android

Asystent google po polsku

Started by Lowca_Androidow 207 posts last post 7 years ago Page 4 of 11

ja go zapytałam czy mnie lubi to mi pokazał jakieś wyniki wyszukiwania
nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.

to chyba zależy od tego ile spędzamy z nim czasu to raz i od nakładki producenta, różnice między samsungiem a xiaomi są spore na kożyść samsunga.
Ale tak on nawet potrafi opierniczyć.
Prawda jest okruchem lodu.

Co odpowie gdy się do niego krzyknie- ok Google, hey Siri?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

co do siri jest możliwość pobrania asystenta na iphonea i pominięcia siri.

Dla iOS jeszcze niestety w AppStore nie ma. Są różne, dziwne i prześmiszne tricki, żeby go dostać, ale ja tam czekam na oficjalkę jak porządny i uczciwy obywatel, bo nie chce mi się kombinować. :)
Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

#66 1 like

A u mnie juz jest, co prawda, wsparcia polskiego jescze nie dodali.

Hej!
Jak sobie radzi google assistant z pisaniem w SMSach, czy e-mailach znaków interpunkcyjnych?

Znaków interpunkcyjnych o ile się zdążyłem zorientować brak, jeszcze posprawdzam
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Aha, łysy, nie wiem czy sprawdzałeś, ale kiedy powiemy OK Google, Hey Siri otrzymujemy odpowiedź zwrotną: "ha, ha, ha, podoba mi się Twoje poczucie humoru, teraz moja kolej" i opowiada dowcip
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Nie- ja go jeszcze nie mam.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Aha, myślałem, że na jakimś andku sprawdzałeś Łysy :) Nie pytałem ponownie i nie wiem czy za każdym razem uważa to za dobry dowcip, ale postprawdzam :) Kumpel miał sprawdzić u siebie, też jest nowym posiadaczem S8, przesiadł się z iPhone'a

mam s8 i mam asystenta, może być tak że nie uruchomi się samo to okno startu, są dwa sposoby, albo dłóżej przytrzymać home, albo przez ustawienia google wejść w wyszukiwarkę ivoice, jest na pewno.

#73 1 like

NO albo móœi, zę ppotrafi też udawać toster. Ale dla mnie to i tak zabawka niż porządny asystent. Google now ponoć potrafił podawać kurs waluty w złotówkach, jak go zapytać, a asystent ino wyświetla. Tak samo, jak z autobusami. Jak go w Warszawie zapytam o AUtobus do Białego stoku, to odpowiada mi tylko "jasne, Białystok" a google now mówił, że mam wsiąść w tramwaj 2 w kierunku młocin, potem w m1 itd.

to się będzie rozwijać, a to zależy czego się potrzebuje.

Na telefonie xaomi przynajmniej na moim mi 8 po wyłączeniu zabezpieczeń pin o odcisku palca asysten google działa na zablokowanym ekranie.
Pozdrawiam.

Czy ktoś korzystał z opcji "lista zakupów"? Fajowe to jest, ale kiedy chcę wyświetlić listę to woła o logowanie na koncie google, przecież jestem zalogowany na koncie google.
Gdyby komuś się udało to poproszę o jakieś wskazówki.

Eh ten asystent, półtora przystanku przed wysiadką z autobusu powiedziałem, wyznacz trasę do przychodni blabla.
WYznaczam trasę, no i zaje*iście, 1,7 km idź tu i tam, tylko, że chya to była nawigacja samochodowa, pieszej na szbko nie mogłem wybrać, no i hołmem nie mogłem wyjść z apki aby np. otworzyć innąapkę, hołm niedziałał.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

pamiętaj, że to dostępne jest od nie całego tygodnia

Pamiętam, pamiętam, ale opisuję jak jest teraz. Jak za rok będzie wymiatać to też napiszę.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#80 1 like

to ustaw w asystencie, że preferujesz nawigacje transportem publicznym np :D
po co mi sygnatura?