Forum

Testy Eltengera, czyli spam is great.

Forum głosowe

1 / 4 Następna

daszekmdn

#1 ·

Transcription

Witajcie, witajcie mieszkańcy Chorinis, czy co tu można powiedzieć. Postanowiłem zrobić taki wątek testowy, gdzie możecie sprawdzać sobie nagrywanie głosówek i takich tam różnych rzeczy. No, to jest forum głosowe, nie mieszane, więc tylko głosówek do Eltengera, co by nie spamować tym po różnych grupach i miejscach do tego niekoniecznie przeznaczonych. Więc spamujcie dowoli, aż się serwer roz... No i znowu mi się ekran zablokował. Dlaczego tu się podczas nagrywania blokuje ekran? To trzeba naprawić. A może i nie? Może to nawet fajne jest, tak w dłuższej perspektywie?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

tomecki

#2 ·

Transcription

Dobra, chyba się nagrywa. Tylko ciekawe z którego mikrofonu to się nagrywa. To jest mikrofon dolny, raz, dwa, trzy, osiem. A to jest mikrofon górny, przy słuchawce. I send.

matid25

#3 ·

Transcription

Dobra, to teraz test Samsunga. Jeszcze raz, bo tak wtedy rzeczywiście nagrywałem nie sprawdzałem tego dokładnie. Próbuję lewy mikrofon i prawy mikrofon. No i zobaczymy czy to będzie mono, czy to będzie stereo. Za chwilę zrobimy jeszcze jeden test. Zainstaluję Eltengera na Motorola i zobaczymy czy to będzie mono, czy stereo. Przejdź wyżej przycisk. Przejdź wyżej przycisk wyżej przycisk. Przejdź wyżej przycisk wyżej przycisk. Przejdź wyżej przycisk wyżej przycisk.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

matid25

#4 ·

Transcription

No to witajcie. Zainstalowałem teraz Eltengera na Motorola i Moto G7 Power z Androidem 10 No i zobaczymy jak się zachowa na tym telefonie Eltenger Jeszcze mam inny Android ale tam nie instaluję, gdyż nie mam mikrofonu stereo więc nie ma to sensu, mam tylko Motorola i Samsung No to zobaczymy, prawy mikrofon lewy mikrofon No i zaraz zobaczymy jak to tam zadziała Na Samsungu niestety było mono

matid25

#5 ·

Transcription

No i ostatni post z mojej strony. Niestety na Motorola Moto G7 Power też wpis nagrywa się mono, więc ciekawe od czego tutaj to jest zależne. Czy tak jak mówiłem w innych aplikacjach, czy typu Tim Tok, nie Tim Tok, to tam wszystko działa ładnie, generalnie stereo.

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Witajcie to jest właśnie mój test pytanie czy to nagrywa w stereo obstawiam że nie no cóż może kiedyś będzie nagrywać w stereo byłoby fajnie no i tak sobie sprawdzam czy to działa jak to działa czy dobrze funkcjonuje ale chyba tak jest 3 w nocy a ja właśnie wstałem także co do jakości nagrywania to tutaj jest wszystko ustawione tak żeby nagrywał w stereo ale w stereo nie nagrywa także cóż piękna cisza no i chyba na razie tyle także pozdrawiam i życzę miłej nocy wstęp przycisk

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#7 ·

Transcription

iPhone zawsze od początku nagrał w mono, od kiedy się pojawiła wersja Eltengera, czyli ja testuję od 2024, to wiadomości głosowe zawsze miałem w mono, więc iPhone jest w mono. No i jak widać jeśli chodzi o Androida, to jest jakaś taka dziwna, losowa rzecz, że niektórzy mają w mono, a niektórzy mają w stereo. Ciekawe od czego to generalnie jest zależne.

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

Anunci, ce căvești, ce căvești!

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#9 ·

Transcription

Dobra, chyba się nagrywa. To jest mój test z Samsunga M15 5G. No i ciekawe, czy będzie stereo, czy będzie mono. Tu jest mikrofon jeden, tu jest mikrofon drugi. No i zaraz zobaczymy. SEND PRZYCISK

DJGraco

#10 ·

1 likes
Transcription

No właśnie to jest bardzo ciekawe na moim xiaomi się nagrywa w stereo nie mam innego telefonu z androidem do porównania iphona mam ale na niego już pewnie mało co pójdzie zresztą dawno go nie nie uruchamiałem nie wiem jak tam w ogóle czy jest sprawny czy nie sprawny pewnie będzie ale no on już nie dostaje aktualizacji do iOS bodajże 16 tam chyba 17 czy jakoś tak nie pamiętam chyba 15 była na nim ostatnia ale nie pamiętam w każdym razie o co chodzi mi się wydaje że el ten ma jakiś specyficzny tryb nagrywania które wszystkie telefony nie łapią jako stereo dlatego jedne łapią jako stereo a inne nie łapią i ja mam takie podejrzenie że to może być camcorder czyli rejestrator kamerowy ale nie mam pewności to już trzeba by się Davida zapytać bo jakby wprowadzić ten raf znaczy ten raf albo raf 2 ten nie przetworzony to myślę że byłoby trochę inaczej ... ... ...

Puszkin

#11 ·

1 likes
Transcription

Jak wszyscy, to wszyscy, ja też tutaj sobie coś nagram z iPhone'a 16 Pro, chociaż teraz z jakiegoś powodu nie odtwarzają u mnie się te wszystkie wpisy, nie wiem czy powinny, czy nie powinny, pewnie powinny, ale się nie odtwarzają u mnie wpisy audio na najnowszym Eltengerze, przed chwilą notabene zaktualizowanym. Także ciekawe i odsłuchać też tego nie mogę, więc jak usiądę za jakąś chwilkę do komputera, to zobaczę czy to w ogóle się odtworzy i nagra prawidłowo. No to sent, pompuj.

Puszkin

#12 ·

1 likes
Transcription

O, wygląda na to, że udało mi się nagrać na iPhone'ie wpis głosowy, ale zresztą coś innego mógłbym nagrać jak nie wpis głosowy, więc to było głupie rozpoczęcie tej wiadomości, czy tam tego wpisu, jak kto woli. Nie wiem, czy u Was też takie zdrzęsienia odtwarzają wpisy głosowe na Waszych Eltengerach, na Androidzie, na iPhone'ie, a przyznaję, że nie słuchałem wszystkich wiadomości, więc jakoś mogło mi to przez to umknąć. A też dlatego, że niektóre nagrania były jakieś trochę cichsze i nie chciało mi się tego wszystkiego słuchać. Od takich... Lenistwo puszkinowe.

Puszkin

#13 ·

1 likes
Transcription

No, to właśnie wyszła najnowsza beta Altengera i wiadomości głosowe, wpisy głosowe się odtwarzają, także dzięki wielkie, mogę nagrywać, odtwarzać, no i przy okazji, sorry za trzeci post z rzędu.

daszekmdn

#14 ·

2 likes
Transcription

No to po kolei, postanowiłem się odnieść do tego co mówił Graco o stereo i do tematu głośności samych postów Moim zdaniem coś zostało zmienione po prostu w nowej wersji, bo w poprzedniej, w której działały tylko i wyłącznie wiadomości No to jednak to stereo na swoim telefonie miałem, od przesiadki na najnowszy build wczorajszy, bo nie wiem gdzie wyszedł jakiś nowszy dla Androida Niestety u mnie stereo zniknęło, więc obstawiam, że to jest jakaś zmiana w bibliotece czy czymś używanym do rejestracji audio Czy to jest kamera, czy to jest co innego, nie znam się na tym, więc się nie wypowiem Natomiast ciekawe, że u Ciebie to stereo działa Myślę, że to jest kwestia też tego jaki mikrofon, telefon domyślnie wywołuje i w jakim trybie wywołuje go Elten Najoptymalniejsze byłoby po prostu znowu Znalezienie takiego trybu, który na wszystkich telefonach daje najlepszy dźwięk Albo gdzieś udostępnienie opcji zmiany tegoż w ustawieniach samej apki Co do głośności natomiast, no zauważam to szczególnie na Androidzie, posty z iPhona są dobrze wyważone Na Androidzie niestety ta głośność jest albo za cicha, albo... No za głośno to jeszcze nie trafiłem, ale zazwyczaj jest za cicho I często są za bardzo wybite wysokie tony Nie wiem dlaczego w sumie, w sensie pewnie któryś tryb mikrofonów tak robi Z telefonami Natomiast obstawiam, że problem będzie to naprawić, no bo tak naprawdę każdy Android To inny producent telefonu Nieco inne ustawienia, nieco inne mikrofony W iPhone'ach jest o tyle dobrze, że w zasadzie Wszystkie mają stały poziom wszystkiego No i jest to jeden producent Tak czy tak przydałaby się jakaś faktycznie opcja Podgłaśniania nagrania na samym telefonie, tudzież No... Jakiegoś kompresora, wyrównywarki, whatever Tylko nie wiem czy to jest sens na obecny moment No bo jednak wymaga to sporo pracy Takiej też matematycznej Policzenia tego wszystkiego, żeby było najbardziej optymalnie pod cały świat Natomiast co mogę zarekomendować osobom słuchających wpisów z telefonów Które są zbyt cicho na komputerze Strzałką w górę w LTE nie możecie podbić coś ponad 100% To znaczy jak domyślna głośność jest 100% I to jest tak jak wszyscy słyszą Strzałka w górę pozwala na wybicie jeszcze bardziej danego nagrania Że można cichsze posty sobie podgłośnić No z jednej strony niestety Z drugiej strony na szczęście nie działa to zapamiętywalnie To znaczy następny post i znowu musicie podgłaśniać No ale z drugiej strony w takiej sytuacji jakby to zapamiętywało To mogłoby wam coś nagle ryknąć w uszy Dawno się nie nagrywałem więc sorry za jakieś nieskładne Składanie bo no wszędzie gdzie mogę to raczej piszę A to jest forum głosowe a nie mieszane więc nie mam niestety takiej możliwości

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Puszkin

#15 ·

1 likes
Transcription

No to nagrywamy sobie z nowej BTL Tengera na iOS-a. Jest już przycisk Cancel Recording, którego bardzo mi brakowało. Ale cieszę się, że ten przycisk się pojawił. W związku z powyższym, przyciski czyli Cancel Recording i Send Recording są i można sobie nagrywać w ten sposób. No właśnie. W takim razie wyszliśmy.

lukasz1993258

#16 ·

1 likes
Transcription

RECORD, CENCYLE RECORDING, PRZYCISK Witajcie, to jest test znajdący się w wersji Endregera no i cóż zobaczymy czy to się wyśle czy nie ale chyba tak próbuję to wszystko na spokojnie rozgryźć no i jestem bardzo ciekawy czy to się wyśle ale powinno także jedynie co mi się bardzo podoba to wiadomości prywatne dostajemy powiadomienia kiedy ktoś napisze także fajna sprawa niestety nie ma tego jeszcze jeżeli chodzi o wątki średnie wątki średnie średnie czy nowe wątki na forum ale tak to jeżeli chodzi o wiadomości to są powiadomienia jak ktoś napisze także taka ciekawostka i mam nadzieję że to się zaraz bez problemu wyśle także jak na razie kończę wpis i do usłyszenia w kolejnym wpisie a kiedy będzie ten wpis no nie wiadomo tak że do usłyszenia do usłyszenia do usłyszenia do usłyszenia do usłyszenia

longshoot

#17 ·

2 likes
Transcription

Witam serdecznie, to jestem ja, wiecie kto dokładnie, przedstawiać się nie muszę, bo się znamy. Nagrywam się na Eltengerze z mojego iPhone'a 15 Pro Max z podłączonymi do niego słuchawkami, a właściwie to nie słuchawkami tylko mikrofonami binauralnymi. Są to mikrofony zakładane na uszy, nie da się ich używać jako słuchawek, podłącza się je pod USB-C, również działają z telefonami z systemem Android oraz na komputerach. Testowałem i teraz właśnie nagrywam, żeby zobaczyć jak to się nagra, czy będzie mono, czy będzie binauralnie. Czy będzie stereo, też podgłosiłem sobie w centrum sterowania głośność tych mikrofonów, bo teraz jest taka możliwość i mam nadzieję, że będzie w miarę głośność odpowiednia, w sumie to też nagrywam, żeby właśnie przetestować.

matid25

#19 ·

1 likes
Transcription

Thank you.

matid25

#20 ·

1 likes
Transcription

No dobra. Jeszcze test z ustawienia mikrofonu. Więc teraz nagrywamy z default. Zobaczymy czy to będzie stereo czy nie. A potem zmienimy sobie na mids.

1 / 4 Następna