Jeśli tak było to jest wyjątek, shine plus mi się też nie wyłączał automatycznie, to są różne aplikacje, więc się nie dziwe, że razem działają, z resztą tak wolę w razie gdyby włączony czytnik nawalił.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Równie dobrze teraz też może nastąpić zgrzyt i zwiecha systemu lub inne przycyzny które spowodująniemożność pracy z telefonem z powodu dwóch działających czytników.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Ja tam nie wiem mi na andro 10 i one UI 2.0 wszystko bangla.
Tak, pisałem, na androidzie 10 działa, ale tam jest nowe One UI, pod androidem 9 niestety nie.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
a ja własnie słyszałem, że pod dziesiątką są problemy z tym ale ok..
Nie wiem jak z nową wersją, ale starsze wersje pod dychą działają.
Tak czy siak, u mnie pod dziewiątką nie działa
wersja:
2.0.200110
funkcja udostępniania poleceń głosowych.
UWAGA!
proszę się nie zdziwić że po aktualizacji wersja programu się nie zmienia, widocznie autor zapomniał uaktualnić wersji w samym programie.
Chyba nie pisałem, a Łowca kiedyś szukał, może komuś się przyda.
w csr da się ustawić odbieranie połączeń za pomocąpotrząśnięcia, trzeba wejść w ustwienia zachowania, inne ustawienia i tm jest, tylko pewnie trzeba ustawić niską czułość żeby podczas spaceru z telefonem w kieszeni nie odbierał sięsam.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
wersja:
2.0.200120 release
Witam, mam do was pytanie. Czy mógłby ktoś podrzucić linka do najnowszej wersji czytnika ekranu? Najlepiej z polskim tłumaczeniem. Nabyłem na testy przystawkę android TV Beelink GT king pro, która słabo sobie radzi z talkbackiem. Po najechaniu na dany element i po kliknięciu czy to OK na pilocie lub alt plus enter na klawiaturze dany element się nie aktywuje. Może z comentary screen reader będzie lepiej. Z góry dzięki.
pierwszy post.
THX
--Cytat (balteam):
pierwszy post.
--Koniec cytatu
Cześć. Commentary screenreader podejście nr 2.
I od razu kilka pytań. Jak szybko dostać się gestem do obszaru powiadomień? Wszelkie kombinacje lewo dół, prawo góra, etc, nie działają.
2. Gdy już dokałapućkam się do paska powiadomień za pomocą standardowej metody, da się jakoś wywołać androidowe działania typu zamknij powiadomienie?
3. Jak w tym ustrojstwie z chin nawigować na stronie po nagłówkach, listach, itd.
Kurde. No generalnie szybko to działa, tylko nigdzie nie ma żadnej oficjalnej pomocy, opisy gestów też chyba nie są przetłumaczone, a ja nie mam obecnie czasu na 2 godzinny podcast.
do powiadomień lewo góra
jjak jesteś na czymś co wymga więcej działan to chyba na tym dajsz gest dół prawo i palcem w lewo będzi szybciej i znajdź więcej działań.
gesty raczej przetłumczone.
w opcje zachowania gdzieś da się ustawić żeby na stronach chodziło się po nagłówkach, linkach jak w tb, no i na samy początku masz gesty odwrotne do tb, czyi óra dół chodzisz a nie lewo prawo w csr.
Tak. Wiem. To już sobie odznaczyłem, żeby było normalnie :P
No własnie w ustawieniach zachowania nigdzie nie widziałem tych gestów.
A powiadomienia działają. Dzięki.
Z tymi działaniami to trochę gorzej, niż w tb. Pewnie da się gdzieś w płatnej wersji przypisać bezpośredni gest do tego.
ustawienia zachowania, potemprzewijania i zaznacz widok webowy
a w alternatywnych gestach zazacz przesunięcielewo rawo przechodzi szybko między elemntami jak chcesz. to przydatne, bo wtedygóra dół chodzi szybciej po pewnych elementach w apkach np. na watsapie jak masz chat tekstowyto po widomościach, a z resztą potestuj, tylko mimo nazwy lewo prawo, pamiętaj że w naszym przypadku chodzi o gesty góra dół, bo mamy inaczej ustawione hodzenie niż Chińczycy.
No niestety. Po kliknięciu więcej, menu akcji, a następnie wyczyść powiadomienie się nie czyści. alej jest ten sam problem który występował u mnie na samsungu. Ehh. W talkbacku to fajnie działa a nie chce mi się przez wszystkie powiadomienia przebijać tylko czasami na przykład zamykam sobie niektóre z poziomu ekranu blokady.
Tylko taki sposób mało wygodny poznałem:
eksploracją szukasz powiadomienia, jak znajdziesz to dokładasz rugi palec i przesuwasz w lewo szybko i wtedy się czyści, ale jak masz sporo powidomień to ciężko trafić esplorując ekran.
A no właśnie. Eh. Pod pewnymi względami ten talkback jednak bardziej dopracowany. Ale i tak szybkością i funkcjami to cs bije talkbacka na łeb.
Podoba mi się odbieranie połączeń po przez potrząśnięcie.