Stacje radiowe

radio eska - wątek tekstowy

Założony przez paulinabuczynska98 194 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 9 z 10

#162 1 polubienie Edytowano

Tym, którzy chcą powspominać Eskę Wrocław z początków istnienia polecam ten link:
http://n01a-eu.rcs.revma.com/kwtcb7ga8duvv

Kilka miesięcy temu, w gronie osób związanych z dawną Eską, padło hasło: zróbmy tak, by znów posłuchać tej dawnej Eski sprzed trzech dekad. Przejrzeliśmy archiwa i wyciągnęliśmy z nich nasze ulubione audycje, programy i muzykę takie jak Eska Pinezka, Wrocławska Zgaduleska Radia Eska, Dance Chart, Top France, a także wiadomości lokalne sprzed 30 lat, ówczesne kursy walut, informacje z granic, notowania giełdowe oraz wiele innych elementów programowych, które dziś są już ciekawostkami.
I już w najbliższy wtorek 21 marca, o godzinie 00:00, będzie można wejść na specjalną stronę internetową i przez 24 godziny posłuchać jak kiedyś brzmiała Eska Wrocław 73,2 FM, czego słuchaliśmy i co było na topie 30 lat temu. Dokładamy też odrobinę teraźniejszości.

oooooo dzienki midzi, przyda sie to, a da sie to pobra?ć, bo nie ukrywam chciałbym mieć dużo pamiontek
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#164 1 polubienie

Ooo bardzo ciekawy projekt życzępowodzenia i wpadnę posłuchać

ja już posłuchałem, ciekawe.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#167 Edytowano

Świetnie się tego słucha, tylko dlaczego oni robią jakąś dziwną rzecz ze stereo w audycjach?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nic nie trzeba zmieniać. Wszystko leci tak samo od północy z tego streama.
Z ciekawości nie ma lepszego niż AAC64?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

naprawde fajna inicjatywa, miło sie tego słucha.

Ale co jest, tam tylko muzyka leci i jakieś jingle z 2023 roku czy o co chodzi?

Nie ma żadnego archiwalnego programu, żadnychwiadomości, nic.

bo tego trzeba słucha cały czaz, tam som jingle z lat 90

Tak, szczególnie 30lecie radia kukiel Breslau.

Ktoś to w ogóle nagrywa? Posłuchałbym całości ptem, a niestety teraz muszę się iść zająć czymś innym.

ja nagrywam, ale nie odpoczątku, tylko od 4 rano, pozatym co jakiś czas mi stream rwie, nie wiem dla czego.

Nagrywam od północy, mam nadzieję, że nic nie zerwie. Swoją drogą, mam jeszcze sporo dobra archiwalnego z poznańskiej eski, też by to się przydało gdzieś wystawić.

ooooooo ja bym hętnie sobie tego wszystkiego wysłuchał

Stworzyłem dysk Google z nagraniami z Eski Poznań, dorzucę dzisiejszy Wrocław. Kto chętny zgłaszać się na priv po dostęp.