EltenLink

ZDSR (Zhengdu), czyli Chiński screenreader

Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy

#161 nuno69

Batlteam, jaka wersja Chroma'a i Messengera? Problemu z muleniem nie potwierdzam.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-01-12 10:43

#162 mojsior

jak komuś muli chrome to taka rada używajcie explorera, mówie teraz bardzo poważnie tak używajcie internet explorera

2021-01-12 10:45

#163 nuno69

Loool. No kurat ja posłuchalem rady Mojsiora i mimo, że chrome mi nie muli to w IE różnica jest kolosalna :).

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-01-12 10:46

#164 nuno69

Tak już całkiem BTW to mnie strasznie śmieszy gadanie o czymś, czego się nie używało i nie widziało. Dla mnie TB to gowno a mimo tego pracujemy z deweloperem nad tym, żeby wam to działało bo program jest dla Was, nie dla mnie czy Lanqianga, ale jeżeli ktoś ma zbyt mały procesor z mozgu to nie moj problem, ja za darmo wymiany czesci nie oferuje/

2021-01-12 10:49

#165 mateponczas

Patryk, spokojnie. Nikt nie mówi, że ZDSR jest głupi, wręcz przeciwnie cieszę się, że jest i bardzo dobrze. Chciałem jedynie podkreślić, że w Polsce przeważa NVDA, a nie ZDSR i na 99% NVDA u nas, a w szczególności w Europie i na zachodzie, po prostu ma przewagę. Kolejną sprawą jest to, że wersja online pro nie ma wszystkich funkcji, które mieć wersja pro powinna. Pro=wszystko. Po trzecie, nie lubie kluczy sprzętowych i tyle, dlatego chciałbym mieć albo wersję online przypisaną do komputera=brak przenośności i wszystkie funkcje, albo wersję dongle=pełna przenośność i wszystkie funkcje. Tyle w temacie.

2021-01-12 11:09

#166 nuno69

Wszystko z edycji Business jest powoli portowane. Na początku nie było wogole wersji Pro, tak na przyklad.

2021-01-12 11:23

#167 nuno69

Dajcie nam po prostu czas! Jest nas trzech w zespole. W ostatniej wersji doszła funckja ktorejpotrzebował @Mojsior, i nikt więcej. Samo to powinno byc chyba dla was dowodem.

2021-01-12 11:25

#168 mateponczas

nikt nie twierdzi, że nic nie robisz, jednak zanim coś napiszesz, nie unoś się zbytnio i zważ to, co chcesz przekazać. I nie bierz wszystkiego tak do siebie, Arek, bo się zmarnujesz. Nikt tutaj nie chce źle.

2021-01-12 11:29

#169 denis333

Hmm. A czy przypadniem rekomendowanie używania niewspieranej już przeglądarki nie jest trochę nie na miejscu?

2021-01-12 11:34

#170 nuno69

Hm, Mojsior tylko wyraził swoja opinie.

2021-01-12 11:35

#171 mateponczas

Aha, jeszcze jedno, bo nie zauważyłem. Thunderbird nie jest gównem. Ja zarówno szanuję ludzi, którzy używają Outlook, jak i tych, którzy używają Thunderbird. Ja na przykład nie lubię Outlook, ale czy to znaczy, że mam, że tak powiem kolokwialnie potępiać w czambuł wszystkich tych, którzy używają Outlook, bo na przykład nie lubię go za jego nieintuicyjność? Nie! I jeszcze jedno. Zrozum wreszcie, że świat jest różnorodny. Może po tym wpisie coś do ciebie dotrze.

2021-01-12 11:43

#172 mojsior

poprostu jak narazie z ie działa to najlepiej tylko dlatego że w chinach ta przeglądarka jest bardzo lubiana ale trwają pracę nad optymalizacją pracy z chromium więc niedługo ie przestanie być wspierany.
Naprawdę gdyby twórcy nvda tyle błędów poprawiali co lankiang to świat był by piękniejszy.
Funkcja o którą chodziło nunowi to ta z kurtyną.
Ze względu na problemy z oczami nie mogę za długo siedzieć przy włączonym ekranie.
Często zapominałem po użyciu ocra tej kurtyny włączyć.
Poprosiłem developera o wprowadzenie zmiany i o to pojawił się patch praktycznie natychmiast, więc naprawdę liankiang jest wspaniałym człowiekiem któremu zależy na użytkowniku nawet na jego zdrowiu.
I dlatego zasługuje on na wsparcie i opinie o produkcie.

2021-01-12 11:43

#173 denis333

A ja mam pytanie z innej beczki. Na ile shengdu bruździ w systemie? Chodzi mi o jakieś zewnętrzne usługi, sterowniki przechwytywania grafiki etc. Są tam jeszcze takie dzieła przeszłości jak w przypadku jawsa?
Bo jaws chyba po dziś dzień instaluje jakiś swój emulator karty graficznej na kijku, co u mnie swego czasu powodowało problemy z podniesieniem windowsa 8 do 8.1. Musiałem czekać na nową wersję jawsika.

2021-01-12 11:48

#174 balteam

google chromWersja 87.0.4280.141 (Oficjalna wersja) (64-bitowa)
messenger raczej najnowsza.
Dokładnie jak wejdziesz na m.facebook.com i zejdziesz na dół storny i wciśniesz h, to mocno muli.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-12 12:04

#175 nuno69

@Balteam: dzięki
@Denis: jedna usluga do czytania UAC.

2021-01-12 12:05

#176 pates

Dało by radę wprowadzić do zdsr dwie, małe rzeczy?
1. Nie mówienie tych rzeczy o licencji przy starcie.
2. Możliwość sprawdzenia licencji i jej czasu trwania w menu.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-01-12 12:05

#177 nuno69

1. OK
2. Menedżer autoryzacji

2021-01-12 12:06

#178 pates

Dziękui. Ostatnia sprawa a propo propozycji czy poprawek narazie, to zamierzacie tłumaczyć stronę na ang?

2021-01-12 12:07

#179 nuno69

Robię angielską stronę

2021-01-12 12:07

#180 pates

OO, to bardzo dobrze. Takie pytanko jeszcze mam. Jeśli zainstaluję wersję jouth, i nie aktywuję, będzie zachowywać się jak pw tak? W takim razie po co aktualizować 50000 pakietów, jak może być poprostu 1 zdsr do pobrania? Mniej roboty będzie mieć deweloper.

2021-01-12 12:09