android

Jaki telefon aktualnie posiadasz?

Założony przez adelcia 227 wpisów ostatni wpis 4 dni temu Strona 8 z 12

Ja wiem, że trzeba Talkbackowi zainstalować dane głosowe, ale nie wiem, czy jest tak, jak mówisz, bo mi to wszystko instalowała siostra. Ja na twoim miejscu poprosiłabym kogoś widzącego o pomoc.
Give me a sign.

poczekam jeszcze co napiszą inni, którzy próbowali sami, z jakim skutkiem to poszło.
Dzięky za odpoviwdz.
-- (Monte):
Ja wiem, że trzeba Talkbackowi zainstalować dane głosowe, ale nie wiem, czy jest tak, jak mówisz, bo mi to wszystko instalowała siostra. Ja na twoim miejscu poprosiłabym kogoś widzącego o pomoc.

--

Jak nowy telefon albo po ustawieniach fabrycznych to na start jest po angielsku. Po połączeniu z siecią i wybraniu innego języka zainstaluje się sam.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Nieprawda

#145 2 polubienia

Nowy telefon kupiony w tym roku i już na start jest po Polsku.

#146 2 polubienia

Tak, samsung A56, po wystartowaniu TB od razu szprecha po Polsku

#147 1 polubienie

Ale mówimy o tym, że zaraz przy pierwszym uruchomieniu, podczas pierwszej konfiguracji już uruchamia się TB po polsku, z głosem samung TTS?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

#148 2 polubienia

Dokładnie tak

-- (Numernabis):
Ale mówimy o tym, że zaraz przy pierwszym uruchomieniu, podczas pierwszej konfiguracji już uruchamia się TB po polsku, z głosem samung TTS?

--

a mi się coś wydawało że kiedyś z 3 lata wstecz kliknełam na polski i się rozgadało, więc tym bardziej teraz tak może być, że polski już jest międzi głosami offline.

#150 1 polubienie

Czyli kolejny argument przemawiający za iPhone już nie jest argumentem :)
Dobrze wiedzieć.
-- (Adasadula):
Dokładnie tak

-- (Numernabis):

--

--
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

#151 2 polubienia

Znaczy trochę inaczej, zależy od brandu, bo może uruchomić się po polsku albo ewentualnie na ekranie wyboru języka, ale w tym przypadku po kliknięciu na polski od strzała jest synteza więc to też nie problem kliknąć Polish czy tam Polski ;).

#152 2 polubienia

Pewnie, że to nie problem, ważne, że można samodzielnie uruchomić telefon.

#154 Edytowano

W którym miesiącu kupowany tel i czy samsung? Jak przed sierpniem to jest możliwe bo A56 o której mowa właśnie w tej okolicy konfigurowana.

-- (misiek):
Czyli różnie bywa, u mnie sam musiał się ogarnąć.

--

#156 1 polubienie

NO to s25 kupowany w lipcu gadał od strzała po Polsku.

No i teraz pytanie, czy te telefony kupowane w sieci, bo te są brandowane, czy w sklepie?

#158 1 polubienie

Zflip 6 kupiony w gródniu 2024 też gadał od razu, A 56 kupiony kilka dni temu tożsamo.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

podoba mi się że tak ciągniecie tę diskusję, coś czuję że do czegoś przełomowego dojdziemy.