pokemon reborn właśnie stał się dostępny
Wróć do Nowości#21 matius
Ok. Udało mi się. Mogłyby te postacie wydawać dźwięk cały czas, a nie tylko kiedy podejdziemy bliziutko. Bo tak to czasem szukanie ich jest dość trudne. Taki kłopot miałem ze znalezieniem siotry Dżoj, aby mi wyleczyła stwory. I na razie nie ma drzwi. Jest drzwięk, że przez nie przechodzimy, ale nie ma drzwięku gdzie one są.
#22 martinus
Bo może dźwięk drzwi będzie dodany w kolejnych patchach. Gra ma barrdzo ciekawą fabułę, ale nawigacja w tej grze zabiera niestety całą przyjemność z grania. Zanim gdzieś dojdziesz lub coś znajdziesz, idzie szewskiej pasji dostać.
#23 matius
Co zrobić jak jest taki komunikat: A Pokémon could be in this tree. Maybe a Pokémon could shake it.
I tak szukanie postaci jest bardzo denrwujące.
#24 martinus
Nic nie zrobisz, dopuki nie zdobędziesz stworka, który posiada cios head butt.
#25 matius
Udało mi się zrobić zadanie poboczne i dostać za nie pokemona.
#26 martinus
a jakiego pokemona dostajemy za to zadanie, bo nie wiem, czy warto to robic
#27 matius
Może dziwne pytanie, ale gdzie kupować pokeballe?
Jest to moja pierwsza gra pokemon wogule.
#28 martinus
w tym samym miejscu co pokemon center ale nie pamiętam pod jakimi współrzędnymi jest ta osoba, która je sprzedaje. Im więcej mamy odznak, tym lepsze przedmioty możemy później kupić
#29 matius
Chyba jest kilka tych pokemon center. Narazie znalazłem dwa takie i w żadnym nie znalazłem kogoś, gdzie mogę kupić pokeballe. Napewno dotarłem do miejsca, gdzie już trenerzy mają 10 lv stworów.
#30 pates
A jak poruszacie się po mapie żeby coś znajdywać prucz ścian? Xd
#31 matius
Na ślepo. xd W sensie na czuja i trochę na pamięć, jeśli z kim już gadałem to potem ich teksty się powtarzają. Inaczej nie umiem.
#32 krzykacz
mam anty wirusa awasta czy bendzie mi brzenczał o zagrorzeniu po odpaleniu gry?
#33 martinus
Co do pytania patesa, literą d sprawdzam współrzędne x y. I na tej podstawie wiem, gdzie kończy się dana mapa . Ale to czasami nie wiele pomaga. A co do antywirusa to nie wiem, bo nie używałem avasta.
#34 martinus
Wie ktoś jak sprawdzić change log do danego patcha. Dzisiaj była mała aktualizacja gry.
#35 mojsior
chyba na discordzie gdzies jest mnie tam nie ma puki co więc nie wiem jakie zmiany mogą być
#36 matius
A ja nigdzie nadal nie znalazłem kogoś u kogo można kupi poke balle i jakieś leczenie czy coś.
#37 lalar123
Ja też nie tylko jakieś poke snacks.
#38 martinus
Ja znalazłem, ale żeby muc wykupować pokeballe i mixtury, trzeba wcześniej rozwalić dwuch trenerów kturzy ukradli nam tego pokemona o którym byłam mowa w początku gry. Ale tak naprawdę co to za pokemon dowiemy się praktycznie po przejściu trzech czwartych rozgrywki.Warto jest też walczyć z trenerami w pokemon center, którzy za ich pokonanie dają nam exp candy SWarto tych cukierków nazbierać dużo, a potem dawać jak jakieś pokemony mają niski poziom.
#39 martinus
a ci dwaj trenerzy się bardzo dobrze ukryli w jednym z domków w peridod ward.
#40 matius
Ich znalazłem i ich rozwaliłem. A skond wiesz, że dopiero po przejściu tyle gry dowiemy się co to za pokemon?