Wziąłem 2 tygodnie temu i wszystko było względnie dobrze do wczoraj. Talkback zaczął bardzo cicho się odzywać, przynajmniej na głośnikach telewizora po hdmi, bo to gówno ma i własne głośniki. Po przełączeniu dźwięku na jego głośniki Talkback mówi normalnie. Dodatkowo ten złom po wejściu w ustawienia resetuje się także od wczoraj i co ciekawe asystent Google w ustawienia wchodzi normalnie. Po za tym również od wczoraj móli się i zacina nawet bez talkbacka, którego wyłączyłem ze względu na powstałe problemy. I pytanie czy mogę go bez oka jakoś z powrotem włączyć. Asystent sam z siebie Talkbacka wyłączyć nie chciał, albo to ja nie umiem z nim rozmawiać, nie wiem. W każdym razie chciał bym go jakoś włączyć przez asystenta o ile w ogóle to możliwe. Ogólnie plany były by tam poszedł Csr, ale najwidoczniej się spóźniłem.
Rozwiązałeś problem? Nie wiem dokładnie jaki jest pilot, ale spróbuj poprostu tak jak na telefonie przytszymać przyciski głośności, a jak to nie zadziała, to strzałkę w dół i przycisk wstecz.
Dziwne jakby mięli aktualne. To to ma 2 gb ram i procesor jakiś chiński, nawet nie Mediatech. I tak ciągnie za sobą tego Talkbacka, ale ważne że działa i gada. No, czytanie programów tv syntezą idzie mega ociężale, albo i wcale. Na resztę to tam przymykam już oko.
Ja posiadam takie dekody również, Polsat Dushan 4K i da się na nim zainteresować też LH Voice, a tak ogólnie no jestem z niego zadowolony.
Ktoś pytał jak włączyć audiodeskrypcję. Nad głośnością do wycisania dźwięków, mamy taki przycisk, jest tam przycisk audio, ja teraz nie powiem jaki on ma kolor i tam wybieramy tą ścieżkę jeżeli jest dostępna.
Tylko może być na niektórych kanałach język nieokreślony albo nieznany.
I tyle.
Kto może nas melić.
A z tą głośnością tego tołbeka na telewizorze to jest tak, że trzeba przyłączyć na głośniczki tam wyregulować głosy na stówę i od nowa włączyć wyjście na HDMI i to powinno działać.