem, bodajże na 3, a wcześniej była na 2 albo 1. Chyba czas na zmianę ciśnieniomierza, bo jedna z moich cioć mi doradziła, że ciśnienie powinno się mierzyć rano od razu po wstaniu, bo wcześniej robiłem tak, że schodziłem na dół do tego obecnego ciśnieniomierza, i w ten sposób sobie mierzyłem, ale mój tata zaczął się mnie czepiać, że wstaję po 6 rano i go budzę tymi pomiarami ciśnienia. Więc rodzice niech mają tego Techmeda TMA Voice 2, a ja sobie poszukam ciśnieniomierza dla siebie, i mam nadzieję, że wtedy będzie święty spokój.

Pitef

#543 ·

2 likes
Ależ ten twój stary truje. Poza tym, z tego co tu słucham, to piszesz o problemach, które da się rozwiązać bardzo prosto. 1. Ciśnieniomierz rodzice mogą sobie kupić w abtece jakiś zwykły, a ty sobie na gurze po wstaniu mierz tym gadającym. 2. Fotel możesz poskręcać sam, wziąć jakiś zestaw kluczy/ śrubokrętów i tp od ojca, i spróbować samodzielnie. 3. AirFryer jeśli się nie mylę, powinien mieć regulację głośności komunikatów. 4. Postaw się trochę tym rodzicom, bo jeśli kiedykolwiek by przed tobą odeszli, to będziesz sam, niezaradny i zostawiony sam sobie. Buduj chłopie bazę umiejętności i takich przydasiów na zasadzie: A co będzie gdy by. Jeśli kiedykolwiek przyszłoby ci samodzielnie np. Zamieszkać, trafiać do roboty, gotować, sprzątać i tp, rodzice już teraz muszą rozumieć, że chcesz, bo z tego co po forach widać, chęci masz duże, jeno pozamykane głowy cię ograniczają.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

markus1234

#544 ·

Edytowano
Do kitu jest system zamówień w Altixie. Otóż w poniedziałek o godzinie 11:43 złożyłem zamówienie na ciśnieniomierz mówiący Misure Mi Med 6. W środę po godzinie 12 dzwoni do mnie Pani Lucyna Bartnik z pytaniem, czy rzeczywiście zamawiałem ten ciśnieniomierz. Powiedziałem, że tak, na co ta Pani powiedziała mi, że czekają na dostawę, i jak przyjdzie do Lublina, to mi go wyślą. No i przez czwartek i piątek czekałem, i cisza, nic nie przyszło. Mam nadzieję, że jutro przyjdzie.
Jeszcze jedna kwestia, która mnie dziwi. Niby są linki do śledzenia zamówień w Altixie, ale jak chcę sprawdzić, czy zamówienie jest wysłane, to cały czas pisze w tych linkach, że jeszcze nie wysłano. Zamawiałem już parę produktów z Altixu, i dochodziły normalnie, a linki do śledzenia tych zamówień nadal twierdzą, że nie wysłane. Pozdrawiam.

MarOlk

#545 ·

@Markus, wszystko fajnie, fajniusio, że piszesz o problemach z wysyłką, ale na litość boską, nie podawaj żadnych nazwisk.

Pitef

#546 ·

To po pierwsze. Dróga sprawa, o systemie zamówień w Altixie krążą legendy. Zgłaszałem problemy nie raz, na ten moment cisza. Jak chcesz coś zamówić, zamawiaj może przez Łódź. Dzwoń do Łódzkiego oddziału, i będziesz ode mnie miał info na bierząco.

Julitka

#547 ·

I warto też pisać w wątku dot. Altixu w Samodzielności Niewidomych/Na Zakupach - niech inni użytkownicy od razu wiedzą, co to się dzieje.
Ja już tyle słyszałam o dostawie od nich, że szok. Sama nie zamawiałam tam nic od nie wiadomo kiedy.

markus1234

#548 ·

Jutro będę miał ciśnieniomierz Misure Mi Med 6. Dzisiaj po godzinie 10 dzwoniła do mnie Pani Lucyna z lubelskiego oddziału, że doszedł, a po 11:10 dostałem powiadomienie SMS od DHL, że paczka przygotowana przez nadawcę. Cieszę się, że dobrze się to skończyło. Ale mój tata ma jakiś taki niesmak, bo dzisiaj był z mamą w Lublinie, i stwierdził tak jak wrócił do domu: "Szkoda, że nie pomyślałem, bobyliśmy w Lublinie, i byśmy zajechali i odebrali Ci,i byś dzisiaj miał. A tak musisz czekać".

Pitef

#549 ·

Eh jojczysz Markus. Tak się składa, że z ową wymienioną panią, jak i z jej współpracownicą pozwoliłem sobie poruszyć twój temat, i powiadomiony o niedostępności towaru byłeś. Wybadawszy temat, dowiedziałem się także, że dzwoniłeś po Kielcach, czy czym tam jeszcze. Niestety, Altix nie posiada rozsądnie zarządzalnego i zautomatyzowanego systemu magazynowego/ systemu do kupna i sprzedaży. W związku z tym, pracownicy muszą do klientów dzwonić, i to też czynią.

Julitka

#550 ·

Nie rozumiem tego, szczerze mówiąc; taka gigantyczna firma, potentat na rynku, nie ma nie tylko systemu magazynowego, co jeszcze rozumiem, ale nawet systemu kupna/sprzedaży? Mniejsze sklepy potrafią poinformować klienta, że jego produkt będzie dostarczony w x dni, ponieważ jest w magazynie Y, a jak jest produktów więcej, to przyjdą w z paczek, bo są z różnych miejsc dostarczane...

zywek

#551 ·

presta shop mogliby zainstalować i wsio.

Julitka

#552 ·

Albo innego Shopera. To jest jakieś 3 czy 4 tys rocznie. My zrezygnowaliśmy, dla nas to jest jednak wydatek, ale dla nich? Serio?
Tzn. oczywiście mają sklep, mają system zamówień, więc tam coś jest. Ale to coś jest dziurawe jak Kocioł w Harrym Potterze, z tego, co słyszę.

Pitef

#553 ·

Nie siedzę w dziale IT, gdybym tam był, i miał jakąkolwiek możliwość działania/ jakiekolwiek mechanizmy do uskutecznienia lepszego zarządzania wszystkim, to wierzcie mi. Zrobiłbym to bez wachania.

zywek

#554 ·

Ej, ale presta jest otwarta przecież. A przynajmniej tak kiedyś było. Co innego umowy z usługami płatności itd.

Pitef

#555 ·

Ja sie tam na tym nie znam, i szczerze powiedziawszy, dopuki nikt tego mi do roboty nie wdroży, nie muszę.

Julitka

#556 ·

Nie wiem, nie znam się. My zaimplementowaliśmy Woo w jakieś 3 miesiące i śmiga. Fakt, magazyn mamy raczej jeden, albo inaczej - z problemami magazynowymi radzimy sobie sami, organizując to wewnątrz, bo i popyt, siłą rzeczy, mniejszy, niż w takim Altixie. Chyba...
-- (zywek):
Ej, ale presta jest otwarta przecież. A przynajmniej tak kiedyś było. Co innego umowy z usługami płatności itd.
--

Zuzler

#557 ·

Edytowano
Wiecie, te esy to nawet intrygujące zjawisko.

daszekmdn

#558 ·

Noo i to jak!
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Julitka

#559 ·

Że what?
Poprzednia 28 / 29 Następna