Księga pochwał
Wróć do Integracja Eltenowiczów#741 mustafa
A jak wygląda tam jagodzianka?
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#742 Monia01
Bułka z jagodami
🇺🇦 🇵🇱
#743 mustafa
Drożdżówka i ciasto drożdżowe to jednak cosik innego. Drożdżówka smaczniejsza. Chyba że bez owoców, to ciasto drożdżowe zjem w na prawdę dużych ilościach.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#744 Julitka
Drożdżówka to bułka. Może być z nadzieniem lub bez, co jest zupełnym bezsensem, no ale ok.
Natomiast ciasto drożdżowe, placek drożdżowy lub drożdżowiec to jest, no, ciasto. Na blaszce takie. Albo z nadzeniem, albo bez.
#745 MarOlk
Dokładnie. Aż mi smaka zrobiłaś. Moja śp prababcia, pamiętająca jeszcze cara Mikołaja takie grube, sążnie naćkane jabłkami z sadu, słusznie posypane krusząką drożdżowce piekła... Do tego szklanka kompotu... Ach dzieciństwo... :D
#746 skrzypenka
a ja nie lubię ani jednego, ani drugiego. :D
#747 Kuba12565
kolejna piękna pozytywka, tym razem z obracającym sie zajączkiem, i szufladką do schowania. melodia, 4 pory roku, bardzo piękna, kolejna do kolekcji.
#748 Zuzler
Ale co wy opowiadacie? Drożdżówka to jest to takie okrągłe, z suchego, niesmacznego ciasta i z kawałkiem budyniu, owoców albo czymś tam innym na środku. Może to być polukrowane albo z kruszonką i zazwyczaj mi nie smakuje.
#749 djdenismusic
Ja uwielbiam jedno i drugie. Natomiast od wczoraj mam przyjemność spędzać sporo czasu z pozostałą mi jeszcze skromną częścią rodziny. Jest dobrze. No i przy okazji naje się człowiek pyszności okraszając to miłymi rozmowami.
#750 skrzypenka
Mi też to nie smakuje.
-- (Zuzler):
Ale co wy opowiadacie? Drożdżówka to jest to takie okrągłe, z suchego, niesmacznego ciasta i z kawałkiem budyniu, owoców albo czymś tam innym na środku. Może to być polukrowane albo z kruszonką i zazwyczaj mi nie smakuje.
--
#751 Julitka
No toż o tym my prawimy, tak?
-- (Zuzler):
--
#752 Zuzler
No właśnie nie wiem.
#753 Monte
Rezurekcje mają swój klimat. :) Cieszę się, że po raz kolejny udało mi się być mimo niewyspania. Pogoda też była niezła z pewnym wyjątkiem.