Siema. Dzisiaj wzieło mnie na analizowanie ścieżki basowej z pewnej elektroniki z gry. Czy jest coś, co pomogło by mi przeanalizować dźwięki, jakoś pokazać? Nie zdziwię się, jak jeszcze aż takiej inteligencji nie wymyślili. Na audacity zwolniłem okropnie z tym dokładnym rozciąganiem. Dźwięki nawet fajnie zrobił i tego czegoś po zmianie tempa nie było słychać. Nie jestem pewien, czy dobrze nuty wysłyszałem, bo sporo tam stakato i bas w większości szestnastkami daje.
Myślę, że jeśli Demucs lub inne takie nie pomogą to zostaje ucho.
To hyba tyle zostało. Nie wiem, czy mi na słuch pada, albo przetwarzanie danych na chwile spowolniło, no ale może to tylko chwilowa usterka muzgowa. Z 10 albo nawet 15 minut siedziałem, a on tam może minutę z niedużym kawałkiem ma. BSOD całe szczęście mi się nie włączył, bo po nim nie wiem, czy do kompa bym siadał.
Tutaj masz link, Wrzucasz tam audio, zamieni ci na midi i wszystko sobie rozszyfrujesz
https://basicpitch.spotify.com/
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.
Jeszcze inna metoda. W reaper kierujesz audio do reatune a on ci rozpozna audio i zamieni na komunikaty midi, potem już tylko kierujesz ścieżkę midi do dowolnego instrumentu. Reatune może nie być precyzyjny, ale warto spróbować.
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.
Dzięki za te solucje. Zaraz tym się zajmę, tylko hyba openvino, bo coś spleeterem nie mogę wyjąć tylko dwóch rzeczy.