PSE Forum mieszane

Dźwięki

Started by daszekmdn 68 posts last post 6 years ago Page 4 of 4

Transcription

100 dźwięków, to teraz ja może spróbuję pokazać co u mnie słychać. O, samochód sobie przejechał. O, kukułkę podejrza. O, drugi samochód. No i tak sobie to brzmi.

Transcription

Dobry wieczór, witam Państwa serdecznie. Jeszcze zanim wybuchła ta pandemia, podczas swoich podróży, sam zarejestrowałem kilka dźwięków, które teraz dla Państwa pokażę w kilku następnych wpisach. Wprawdzie jeden już pokazałem, ale mam bodajże chyba jeszcze trzy, które pokażę, ale to w następnych wpisach. Oczywiście będę je nazywał, co to jest. Na razie serdecznie pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Pierwszy dźwięk to dźwięk silnika miejskiego MPEK-u miasta Hajnówka w województwie podlaskim wraz z głosem, który zapowiada przystanki. Mam nadzieję, że będzie słychać. Następny przystanek. Kołówka w sklepie. Kołówka w sklepie. Kołówka w sklepie. Kołówka w sklepie. Kołówka w sklepie. Kołówka w sklepie.

Pozdrawiam

Transcription

Zostajemy dalej w Hajnówce. Teraz pokażę dla Państwa jak brzmi sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu hajnowskich ulic 3 Maja i ulicy Batorego. Mam nadzieję, że również będzie dobrze słychać. Z góry przepraszamy coś za jakość i ewentualne zniszczenie. Oto dźwięk. Tak to brzmi. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Teraz przenosimy się do Białegostoku, gdzie pokażę dźwięk silniku białostockiego MPEG-u wraz z udźwiękowieniem. Akurat tu mogę powiedzieć, bo pamiętam, w tamtym czasie, jak to nagrywałem, to to zaraz pokażę, jechałem autobusem linii numer 104, który wracał z Juchnowca-Krościennego, czy to już zaraz od tego, to nie pamiętam. Ale to był autobus linii numer 104 wraz z udźwiękowieniem. I od razu zaznaczę, że takie... takie fajne udźwiękowienie posiada bardzo mało autobusów. W większości jest bardzo cichuczko. Że czasami, jak jest tłum ludzi w autobusie, to nawet można czasami nie usłyszeć. W tym autobusie bardzo fajnie wyraźnie już pokazuje ten dźwięk. ... Coś tu również przepraszam za zniekształcenie i jakość. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

I na dzisiaj ode mnie ostatni dźwięk. Tutaj jeden z użytkowników pokazał, jak brzmią dzwony w kościele rzymsko-tatolickim. Ja w następnym swoim wpisie pokażę tutaj dla Państwa wszystkich, jak brzmią dzwony w cerkwi prawosławnej. Nagranie to zostało zarejestrowane podczas któregoś festiwalu cerkiewnego dzwonienia. Festiwal ten odbywa się jak co roku w Supraślu. W tym roku z oczywistych przyczyn ten festiwal się nie odbył. Te dzwony to będą dzwony męskiego prawosławnego klasztoru pod wyzwaniem zwiastowania przy Najświętszej Marii Panny w Supraślu. I nagranie znalazłem na internecie, gdyż ani rado za mnie uczestniczyłem. Ale na pewno mnie też to interesuje, ale tylko pokażę jak brzmią ten dźwięk. Jak brzmią te dzwony. Pokażę ten dźwięk. Dzwony w cerkwi prawosławnej, prawosławny męski klasztor, męski monaster pod wyzwaniem zwiastowania przy Najświętszej Marii Panny w Supraślu. Pokażę w następnym wpisie.

Pozdrawiam

Transcription

Thank you. Thank you. Thank you. Thank you. Thank you.

Pozdrawiam

Transcription

Witam serdecznie. Wprawdzie ten dźwięk, co teraz tutaj jeszcze zaprezentuję, już pokazywałem w innym wątku o przechodzeniu przez światła. Ale skoro jest wątek dźwięki, to pokażę go i tutaj, bo gdyż może nie wszyscy na tamten wątek zaglądają i myślę pokażę go też i tutaj. Dźwięk, który chcę pokazać w dniu dzisiejszym dla Państwa, jest to dźwięk sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulic Mikołaja Kapernika i generała Józefa Bema w Białymstoku. Za jakąś czy coś przepraszam. Właśnie tak brzmi ten dźwięk sygnalizacji świetlnej na tym właśnie skrzyżowaniu. Na dzisiaj to tyle. Pozdrawiam.

Pozdrawiam