Wątki archiwalne

Reha for the blind in Poland 2018 i 2019 (integracyjnie)

Założony przez gadaczka 153 wpisy ostatni wpis 6 lat temu Zamknięty Strona 6 z 8

#101 1 polubienie

No i tego... Gdzie się w końcu macie zamiar spotykać, bo my to będziemy w sobotę przed dziesiątą rano, można by się zejść z Wami... ;) Chyba, że nie chcecie

No Maja pisała, że dopiero możę po 13.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

#103 1 polubienie

A do czego im informacja skąd jestem i o której przyjeżdżam? I dlaczego na tym formularzu nie ma opcji "nie dotyczy" np co do godziny przyjazdu czy któregoś konkretnego dnia? W poniedziałek to my tam raczej nie mamy już czego szukać, a formularz trzeba wypełnić. Nie wiadomo nawet do czego on im do końca jest potrzebny i w związku z tym nie wiem, które informacje mogę sobie tak naprawdę pominąć

#104 1 polubienie

A w zasadzie żadnej nie mogę pominąć, a chciałaby, bo mnie nie dotyczą.

#105 1 polubienie

No bo nie mówcie mi, że wszyscy jadą na całe 3 dni, no po prostu to jest niemożliwe.

Zaraz, jak to "o której"? Przecież dla indywidualnych nic takiego nie było...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#107 1 polubienie

No jakby tu rzec... Więcej linków do formularza nie widzę tylko jeden. I tam znajduję zwroty typu "czy chce pan/pani" to czy tamto względnie pole na imię i nazwisko. No to brzmi dość indywidualnie

Mnie tam wystawa najbardziej interesuje. A panele może i zajrze. A do Lasek sam pojade, bo tyle jeździłem, że... :)
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Ale taka uwaga dla tych, co jadą na własną rękę. Od września jest zmiana autobusu na linię 210, a na którym peronie się zatrzymuję na młocinach?

Z tego samego co 708. Trasa ta sama, ale tylko numer inny. Przystanek też ten sam aby wysiąść. Tylko chodnik jest nieco szerszy.

A czy będzie możliwość posłuchania gdzieś tej konferencji? Bo mnie najprawdopodobniej nie będzie, szkoda.

A tu informacje na temat wystaców z biuletynu:
Lista wystawców
Producenci i sprzedawcy
• Altix
• Ambutech
• Bocciasport.com
• Brawo
• Dolphin Computer Access ltd.
• E.C.E Konrad Łukaszewicz
• Freedom Scientific
• Ilusi
• InsideVision
• INVIEW MEDICAL
• IWorldServise
• Medison Wojciech Maj
• Optelec
• Rehan Electronics Ltd.
• (RNIB) Royal National Institute of Blind People
• Robot manufacture
• Transition Technologies
• ViewPlus Technologies

Przedstawiciele organizacji niewidomych z zagranicy
• Białoruś
• Bułgaria
• Gruzja
• Izrael
• Kenia
• Mołdawia
• Rumunia
• Serbia

Instytucje i organizacje
• Akademia Górniczo-Hutnicza
• Cricoteka
• Fundacja Kołobajki
• Fundacja Szansa dla Niewidomych
• Galeria Arsenał
• Muzeum Azji i Pacyfiku
• Muzeum Narodowe w Kielcach
• Stowarzyszenie działań twórczych i rozwoju „Nawigacja”
• Szkoła Policealna Integracyjna Masażu Leczniczego nr 2 w Krakowie
• Towarzystwo Opieki nad Ociemniałymi w Laskach
• Uniwersytet Medyczny w Łodzi
• Towarzystwo Pomocy Głuchoniewidomym
• Tyflografika

#113 1 polubienie

W niedziele zostałem wciśnięty do pracowni masarzu więc zwiedzających zapraszam, ale jak byście się gdzieś tam kiedyś tam spotykali to też się wyrwę. :D

#114 1 polubienie

z ciekawości, czy na wystawach można coś kupić?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nie.

#116 1 polubienie

Długo wachałem sie czy pisać na forum, ale raz sie żyje.
Jutro, jesli wszystko dobrze pójdzie, będę w Warszawie!
Pora wyjść z piwnicy na świat. :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Oooo. Zapraszamy.

gratuluję odwagi i chyba rozumiem problem. Ale jeżeli dobrze rozumiem, warto, zdecydowanie warto stawiać takie kroki. :)

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#119 1 polubienie

Słuchajcie. Pewnie trochę nas jótro gdzieś tam będzie, ale odnalezienie się zakrawa raczej na cód. Na Eltenie nie ma możliwości rozmów grupowych po za chatem, co chyba wymaga kompa więc proponuję Whatsapp, bo to mobilne i umożliwia w miarę wygodne komunikowanie się w grupie. ktoś przeciw?

jak dla mnie OK. Ale nową grupe, trza założyć.