swiniobicie
Wróć do Inne#1 danielsalatek
hej, dla imia tegoto watku, tu mame mozliwosć pogadać sie o swinobiciu, o specialitach, ja lubilam salceson, kiszku i smalec.
#2 proszczok2137
ja lubie smolec i leberę
#3 danielsalatek
hm, tesz bardzo fajne, kaszdy ma swoje gusto... i kolano grilowane jest bardzo smakowe, jestem mial przepis na specjalny sos k temu kolanu, ale jusz nimam.
#4 Zuzler
Wątek "Świniobicie". I kto się jako pierwszy wypowiedział... :P
#5 danielsalatek
czesc wszystkim, zuzlerku, kdzie jest problem teras jest sezona swiniobicii.
#6 bratczyk96
Dla mnie z wieprzowiny najbardziej smakuje domowa kiełbasa wędzona, lecz karkówka, szynka czy schab na początku jest również bardzo dobry.
#7 MarOlk
Spod serca kap, kap, słonina i schab, salceson i dwa balerony... :D
#8 danielsalatek
hm, bardzo fajne zarelko, zuzlerku, zuzlerku, chciesz tesz?
#9 daszekmdn
Zmusiłem go xDDDD dostał taką piękną wzmiankę, że go wołają to co miał się nie wypowiedziećhahahahhaha.
-- (Zuzler):
Wątek "Świniobicie". I kto się jako pierwszy wypowiedział... :P
--
#10 danielsalatek
no dobrze, a kdo mial mozliwosć być na swiniobiciu, ja tu mozliwosć mial w 13 latach a bylo to ciekawe.
#11 zywek
Ja jak miałem z 5 lat chyba byłem.
#12 daszekmdn
Ja jakoś podobnie.
#13 danielsalatek
u nas w czesku mame supu, ciesky nazew jest prdelačka to jest supa z kaszanky, tesz tam su ziemniaky, czasnek , cebula etc., k temu chleb, tesz bardzo fajne zarelko.
#14 djsenter
Ooo, jadłbym to
#15 MarOlk
Właśnie sobie wesoło stygnie smalczyk z jabłkiem i cebulką.
#16 danielsalatek
smalczyk s jabŁkiem, mysle, sze to jest bardzo dzyvne, bo kombinacia smalece i slodkiego jest dzywna.
#17 daszekmdn
Smalec na typowej pajdzie chleba takiej grubej w zimowe popołudnie na starym rynku w Poznaniu czy jarmarku świątecznym too jest tooo. A kaszanka z grila mmmm, niech się zacznie już wiosna.
#18 bratczyk96
Mój tata też robi podobny smalczyk z jabłkiem, ale on dodaje też jeszcze do tego trochę papryki.
#19 djsenter
Tylko smalec na tej pajdzie to musi być grubo smarowany, żeby się dobrze komponował z tym chlebem, no i wiadomo jakiś oguras kiszony do tego i bangla.
#20 daszekmdn
No raczej ;).