iphone

Apple Watch.

Started by skrzypenka 418 posts last post 3 years ago Page 11 of 21

#201 1 like

Pytasz o korzystanie tylko z zegarka, bez posiadania telefonu?
Myślę, że może być ciężko, bo to jednak ekosystem.
Znaczy, po sparowaniu, to można coś tam na nim działać, jeszcze bardziej pewnie z wersją z esimem, bo ona właściwie wtedy może być samodzielna, ale ekhem, nie wiem, jak z konfiguracją, bo chyba bez Iphonea nie pojedziesz.

Nie da rady.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Witam mam pytanie jak ustawić date w applewatchu se

Jak połączysz go z telefonem, będzie miał połączenie z wifi albo z IPhone który do neta jest jakkolwiek podłączony, powinna się sama z sieci ustawić.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Z telefonem używam zwykle sluchawek bluetooth, aby wszyscy w okół nie słyszeli co robię. Jak to wygląda z Voice Over na zegarku? Zegarek używa słuchawek telefonu czy trzeba słuchawki parować z zegarkiem?

#206 1 like

@mrt Jeśli używasz słuchawek Bluetooth takich o, standardowych, musisz sobie ręcznie przełączać, czy będą używane z Apple Watch czy jednak z telefonem.

Czyli, chcąc połączyć je z apple watchem najpierw rozparować z telefonem, potem podpiąć do watcha, alternatywnie, spróbować podziałąć z funkcją parowania wielu urzązeń w słuchawkach, (zob. dokumentację i instrukcję twojego, konkretnego modelu).

Jeżeli jednak używasz wspieranych słuchawek, tj. niektóre modele słuchawek Beats lub wszystkie modele Airpodsów, to od apple watcha 3 i wyżej, (bodajże Watch OS 7), słuchawki te będą działały na zasadzie "Continuity".

Oznacza to, że gdy telefon będzie leżał sobie nie używany, to jest nie grał w ogóle żadnego audio ani dźwięków przez słuchawki ani nic takiego, przytrzymanie przycisku koronki, w celu wywołania Siri powinno wywołać jej dźwięk we wspieranych słuchawkach, tym samym efektywnie przełączając dźwięk apple watcha na te słuchawki.

Przełączenie takie będzie trwać dopóty, dopóki Watch nie zamilknie na dłużej niż ileś tam sekund.
wtedy, gdy zrobisz coś na Watchu w słuchawkach odezwie się Watch, jednak gdy do ręki weźmiesz telefon, powinno nastąpić przełączenie audio na dźwięk z telefonu; W takiej sytuacji siłą rozpędu zegarek będzie używał swojego głośniczka.

W sytuacji, gdy takie przełączenie nie następuje w opisanych powyżej scenariuszach a słuchawki są wspierane, czasem wystarczy wejść w zegarku w ustawienia > bluetooth > na liście wybrać połączone z naszym Apple ID wspierane słuchawki.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Mam kostne Aftershokz, więc musiałbym rozparowywać z telefonem. Mało to zachęcające :(
Jak jest włączony Voice Over na zegarkku i przychodzi jakieś powiadomienie to zegarek zaczyna gadać?

#208 2 likes

Część aftershokzów ma tryb Multi-point. - Może to będzie rozwiązaniem?
Odpowiadając na pytanie.: Dopóki go nie ruszysz w sensie powierzchni zegarka, to prędzej jedynie zadźwięczy i wibracyjnie puknie Cię w rękę.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

Jeśli jesteśmy przy parowaniu zapytam czy można sparować smartwatcha z iphonem??
Ma to sens?
Powód, CENA!
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#210 1 like

ale w jaki sposub, no przecież oczywistym jest coby watch działał musisz go zparowac

Po bluetooth po wifi itd.

Zastanawiam się po prostu nad zasadnością wydawania tak dużej kasy i zastanawiam się czy nie zdałby egzaminu tańszy zamiennik.

Nie trzeba mieć słuchawek firmy APple, by je łączyć z iphonem, nie rozumiem Twojego oburzenia.
Zapytałam grzecznie, bo nie znam tematu.

#214 1 like

A kto tu się obuza xd, nie ja robię 3 wpisy pod rząd jak bym nie mógł wyedytować jednego :P

-- (magmar):
Nie trzeba mieć słuchawek firmy APple, by je łączyć z iphonem, nie rozumiem Twojego oburzenia.
Zapytałam grzecznie, bo nie znam tematu.

--

{rpszę CIę odpowiedz mi na pytanie, bo widzę, że znasz się na rzeczy.

#216 1 like

Tak, ale słuchawki firmy Apple jak i kilka innych których modeli nie znam mają możliwość połączenia się ze wszystkimi urządzeniami firmy Apple, i gdy np dotkniemy AppleWatcha to dźwięk przerzuca się na watcha, a jeżeli włączymy iPhona to na iPhona

Mi chodziło o to żeby z iphonem mieć smartwatcha czy tak się da?

oczywiście, pytanie jakiego

A co byś polecil do iphone'a 12 mini?
Zależy mi na funkcjach dotyczących zdrowai,

Ja osobiście nie chcę wprowadzić w błąd, niech wypowie się ktoś bardziej ogarnięty w tej dziedzinie, ale tesz pytanie jakim budrzetem dysponujesz.