Jeny, to weź taki, jaki lubisz.
Edytowano
Jeny, może według Mustafy Kielecki się po prostu nadaję bardziej do sosu czosnkowego przez swój wyrazisty smak czy konsystencję? Skąd ta uszczypliwość?
Nigdy więcej skórzanych foteli. W lato masakra.
Ostatnio kupiłem z tkaniną mesh super sprawa.
-- (Pitef):
Tak poza, to wczoraj od moich super teściów dostałem prezent urodzinowo- bożonarodzeniowy. Jest to Fotel Diablo, czarno-czerwony, taki fajny, skurzany, z poduszką w kształcie rogów, podłokietnikami regulowanymi w każdej możliwej płaszczyźnie i mocno rozkładanym oparciem. Siedzi się super.
--
Ostatnio kupiłem z tkaniną mesh super sprawa.
-- (Pitef):
Tak poza, to wczoraj od moich super teściów dostałem prezent urodzinowo- bożonarodzeniowy. Jest to Fotel Diablo, czarno-czerwony, taki fajny, skurzany, z poduszką w kształcie rogów, podłokietnikami regulowanymi w każdej możliwej płaszczyźnie i mocno rozkładanym oparciem. Siedzi się super.
--
Ale wiesz, Senter, że nie ma czegoś takiego, jak smak idealny, bo każdy człowiek inaczej to widzi? Z konsystencją zresztą to samo.
Edited
To przyznaję, nauczyłem się czegoś nowego :D
Co z tego, że o tym wiem? Nie mogę być ciekawy jego opinii na ten temat?
Co z tego, że o tym wiem? Nie mogę być ciekawy jego opinii na ten temat?
1 likes
Taki kiedyś uskuteczniałem, podobny do tych lekko półpłynnych z pizzerii. Zaparzyć łyżeczkę oregano dosłownie kapinką wrzątku, ale dosłownie łyżką. Do tego majo pół na pół z jogurtem, szczypta cukru, mała łyżeczka czosnku granulowanego - proporcje oczywiście na oko i na smak.
róciłam właśnie z pierwszej części szkolenia na temat masażu balijskiego,, indywidualne szkolenia to jest coś cudownego.
1 likes
Ja po prostu jedyny jaki szanuję to kielecki. Inna rzecz, że dawałeś cytrynę, a dużo ludzi mówi, że kielecki kwaśniejszy.
-- (djsenter):
Nie no dla mnie to fajny dip wyszedł, smakował dobrze, ale też zależy do czego, ja do maczania stripsów chciałem.
Natomiast pomysł z kieleckim spoko, zrobię takie chamskie sosiwo kiedyś.
Pytanie dlaczego Kielecki? Nie lubię go szczerze mówiąc.
--
-- (djsenter):
Nie no dla mnie to fajny dip wyszedł, smakował dobrze, ale też zależy do czego, ja do maczania stripsów chciałem.
Natomiast pomysł z kieleckim spoko, zrobię takie chamskie sosiwo kiedyś.
Pytanie dlaczego Kielecki? Nie lubię go szczerze mówiąc.
--
A dostaniesz za to te pkt? I czy w ogóle w miejscu gdzie pracujesz musisz je zbierać?
-- (Natalia2000):
róciłam właśnie z pierwszej części szkolenia na temat masażu balijskiego,, indywidualne szkolenia to jest coś cudownego.
--
-- (Natalia2000):
--
Edited
Szczerze, nie wiem,, mam wrażenie, że jakoś mało wiem na temat tego rejestru, wpisałam się, i jak narazie to tyle, coś widziałam, że będzie trzeba jakieś punkty zbierać, i że trzeba będzie robić jakieś szkolenia, ale jak , co i poco to za bardzo się nie orientuję, więc jak masz wiedzę, to chętnie się dowiem.
,Na razie nie wpisywałam w ten rejestr miejsca pracy.
A masażystka bierna taka, jak ja też musi robić kursy i punkty zbierać? Wiecie może?
Edited
Teoretycznie, jeśli chcesz w zawodzie pracować - zakładam jednak, że może chodzić o placówki ochrony zdrowia - to i owszem -powinnaś, a przynajmniej we wiadomości, którą na początku roku 2025 dostałam od tego rejestru stało, że jeśli w ciągu 5 najbliższych lat nie zdobędę punktów edukacyjnych, to uwaga, uwaga: zostanę wykreślona z rejestru i teraz ja się pytam: na cholerę ja tę stówę traciłam?
I nie, raczej do zawodu wracać nie planuję, za stara już jestem.
-- (skrzypenka):
A masażystka bierna taka, jak ja też musi robić kursy i punkty zbierać? Wiecie może?
--
I nie, raczej do zawodu wracać nie planuję, za stara już jestem.-- (skrzypenka):
--
Ja to samo, no to utracimy to prawo. Bez sensu.
-- (Kat):
Teoretycznie, jeśli chcesz w zawodzie pracować - zakładam jednak, że może chodzić o placówki ochrony zdrowia - to i owszem -powinnaś, a przynajmniej we wiadomości, którą na początku roku 2025 dostałam od tego rejestru stało, że jeśli w ciągu 5 najbliższych lat nie zdobędę punktów edukacyjnych, to uwaga, uwaga: zostanę wykreślona z rejestru i teraz ja się pytam: na cholerę ja tę stówę traciłam?
I nie, raczej do zawodu wracać nie planuję, za stara już jestem.
-- (skrzypenka):
--
--
-- (Kat):
I nie, raczej do zawodu wracać nie planuję, za stara już jestem.-- (skrzypenka):
--
--
1 likes
@zywek tylko majonez dekoracyjny winiary
Miejsca pracy chyba nie musisz wpisywać. On sam się powinien aktualizować choćby po PSLu, ale fakt. Interesuje ich tylko ochrona zdrowia, więc formalnie jesteś dla nich jako nieaktywna, a kursy powinnaś robić jeżeli interesuje cię praca kiedyś w ochronie zdrowia. Nie wiem czy za masaż balijski dostaniesz pkt. Ta ustawa to śmiech na sali więc może tak i warto myślę wziąć jak dadzą.
-- (Natalia2000):
--
-- (Natalia2000):
--