pokemon reborn właśnie stał się dostępny
Wróć do Nowości#41 martinus
Napisałem ci na priv. Ale jeśli nie widziałeś wiadomości to tu napiszę. Przeczytałem w poradniku do pokemon reborn. I o tym też wspominał judi w serii z tej gry z przed 4 lat.
#42 martinus
Co do tego gostka co sprzedaje pokeballe imiksturki to już wam odpowiadam. . Jak pokonacie tych dwuch treneruw w peridod i wrucicie do pierwszego pokemon center z początku gry, to on jest na pozycji x 23 y 18
#43 matius
Tak, jest ten gość.
#44 pates
Poczekam na pathfinding chyba, ale gra jak i projekt mi się bardzo, ale to bardzo podobają. Fajnie by było, choć pewnie to mało realne, żeby deweloperzy udostępnili skrypty dostępności na szerszą skalę, i żeby gry pokroju uranium też stały się dostępne.
#45 matius
Pathfinding bardzo by się przydał.
Co do zmian w najnowszej aktualizacji to zauważyłem jedną. Literą d już nie da się zapisywać szybko gry. I litery d nie trzeba przytrzymywać, aby podała lokalizacje.
#46 martinus
Też to zauważyłem. I też jak wy jestem zdania, że pathfinding bardzo by grę ułatwił. Co do tej dostępności to uważam, że to dobry pomysł, że powoli gry pokemon stają się dostępne. Reborn to co prawda gra fanowska, ale taka, która mnie zaskoczyła w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście. Może to tylko pobożne życzenie ale chciałbym by kiedyś pathfinding był dodany do pozostałych gier z głównej serii. Wiecie może jak dostać się do tego ogrodu niedaleko peridod ward?
#47 lalar123
Ja pokonałem jakich gości w peridot war którzy chcieli jakiegoś pokemona mi dać ale nie mieli i jakiś sprzedawca ich opierniczał, że go nie mają i co teraz totlnie nie wiem.
#48 martinus
Lalar zawruć się do pierwszego pokemon center na wschód od peridod tam na pozycji x 18 y23 jest ten gostek co srzedaje pokeballe i przedmioty leczące. Zgodnie z poradnikiem do rebornów, dalej trzeba znaleźć jakiś ogród niedaleko peridod ward, ale nie wiem na jakiej to jest pozycji niestety bo jeszcze tam nie dotarłem. Potrzebny tam będzie pokemon, który posiada head butt. Np. bibarel
#49 matius
Ja narazie takowego poksa nie posiadam.
A co do pathfinding to wiem, że są prace nad nim.
#50 martinus
Head but się przydaje jeśli chcesz wytrząsać pokemony z drzewek. . Jest w grze też wymiana bibarela za munnę, ale nie polecam jej robić, jeśli chcecie mieć pokemona z head but'em. Jakieś jeszcze inne pokemony z pierwszej generacji pewnie mają też head but. Przed kluczowymi walkami polecam obniżyć poziom używając common candy. , bo jak przesadzicie z treningiem, lub będziecie mieć nie wystaarczająco odznak pokemony przestaną się was słuchać
#51 matius
Jak je szybciej levelować? I podobno jest spis obiektów z ich kodami lokalizacji, ale ja na tym discordzie nie moge tego znaleść.
#52 martinus
Napisałem kilka postów wcześniej, aby szybciej levelować musisz zbierać exp candy a potem użyć na pokemonie z najniższym poziomem, i tak pokolei.
#53 martinus
Napiszcie proszę jak sprawdzić informacje natemat jakiegoś z naszych pokemonów poza walką. Jeszcze niestety tego nie rozgryzłem.
#54 pates
Nie da się, to znaczy nie jest to dostępne i trzeba posiłkować się ocrem.
#55 martinus
Trochę szkoda. Może w kturymś patchu to dodadzą.
#56 matius
Była aktualizacja gry. Narazie nie wiem co wniosła, ale informuje, że była.
#57 patricus
dobra ludziska, pisanie że coś jest dostępne ale jeszcze nie ma path findingu nie ma sensu xd
#58 Adasadula
jest, poprostu usisz ogarniać maę a nie opierać się tylko na PFie. Moim zdaniem to odbiera przyjemność z grania, ale co kto lubi. PF jest dobry przy jakichś dziwnych lokacjach gdzie trdno jest nawigować, ale ne jest niezbędny
#59 pates
Jeśli mapa jest fajnie przemyślana pod kątem dostępności jak np w manamonach to zgoda.
#60 martinus
W manamonach czy w grach oryginalnych, mapa akurat jest bardzo dobrze zrobiona.