Transkrypcja
Witam Was w kolejnym wątku głosowym na Eltenie. Chciałbym tutaj poruszyć taką bardzo ciekawą kwestię, bo sam jestem tego ciekawy. Mianowicie, czy jest w ogóle możliwe to, żeby osoba niewidoma była zatrudniona w stacji radiowej jakiejkolwiek? Czy to jest Polskie Radioprogram 1, 2 czy S, czy cokolwiek innego? Czy to w ogóle jest możliwe? Nie mówię tutaj o tym, że trzeba mieć odpowiednie wykształcenie, to jest oczywiste. Mi chodzi o to, że biorąc pod uwagę, że mamy XXI wiek, to jest raz, a druga sprawa jest tego typu, że technologia poszła bardzo do przodu i tutaj... większość rzeczy, które, że tak powiem, są robione, elektronicznych rzeczy, no to już niestety to jest robione na dotyk, tak? Na przykład ja mam przed klatką domową na dotyk, tak? I ja już niestety sobie z tym nie poradzę. A założę się, że za jakiś czas, tygodno, nie jestem w stanie powiedzieć kiedy, te całe konsole, które są w studiach radiowych, też będą na dotyk pewnie. I tutaj właśnie... Bo tak... Wiadomo, że jakby się pokazało takiej osobie, gdzie, co, jak nacisnąć, żeby dżingiel poleciał, no to wiadomo, że ta osoba to naciśnie, ale jeśli to jest dotykowe, to jak sobie wtedy z tym poradzić, bo... Ja powiem tak, ja nie dam stuprocentowej wiary, że na pewno konsole dotykowe będą, ale mi się wydaje, że kiedyś mogą być, bo już prawie wszystko jest dotykowe, więc mnie już nic nie zdziwi. Ale chcę poznać waszą właśnie opinię, czy w ogóle taka praca osoby niewidomej w radiu jest możliwe, czy jednak jest coś, co wymaga wzroku? Jeśli tak, to co? Bo chciałbym właśnie na ten temat waszą opinię poznać, bo temat mnie troszkę zaczyna interesować. No wiadomo, że z newsami przeczytać tak, żeby z wiadomościami na przykład, to byłoby troszkę trudno, ale na przykład jakieś wejścia antenowe czy coś, to myślę, że to by nie było problemu, żeby odpowiednie piosenkę puścić, no to chyba też, tylko nie wiem właśnie, bo ja nigdy nie miałem styczności z kimś niewidomym, kto by mógł pracować w radiu i kto by się na ten temat mógł coś więcej wypowiedzieć, więc tak jak mówię, chciałbym poznać waszą opinię na ten temat właśnie, czy to w ogóle jest możliwe, a może jest ktoś, kto miał doświadczenie w tym? Czy ktoś miał doświadczenie w takim? No więc pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie w ten upalny dzień i życzę miłego wieczoru. Czekam na nagrania w tym wątku.