Audio

pomoc w wyborze dyktafonu

Started by Lowca_Androidow 109 posts last post 11 months ago Page 6 of 6

#101 1 like

Ollympus ws852 / inne z tej serji, nawet ma nagrywanie w stereło, malutkie, włącza się w krótkim czasie, obsłużysz dwoma przyciskami (rec który działa jako start i pauza, oraz stop, który kończy nagrywanie, play odtwarzasz, 4-kierunkowym jojstickiem bodaj góra / dół chodzisz poprzedni następny plik, lewo prawo przewijasz, na górnej krawędzi ma wysówany wtyk męski USB A który możesz sobie włożyć, byle nie bezpośrednio do ułożonego poziomo portu ;), najlepiej kupić kilkunasto-centymetrowy kabelek z usb żeńskiego na męski, oczywiście jeśli zależy ci na jakiejś tam zgrywce nagrań na komputer, można też chyba zapodać kartę MikroSD w celu powiękrzenia pamięci, nagrywa to do mp3 w bitracie 128KBPS, więc jako przenośne nagrywadło do listy zakupów będzie w sam raz, wielkości średniego batonika, z resztą wymiary można dorwać na pierwszej lepszej stronie sklepu RTV, myślę że do twoich zastosowań było by w sam raz, a, i nawet ma jakieś wejście mikrofonowe, więc jeśli nawet będziesz chciał nagrać rolandy czy inne zewnętrzne majki na szybko tym da radę, wiadomo że ollympusowy limiter przy głośniejszych odgłosach będzie cioł aż miło, ale za te plus minus dwie stówy raczej nic lepsiejszego nie dostaniesz.

-- (Piotr):
Hmmm... lista zakupów w hq? Może od razu binauralnie.
Przeczytaj mój post jeszcze raz.
Jasne, że można wyciągnąć telefon, nawet dyktować głosowo, ale chodzi mi o coś małego, coś, co zmieści się nawet w marynarce, czy kieszonce koszuli, wyciągasz klik, mówisz, kończysz i chowasz.
Potrzeba minimum, nawet tylko, żeby nagrywało głos, a nawet lepiej, żeby ustawień za wiele nie miało, najlepiej 0 i bez menu, bo to właśnie idea takiego notesu, jak osoby widzące czasem takie noszą wraz z długopisem.
ps. No i to chyba ja starzeje się jeszcze bardziej, że odczówam potrzebę posiadania takiego notesu tylko audio.

--

Można rozszerzać pamięć. Miałem wiele lat ten dyktafon. Dobry, ustawić można go nawet całkiem nieźle. Jedyna wada to to USB, którego osłonka po prostu kiedyś mi się rozpadła i rozdupcyła luty bo wpadła do środka i zrobiła spustoszenie. Trzeba by go kiedyś rozebrać i je poprawić.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Jak nie zależy na jakości Allegra zalane są takimi mikro jak pendrive dyktafonikami.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#104 Edited

Ale one nie informują dźwiękowo, czy zaczęły nagrywać, czy nie a autorowi z tego co rozumiem na tym jednak zależy, by wiedzieć.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Włącza sięto suwakiem i wyłącza po nagraniu.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

A idź z tym, to równie dobrze se możesz wyciachać z takich kartek grająconagrywających moduł audio xd, na to samo wyjdzie, poza tym dużo tych ala dyktafoników nie ma odtwarzania, WS852 albo jakieś małe od sony jak pisał @tomecki i tyle

-- (pates):
Jak nie zależy na jakości Allegra zalane są takimi mikro jak pendrive dyktafonikami.

--

Zdaje się, że to to; Sony ICD‑PX370

Dzięki za odpowiedzi, wezmę pod uwagę wszystkie opcje, no poza tymi pendrivami, bo to głośnika wcale nie ma, więc odpada na starcie.

Gdyby ktoś znał taki dyktafon z pikaniem przy nagrywaniu i stopowaniu, ale zasilany wewnętrznym akumulatorem to też jestem zainteresowany. Sony jest na baterie.
Harmonię w domu zapewni akordeon.