Miło mi poinformować, że wersja beta Eltengera dla systemu iOS jest od dziś dostępna publicznie. Od razu zaznaczę, a zaraz to rozwinę: są znane błędy, nawet sporo, więc tutaj słowo beta naprawdę nie jest przypadkowe.
Eltenger, jak opisywałem dawniej, obecnie służy jedynie do wymiany wiadomości prywatnych. Oczywiście będę go rozwijać o kolejne funkcje, ale wiadomości prywatne jako najpopularniejsza funkcja Eltena były punktem wyjścia.
Dziś nie mam już tyle czasu co kiedyś i rozwój Eltena znacznie zwolnił. Przyznaję, że za decyzją o udostępnieniu aplikacji mobilnej publicznie stała właśnie ta przeszkoda - jednak jest to sporo kodu, jest to użyteczne narzędzie, a szkoda ukrywać je przed światem. Dawniej poczekałbym na udostępnienie jej na dużo, dużo stabilniejszy etap prac, ale jeśli ma to trwać rok albo i więcej, naprawdę nie ma to sensu.
Zatem zapraszam do testowania. Wszystkie błędy możecie śmiało zgłaszać - wiele z nich sam znam, ale może albo wyjdą nowe, albo uda się dociec przyczyny obecnych. :)
Od razu odpowiadając na pytania, tak, wersja na Androida też będzie, za jakiś czas.
https://testflight.apple.com/join/V7Zedfs6