Forum

Muzyka folkowa

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Poprzednia 2 / 2

bratczyk96

#21 ·

Transcription

Ja sobie przypomniałem jeszcze, że jest taki zestaw, ale gdzie on działa, na jakim terenie, czy może już go nie ma, tego nie wiem, nie powiem, bo nie wiem. Jak jest okres, w którym można śpiewać kolędy, to wpisując polskimi literami kolędy prawosławne. Jest oprócz klipu Kolędy Prawosławne Wygrane Zespoły Promaki. Jest jeszcze klip Kolędy Prawosławne. W wykonaniu zespołu Choryna. Zespołu Choryna. Oprócz tego, gdzie ten zespół Choryna działa, to nie wiem. Natomiast jest jeszcze klik Kolędy Prawosławne. Przepraszam, jest jeszcze klik. Kolędy Prawosławne. W wykonaniu chóru Oktoich. Chóru. Ale tam nie wszystkie to kolędy założone są. Jak się z tego wyklęcił, to są chyba nałożenia takie kolędy na Bożeństwo. A to dlatego, iż chór Oktoich tworzą prawosławni duchowni z prawosławnej diecezji wrocławsko-szczecińskiej. Prawosławni duchowni z diecezji wrocławsko-szczecińskiej. Tworzą ten chór. Chór Oktoich. Ale mają też kolędy. Oni zrealizują to umieją. Jak najbardziej umieją śpiewać na głosy. A czy tak coś mają jakieś nagrania? Nie wiem, kolędy? Nie wiem. Tego nie powiem. Tego nie powiem. Więc. Więc. To tyle, co chciałem jeszcze dopowiedzieć. Do tego wątku. Pozdrawiam. Damian Login. Bratczy 96.

Pozdrawiam

bratczyk96

#22 ·

Transcription

Mój studiopatrz się dawno nie udzielał, a nie wiem czy już o tym wspominałem, kiedyś tam dawno, dawno, dawno, że rodzinny terc matówki, o ile mnie pamięć nie myli, nazywa się teraz chyba triada. To jest to. I też bardzo fajnym jest na przykład zespół, w tamtym roku sobie ich kupiłem pod względami, w tamtym roku zespół ze wsi Pochły, a zespół nazywa się Stebu. Mają dwie płyty, jedna po kajanie, a druga z prosownymi kolędami. Kolędami, bo nawet tam mają też trochę miszankę, kolęd. I piją ruskich tam, i jedna kolęda w wykonaniu, tak w różnych językach. Zespół Stebu. I tak jak tutaj już już tutaj na przykład wspominałem, zespół Słowianeczki. Biały śpiew. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

magmar

#23 ·

Lubię prawdziwy folk, bez domieszki syntezatorów, np. w muzyce Góralskiej zwykłe skrzypce itd.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Natalia2000

#24 ·

Transcription

Witajcie, witajcie. Ja również muzykę folkową uwielbiam, dołączam się do grona. Oczywiście, tutaj wszystko co Monstricek wymieniłeś, prawie wszystko, czyli KPS Wsi Warszawa, Oj Lubię, zwłaszcza u mojej mateczki. Co tam jeszcze? Tak, Werhowyna, szczególnie Zoriuszka. Co tam jeszcze? Jest taka dziewczyna jak Sati Sauri, ona też wykonuje właśnie taką muzykę. Jejku, to co ona robi z głosem to jest niesamowite, bardzo polecam. To jest Polka, z tego co słyszałam. Ma na imię Justyna, ale właśnie podpisuje się jako Sati Sauri. Niesamowita jest. Jest taka formacja jak Laboratorium... Boże, jak oni się nazywają? Laboratorium Pieśni? Nie. Zaraz to sprawdzę i najwyżej się dogram. Laboratorium Pieśni chyba. Ojej, oni też są niesamowici. I tu na razie... A, jest jeszcze Leśna Licho przecież. Pani Jeziora. I temu podobne. Słucham, słucham takiej muzyki, lubię. Z różnych stron świata, głównie właśnie na razie słowiańskiego folku, ale jestem otwarta również na inne.

bratczyk96

#25 ·

Transcription

Witam serdecznie, teraz przeglądając swoje wpisy zauważyłem, że części brakuje, a części nowych zespołów dołączyło do mojej kolekcji. Trochę poodchodziło, nie będę tutaj się wgłębiać. Lubisz jeszcze takich zespołów jak Wisna, a stosunkowo niedawno powstały jeszcze takie zespoły jak Siostry Roztawczuk, zespół Ale Mika, zespół Omorfos. No niedawno na mnie się podobały zespół Czerwoni. Podobał mi się zespół Czerwone Szpilki z Mikołowem, ale od kiedy zauważyłem, że praktycznie na każdy koncert ten zespół przywołuje te same piosenki w swoim wykonaniu, w swoim reperkuarze te same, ciągły to samo, na każdym koncercie te same piosenki śpiewają, że to już bez nudzenia. Powiem szczerze, lubię ten zespół Skita Not też. I będąc właśnie na tegorocznych dożynkach białoruskich, bo to nie byłem zarówno na Żołowę, którą miałam w swojej rodzinie, po swojej jednej babci niestety, ale w tym roku będąc na dożynkach białoruskich w Rybołach, bardzo fajny zespół tu okazało się, nie tylko Siostry Roztawczuk, ale również zespół Ale Mika. I na tych dwóch zespołów czekam płytek. Zespół Ale Mika to jest tak fajny, że od samego wzrokania można się zmęczyć, ja tak miałem. Natomiast ten rodzinny zespół Triada, o którym mówiłem wcześniej, jakiś czas, te kilka lat temu, już też posiada w swoim reperkuarze piosenki z muzyką. Również do łączy zespół Słowiańska Nuta, zespół Wiesna również, no i próbuję jakoś zdobyć, nie wiem jak to zdobyć, trochę drogowa to, płytę zespołu Suwenir, to niedawno zadałem tę płytę, dalej to byli koszeki, to też mam płytę. Teraz czy same panowie zespołu Słowenir. Lubię, jest to kupa linka jeszcze, czy na przykład Biały Dzień, to już mówiłem, czy piosenki pani Maryny Gliwiatowej. I na razie to wszystko jakoś, to to też się dobra, pozdrawiam.

Pozdrawiam
Poprzednia 2 / 2