przytulnemiejsce.pl
Wróć do Sieci społecznościowe#61 violinist Konto zarchiwizowane
Zmieniła się dotychczasowa forma regulaminu. Wszystkie dotychczasowe zasady pozostają bez zmian, jednakże, z racji jego nieprecyzyjnej formy został napisany nowy. Z dniem dzisiejszym został też wyłączony LOG. Mamy nadzieję że te drobne zmiany spowodują, że będziecie się tu miło czuli i jeszcze chętniej spędzali z nami czas.
Prosimy ozapoznanie się z aktualnym regulaminem dostępnym na plikach na kanale głównym.
#62 markus1234
Czyli już admini nie będą widzieli kto się kręci itp?
#63 markus1234
A regulamin jest dużo lepiej napisany niż poprzedni.
#64 violinist Konto zarchiwizowane
cieszy nas to bardzo niezmiernie..
#65 daszekmdn
Tak, nie będą widzieli, i użytkownicy mogą dowoli robić co im się tylko podoba(Nawet i spamować) jeśli nie ma administratorów. Chulajdusza piekła nie ma :D, bo i dowodów również.
Prowadzi to również do nadużyć, bo jeśli ktoś stwierdzi, że jest nękany przez kogoś np spamerskimi pmkami to nie ma jak tego udowodnić, po za ewentualnym pokazaniem tego w czasie rzeczywistym.
Ktoś może sobie również wymyślić, że został zaspamowany czy przydarzyły się inne niepoprawne/niedozwolone rzeczy, jeśli np kogoś nie lubi, bo dowodów i tak nie ma.
Mówiłem Violinistowi, że miast wyłączać całego loga, powinien wyłączyć tylko zapisywanie wiadomości prywatnych. No, ale cóż, ludzie się ponoć loga boją, więc może mają pewne zamiary.
I nie, nie piszę tego, by wywoływać burzę czy złośliwie. Jest to tylko i wyłącznie moja subiektywna opinia nad którą można się ewentualnie zastanowić.
#66 violinist Konto zarchiwizowane
co do loga, to przemyślimy taką kwestię włączenia go z wyłączeniem prywatnych wiadomości...
#67 mustafa
Dasz, jesteśmy podobno dorośli, jeśli w normalnym życiu też lecisz do mamusi poskarżyć się, że kolega powiedział ci coś, albo, że coś tam co sobie wymyślisz to fajnie. Wydaje mi się natomiast, że dorosłość polega na tym między innymi, że ludzie powinni umieć wyjaśniać spory między sobą. A nie zaraz do loga po dowody. Dorośli ludzie też nie bawią się w spamowanie, a jak ktoś nie umie się zachować, to przecież Mietek ma odpowiednie narzędzia.
#68 DJGraco
Nie każdy dorosły potrafi wyciągać konsekwencje z tego co robi więc moim zdaniem twoje tłumaczenie jest naa niic! Na serwerze równie dobrze mogą być też osoby niepełnoletnie.
A
poza tym są ludzie dorośli, którzy spamują. Ojj nie znasz się dziecko drogie na administrowaniu, nie znasz się.
Dash dobrze prawi i jego słuchajcie.
I chyba właśnie Dashku wywołałeś burzę ehhh.
--Cytat (mustafa):
Dasz, jesteśmy podobno dorośli, jeśli w normalnym życiu też lecisz do mamusi poskarżyć się, że kolega powiedział ci coś, albo, że coś tam co sobie wymyślisz to fajnie. Wydaje mi się natomiast, że dorosłość polega na tym między innymi, że ludzie powinni umieć wyjaśniać spory między sobą. A nie zaraz do loga po dowody. Dorośli ludzie też nie bawią się w spamowanie, a jak ktoś nie umie się zachować, to przecież Mietek ma odpowiednie narzędzia.
--Koniec cytatu
No sorry. Nuie każdy
#69 mustafa
Gracjanie, z całym szacunkiem, jestem starszy od ciebie o kilka dobrych lat. Jeśli dorośli ludzie nie umieją się zachować czy jak to napisałeś, "wyciągać konsekwencji ze swojego zachowania", to jest to tylko i wyłącznie ich problem. Stali użytkownicy serwera się znają i nie potrzebują zbierać na siebie haków. A to, że mogą tutaj wejść także dzieci to nie oznacza że my mamy im coś udowadniać, przecież tu nie chodzi o to. Ma tu być miła atmosfera, a nie jakieś szpiegowanie i dzieci także powinny umieć się zachować. To czy ten log będzie, czy nie zachowania ludzi nie zmieni.
#70 DJGraco
Ale co logi mają wspólnego ze szpiegowaniem?
One powinny być dla bezpieczeństwa i żeby użytkownicy nie czuli się źle to można wyłączyć wiadomości prywatne. Dobra ja kończę tą bużę, bo nie chcę się stać wrogiem tego serwera.
#71 Zuzler
Inaczej. Logi oczywiście mogą być wykorzystane jako narzędzie szpiegowania, ale, zwłaszcza wtedy, gdy się zna daminó osobiście, można ocenić czy będą tego nadużywać, czy nie.
#72 misiek
W takim razie powiedz to wszem i w obec wszystkim dorosłym. Powiem ci tak, że nawet tutaj są chłopy po czterdziestce, którzy zachowują się gorzej niż dwónastoletnie dzieci.
--Cytat (mustafa):
--Koniec cytatu
#73 daszekmdn
W takim razie w ogóle zdejmijcie administrację, bo ludzie są dorośli i potrafią się zachować. Powodzenia.
#74 markus1234
Czy przytulnemiejsce.pl wam działa? Bo jak ja się łączę, to mnie po jakimś czasie wywala, nawet nie ma listy kanałów. Usunąłem stary xml z bearvare.dk, zrobił mi się nowy, wszystkie serwery poinportowałem z plików .tt. Inne serwery wchodzą, tylko przytulnemiejsce wywala. Czy wiecie, jak to rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc.
#75 DJGraco
Mi normalnie właśnie działa.
#76 markus1234
Ale to dziwne, że nawet na nowym logu się zachowuje tak samo, jak na starym.
#77 matid25
Zaktualizuj teamtalka do najnowszej wersji powinno pójść
#78 markus1234
Dzięki, działa. :d.
#79 Zuzler
Mi też działa. ALe co z tego, skoro wszyscy ukrywają się po kanałach prywatnych i i tak nie ma z kim pogadać? XD
#80 violinist Konto zarchiwizowane
własnie niestety to jest ostatnio problem ale my nic na to nie możemy poradzić na to, bo nie możemy nikomu zakazać siedzieć na prywatnych..