Commentary screen reader

Commentary Screenreader: czyżby nowy król?

Założony przez violinist 1090 wpisów ostatni wpis 6 lat temu Zamknięty Strona 11 z 55

Tak, wylaczylem skrot ulatwien dostepu.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

ok, potestuję.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Czy jest coś konkretnego, co mam poruszyć na dzisiejszej audycji?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

WYdaje mi się, że zestawienie z talkbackiem tzn. gdzie commentary radzi sobie lepiej.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

No i pasek oczywiście.:)
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

A, i strona producenta to jieshuo666.com, dziś lub jutro pojawi się strona angielska (jieshuo.net)

A no tak, o pasku nie da się zapomnieć.

może powiedz na kiedy planujesz pl tłumaczenie? W audycji oczywiście.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Jak dla mnie opisałbym jak wygląda edycja tekstu, zaznaczanie, kopiowanie, przechodzenie po znakach, wyrazach, akapitach itp.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

niestety jest 1 irytujący bug, bynajmniej w xiaomi redmi 6, Jak jest commentary uruchamiany automatycznie, niezależnie od ustawionego silnika tts, zawsze odpala się google tts

Ja mam inny problem, jakiś darmowy głos inny jest niż ta babka googlowa? Ona mi czyta wolniej w sensie z przerwami na przykład
6 minut, chwila przerwy 5 sekund, chwila przerwy stand up ktoś tam.
Na espeak natomiast czyta mi wwspoko, ale jakość słaba jakaś fest teraz tego syntezatora jest no i krzaczki chińskie czyta na koniec każdego zdania.
ps, wstrzymywanie teraz faktycznie błyskawiczne.
A no i na moim telefonie kursor skacze dużo bardziej jak mam włączoną wibrację i dźwięki w commendary, jak wyłączona wibracja, to jest w sumie podobnie jak w talkback, tylko w niektórych momentach trochę komendary szybszy, ale dalej w nim nie umiem usuwać powiadomień co jest irytujące.
edit, myślałem, że odrazu do pobrania będzie comendary, może coś nowego siędowiem.
i kolejny edit; pewnie nic się z tym nie da zrobić, ale, mam ustawione, że jak przytrzymuję przyciski głośności pojedyncze, to dolnym cofam się 1 piosenkę, a w górę skaczędo przodu, na youtubie fajnie działa, ale na comendary niestety podgłaśnia jednocześnie piosenkę, no i muszęprzytrzymać aby przerzucić kawałek i w dół raz szybko nacisnąć aby zwyczajnie zciszyć utwór, gdzieś w opcjach jest cośdo zmiany aby przytrzymanie przycisku nie traktowało jak podgłaśnianie?
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#212 1 polubienie

fakt jest taki, że trzeba mocno przycisnąć tego developera, żeby zrobił piękne, pełne, ale takie naprawde pełne tłumaczenie po angielsku, a właściwie to powinien je wstawić. Ja bardzo chętnie kupię wersję premium, bo możliwości udogodnień, ustawiania różnorakich gestów w tym multipalczastych i tak dalej, plus ocr i captcha możliwości jest taki ogrom, że żal ich nie wykorzystać Ale pod jednym warunkiem. Niech całość chociaż będzie po angielsku. Jest już sporo, ale i tak nie całość!
po co mi sygnatura?

#213 1 polubienie

acha, i jest gdzieś opcja, żeby powiedzmy się wstrzymywał przy uruchamianiu innych aplikacji, np. soft braille keyboard?
po co mi sygnatura?

Tak, jest :)

#215 1 polubienie

rozwiniesz swoją wypowiedź? :) to znaczy gdzie mam tego szukać? I pewnie tylko dla premium. :D
po co mi sygnatura?

W per app gestures.

#217 1 polubienie

drugie pytanie. Czy autoupdater działa? Ostatnio, o ile mi się wydaje, musiałem ręcznie pobrać apk i updatować.
po co mi sygnatura?

Nie działa, korzystasz z kanału beta, a nie masz konta w becie.

#220 1 polubienie

a, czyli to co u ciebie jest, to na razie jest beta? ok. I tak to fajnie wygląda
po co mi sygnatura?