Nośniki danych, jakich uużywacie
Wróć do Komputery i akcesoria#161 daszekmdn
Raczej nie.
#162 Adasadula
Zbackupuj go jak najszybciej, mi taki jeden przez coś takiego padł po czymś takim o ile o coś takiego chodzi, czy po odłączeniu słychać takie jakby pstryknięcie? Najlepiej jak by ci się udało go nagrać, ale jak mowiłem backup wskazany
#163 DJGraco
Backupp całe szczeście mam, jeszcze sprawdzę synchronizację plików.
Tak coś takiego miej więcej było takie pstryknięcie. Nagram jak mi się uda, bo nie dzieje się to zawsze i wszędzie po odłączeniu.
#164 pates
Od dzisiaj mam nową zabawkę. Ze starego laptopa wymontowałem dysk microna 512 gb na nvme. Zakupiłem na aliexpress kieszeń na dysk nvme za niecałe 50 zł z przesyłką już z thermopadem i radiatorem na dysk. Jest to trochę duże, ale z drugiej strony, fajny pendrive.
#165 misiek
Mój Verbatim chyba miał tak od zawsze. Co Ciekawe drugi identyczny nie. Oba testowane, błędów niema.
-- (DJGraco):
Backupp całe szczeście mam, jeszcze sprawdzę synchronizację plików.
Tak coś takiego miej więcej było takie pstryknięcie. Nagram jak mi się uda, bo nie dzieje się to zawsze i wszędzie po odłączeniu.
--
#166 Ryba
Witam czy dobra karta pamięci Samsung PRO Plus SD 128GB UHS-I U3 + Czytnik USB? Czy Samsung i są dobre dyszki?
#167 daszekmdn
Karty Samsunga ponoć są git.
#168 misiek
Nie
#169 Numernabis
Ja mam samsunga zarówno karty pamięci jak i pendraka i jestem zadowolony, zarówno z trwałości jak i szybkości.
#170 DJGraco
Wszystko jest de facto sprzętem.
Misiek np narzekał na dyski twarde Szajsunga, ja mam taki, który przeleżał w laptopie w piwnicy 3 albo 4 lata, gdzie przecież były zmiany temperatury i tak dalej jak były konkretne pory roku i co od 2023 roku siedzi w kieszeni na USB i żadnych bad sectorów nie ma.
To dysk z mojego pierwszego lapa, najpierw używałem go ja, potem mój Tata aż do padu płyty głównej i przecież tam system leżał, przebieg ma sporawy a stan mimo tego dobry. Wszystko zależy od różnych czynników i owszem były gdzieś tam bardziej awaryjne modele dysków.
#171 Ryba
ok dzięki za komentarze