ale racja i juz wracam do tematu. a mianowicie. jak mam wlaczony talkback, i wciskam nadole ekranu przycisk ostatnich aplikacji, to moge to tam skasowac, ale z commentary mi to nie dziala. jest moze do ostatnich aplikacji jakis skrot?
aaa to tak ... dobrze dzieky. jeszcze bedzie super jak zrozumiem edicje textu ale to sie obawiam ze mi sie uda dopiero jak to uslysze gdzies w nagraniu.
Wada programu jest taka, że właśnie niepotrzebnie trochę jest dużo tych edycji, można to było by uprościć;P a zaleta jest taka, że mam wersję premium;P Pasek boczny jest bardzo fajny, można dużo gestów poustalać sobie. Ogólnie jest jeszcze kilka menu, ale nawt ich nie będęwykorzystywać, bo są wolne, program wady ma jak wszystko, ale jak ktoś się wacha czy teraz kupić, proponuję poczekać z miesiąc czy 2 i kupić, bo teraz bugi różne Nuno ładnie naprawia i zgłasza i wgl jest git.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
no wlasnie, a przedewszystkim bedzie on w j polskim. nuno a powiedz mi taka rzecz, czy autor programu liczy sie z tym ze byc moze beda ludzie chceli ten commentari i w innych jezykach?
rzecz, która jest minusem puki co, to to, że audeks sporo miał oetykietowanych rzeczy albo talkback wbudowane rozpoznawanie przycisków potem też, w comendaryprzynajmniej ja nie wiem jak to wywołać, bez jakiegoś rozpoznawania tekstu tylko na szybko aby mi podawał informację. Pewnie w przyszłości jakiś plugin będzie do tego.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
No nie, chciałem porównać jak sobie radzi comendary i talkback z automatycznym odczytaniem etykiet;D wszedłem na apkę mobilempk, no i talkback pokazuje np. cośtam button busstop, palec w prawo i mi czyta przystanek, tak samo jest z liniami i z adresem, najpierw jakby etykieta i w prawo już to co chcę kliknąć, comendary wywala te przyciski, w sensie one są zbędne i ich nie czyta, tak mi się wydaje. w ogule miałem problem ze znalezieniem apki, która by miała kilka niezaetykietowanych przycisków, ale chyba sobie jakoś ten comendary radzi. na pewno dużo jest płynniejszy comendary niż tb, w trudnych aplikacjach, np. speaky, tutaj talkback jest straszliwie powolny, a comendary, działa płynnie, tylko hmm, teraz właśnie patrzę, no i talkback jak mi kiedyś nie zamulałtak na tej apce, to czytał te nieoetykietowane przyciski lepiej, nie wszystko chyba,ale bardziej niż comendary. jeszcze raz brawo za szybkość.
hejwam, mam dwie sprawky. po 1 pisales nuno, ze jak chce otworzic ostatnie aplikacje zeby je skasowac, to musze zrobic gest Prawo lewo, ale zdaje sie ze niedziala, bo powie tylko pulpit. Natomiast jak zrobie gest z prawa w lewo a nastepnie z lewa w prawo by wejsc do ostatnich aplikacji, i by je zamknac, to commentari mi to nijakowo nieoznajmia. to moze byc dla tego, ze wylaczylam czytanie podpowiedzi? zorientuje sie dopiero po tym, ze widze przycisk skasuj wszystkie.
i druga sprawka. jak jestem w sklepie play, w aktualizacjach do pobrania. to czyta przycisk zmiany w aplikacji albo jakos tak. myslalam ze jak w niego stukne, to ze podnim przeczytam te zmiany, ale niewidze ich. wie ktos moze, jak sie donich dostac?
po prostu angielski jest nie w stu procentach programu, najważniejsze rzeczy dla 95% ludzi będą dostępne, tłumaczenia będą inne, chociażby polski za 2 miesiące czy dłużej. @Żywek zainstaluj najnowszą wersję, jeśli nie chcesz tworzyć gestów do każdej aplikacji, no to i tak wyciśniesz więcej z programu niż z talkbacka.
Jeszcze nie instalowałem, ja czekam na wersję PL, ale jak to uruchoić? Tzn. aktualnie mam Voice Assistanta, jak uruchomię Commentary to zaczną oba gadać czy VA zostanie automatycznie wyłączony, jeśłi nie to czy commentary ma jakiś skrót uruchamiający program za pierwszym razem?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
jak uruchomisz comendary to zaczną 2 gadać, dlatego wyłączysz wtedy va. chociaż chyba możesz wejść najpierw ustawienia i dostosowaćcomendary, np. to aby chodziło sięlewo prawo a nie góra dół;P no, ale jak odpalisz comendary i wyłączysz va to chyba zacznie gadać po polsku, mam nadzieje, że tak będzie, bo jak po ang uruchamiam to jest po ang, a nie po chińsku.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
gdzies przez pomylke wlaczylam ze jak odriwam palec to sie odrazu robi klik, ale ani za nic niepamietam gdzie i co, i szukam tego w audicji, ale taki drobiazg ciesko znalesc w audicji ktora ma prawie 2 godz. Doradzi ktos gdzie to wylaczyc moze? dziekuje wam slicznie,