Ja mam wersję na snapie:) -- (mucha): S21 jest na eksynosie jeszcze, brat miał do tego roku S21 i gdyby nie to, że zaczął się już grzać to by nie zmieniał. Po czterech latach dalej jest to świetny telefon, który działa i działać będzie długi czas.
Dokładnie. nie każdy jest geekiem. Luzie od sprzętu oczekują przede wszystkim stabilnego działania przez wiele lat. A przeświadczenie, że ludzie tak często zmieniają telefony bierze się stąd, że zazwyczaj tacy są bardziej zauważalni w internecie. Stąd ten stereotyp, że teraz to większość zmienia telefony co 2 lata, albo i częściej xd
W prespektywie czasu lepiej kupić droższy, nawet na raty i mieć taki sprzęt przez te minimum 7 lat, wychodzi znacznie taniej niż wymiana co 2 lata tego za 1000 czy 1500 zł. Już pomijam kwestie konfiguracyjne. Widzący ogarniają szybciutko, ale u nas wygląda to zupełnie inazej.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Ja jestem ciekaw, jak będzie działać mój a36 po załóżmy 5 latach, gdzie teoretycznie będzie miał aktualizacje. Kiedyś koronnym argumentem rpoducentów przeciw aktualizacjom była zbyt słaba wydajność.
Dokładnie też się nad tym zastanawiałem, dlatego napisałem że flagowce to spoko, ale takie telefony za 1000 czy 1500 to nie wiadomo.
-- (djdenismusic): Ja jestem ciekaw, jak będzie działać mój a36 po załóżmy 5 latach, gdzie teoretycznie będzie miał aktualizacje. Kiedyś koronnym argumentem rpoducentów przeciw aktualizacjom była zbyt słaba wydajność.
Dlatego napisałem że dla mnie bezsensu jest jaranie się tym ciągłym wydłużaniem wsparcia telefonów, jak i tak większość owiele szybciej wymienia telefony.
S21 dalej ma jakieś aktualizacje, przynajmniej zabezpieczeń, a to dobrze.
-- (guliwer): Zobaczymy kto pierwszy z was coś zmieni;) Pewnie że testować można, tylko po co potem zmieniać telefon który dobrze działa na coś testowanego? No właśnie o to się rozchodzi o to zamulanie. Flagowce mogą nie zamulać, ale weźcie takie telefony za tysiaka czy za 1,5 ciekaw jestem jak one będą działać po 6 czy 7 latach... Muszę wziąć mojego S21 na Snapie dla testów i sprawdzić. Ciekaw jestem jaki on w ogóle ma Android i jak działa, ale pewnie nie będzie mulił, bo to był flagowiec. No ale jak napisałem, ciekaw jestem kto pierwszy coś zmieni:) Mam swój typ, zobaczymy czy dobrze myślę:)
--
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Stabilnością, szybkością działania, responsywnością i większą intuincyjnością. Przy nim Samsung to ociężała krowa, gdzie Sony na Talkbacku na syntezie Google śmiga o wiele szybciej niż Samsung na Rhvoice czy Espeaku. Ja cały czas mniej, lub bardziej obwiniałem screenreader i syntezę za ociężałość, ale widzę że wszystkiemu winna jest nakładka. -- (djdenismusic): Dokładnie. Poza tym jaką przewagę ma jakaś nic nieznacząca w dzisiejszych czasach xperia, nad samsungiem?
Wow, no to faktycznie długo w pieruna. -- (pates): Jeśli coś działa dobrze to w gruncie rzeczy po co wymieniać? Lubię nowości, testować i zmieniać, ale nie mam parcia zwłaszcza na sprzęt na daily, albo telefon właśnie. A co do wsparcia no to jest to jednak dość ważne. I nie Miśku, Chinole jak je nazywasz też mają teraz często minimalnie 3 lata wsparcia, bo to są nowe wymogi.
Mam pięcioletni Oppo reno 4 lite i jak na swoje parametry działa bez zarzutu i bezproblemowo. -- (guliwer): Zobaczymy kto pierwszy z was coś zmieni;) Pewnie że testować można, tylko po co potem zmieniać telefon który dobrze działa na coś testowanego? No właśnie o to się rozchodzi o to zamulanie. Flagowce mogą nie zamulać, ale weźcie takie telefony za tysiaka czy za 1,5 ciekaw jestem jak one będą działać po 6 czy 7 latach... Muszę wziąć mojego S21 na Snapie dla testów i sprawdzić. Ciekaw jestem jaki on w ogóle ma Android i jak działa, ale pewnie nie będzie mulił, bo to był flagowiec. No ale jak napisałem, ciekaw jestem kto pierwszy coś zmieni:) Mam swój typ, zobaczymy czy dobrze myślę:)
Ja swój Xiaomi Redmi Note 11 pro 5g mam od 2022 roku od lipca dokładnie i co do szybkości działania to jest spoko, korzysta mi się z niego dobrze. Aczkolwiek moim następnym telefonem na pewno nie będzie Xiaomi, myślę nad Pixelem by spróbować, ale jeszcze nie teraz. Telefonu jeszcze nie zamierzam zmieniać
ja zmieniam po 2 latach, bo w tzecim roku moje tanie telefonyjuż nie dostają androida, więc biorę coś nowego. gdyby te telefony z dłuszym wsparciem dajmy na to samsungi nie skosztowali tak dużo, to bym sięgnełam po tkaie coś, żeby mieć dłużej zapewnione androidy. ale skoro telefony w granicy 150 200 eur tknie mają, to co dwa lata zmieniam.-- (guliwer): Dlatego napisałem że dla mnie bezsensu jest jaranie się tym ciągłym wydłużaniem wsparcia telefonów, jak i tak większość owiele szybciej wymienia telefony.
powiedzcie mi proszę. Czy język, tudzieś głos polski samsunga jest międzi tymi głosami offline, które gadają przy pierwszym uruchomieniu po wypakowaniu z pudełka, jak wciśniemy obie głośnoścy naraz? Dzięky.