Dziś mija dokładnie rok, odkąd straciłem moją Abrę. Była ze mną od szczeniaka, była moim najlepszym przyjacielem. Jest mi bardzo źle i nie potrafię się z tym pogodzić. Tęsknię tak bardzo, że nie mogę się doczekać, aż spotkamy się kiedyś w niebie.
"Hatsune Miku is simply the best! I'm completely obsessed—listening to her music is my absolute passion!
Co Ty mówisz, Kuba! Wiem, że życie nie jest łatwe, napotykamy na różne trudności, kłopoty, ale nie brakuje też dobrych momentów, bliskich, dla których warto żyć.Nie wolno Ci tak nawet myśleć, Kuba. -- (Kuba12565): Niczego więcej nie chce, tylko skończyć z tym wszystkim. Iść tam doniej.
Ja też lubię jeść, zwłaszcza słodkości, ostatnio w ogóle wszystko mi smakuje, mam wilczy apetyt :-) ale wagi pilnuję, trzymam rękę na pulsie. -- (djdenismusic): Całe życie uwielbiam żreć, i w końcu polatach doczekałem się wagi godnej takiego obżarstwa. Magiczna granica przekroczona. Trochę jednak mnie to martwi.
Kuba, jak masz takie myśli, to najpierw przez 5 min głęboko pooddychaj. Np. 4 sekundy wdech, 4 zatrzymanie, 4 wydech i 4 zatrzymanie. Bo to są myśli pisane pod wpływem dużych emocji, nie zawsze długotrwałe. Czy mam rację, że dzisiaj już trochę lepiej jest, czy jednak nie? :) -- (Kuba12565): Niczego więcej nie chce, tylko skończyć z tym wszystkim. Iść tam doniej. --
@wrzos33 Kurde. Jak ja bym chciał pilnować wagi. Póki co odnoszę wrażenie, że to poza moim zasięgiem. No bo kurde jak tu nie jeść, skoro wszystko takie dobre? :P
Ale jest mi tak strasznie smutno. Ciągle sobie wmawiam, że się spotkamy, ale skąd mam tak naprawdę pewność? Nikt z tamtej strony nie wrócił, nikt nie przyszedł i nie powiedział, jak to wygląda. Może istnieje reinkarnacja, może po prostu jest koniec, a może jeszcze coś innego. Co jeśli się nie spotkamy? Ta myśl mnie przeraża. Wierzę w to, bo tylko to trzyma mnie przy życiu, ale nie mam żadnej pewności. Mimo wszystko chcę wierzyć, że jeszcze zobaczę mojego kochanego psiaka, że gdzieś tam znowu będziemy razem. Ale prawda jest taka, że po prostu nie wiem. Nic nie wiem i to jest po prostu jakaś masakra.
"Hatsune Miku is simply the best! I'm completely obsessed—listening to her music is my absolute passion!
Ale cośwtym jest, w końcu to my mamy rządzić żarciem, a nie żarcie - nami. -- (wrzos33): Naprawdę delikatniej proszę. -- (zywek): @denis normalnie, po prostu nie jeść. Nie jesteś zwierzęciem. A nawet jak tak, to jednak myślisz.
--
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Rozumiem, ale należy mieć wzgląd na uczucia drugiego człowieka, nie ranić nikogo swoimi słowami, pisać z empatią, wyrozumiałością i szacunkiem, a jeśli radzić to konstruktywnie, a nie złośliwie czy drwiąco. -- (Kat): Ale cośwtym jest, w końcu to my mamy rządzić żarciem, a nie żarcie - nami. -- (wrzos33): Naprawdę delikatniej proszę. -- (zywek): @denis normalnie, po prostu nie jeść. Nie jesteś zwierzęciem. A nawet jak tak, to jednak myślisz.