Żabkowe żarełko
Wróć do Inne#41 MarOlk
Wczoraj żeśmy wchłonęli panini z kurczakiem i sosem bazyliowym, oraz z grzybami i boczkiem. Wzbogaciłem owe również o papryczki halapeno. Barrrrrdzo dobre
#42 Postukujacy
To grzybowe pani wymieniła jako nowość. Faktycznie jest od niedawna?
Będę starał się kiedyś spróbować lasagne, jak na razie znam to z innego sklepu.
#43 daszekmdn
Tak, ostatnio trafiłem na to z bazylią. Istotnie nowość i istotnie bardzo fajne. :)
#44 Zuzler
Grzyby z boczkiem jeszcze nowsze. Polecam, jeśli ktoś lubi takie pizzowate klimaty.
#45 djdenismusic
A ja dzisiaj szarpnąłem się, i kupiłem sobie bajgla z serii la frog z szynką i mozzarellą. W składzie mamy szynkę, sałatę, mozarellę, pomidorki koktailowe i oliwki. Prawie 16 zł za sztukę, ale warto. Mmm.
#46 lwica
Z kanapek można dostać jeszcze bajgla z kurczakiem, bekonem i warzywkami, całkiem smaczny, choć maleńki i nieco nieopłacalny. :)
#47 camila
Kurde, krótki romans z żabkowym jedzeniem miałam jak jeździłam rano po metadon w Krk. Dzięki temu w ogóle jadłam jakieś śniadanie.
O 8, 9 rano każdy by pobłogosławił żabkową kawę - jaka ona by nie była. Niczego sobie, a nawet spoko są te bagietki z kurczakiem, majonezem, sałatą, czymś tam jeszcze. Jest to tak naprawdę jedyna kanapka, którą zjem z jakąś przyjemnością. Czytam sobie ten wasz wątek i zbieram rekomendacje, bo żabkowe jedzenie kojarzy mi się właśnie z tym. Całkiem dobre jest jeszcze bolognese, a najbardziej podłe są moim zdaniem hotdogi i kajzerki z szynką i warzywami.
#48 Zuzler
A co kto lubi, jesteś jedyną osobą poza mną, której te kajzerki się nie podobają, przy czym mi się po prostu przejadły. A próbowałaś może ich innych wariantów, z filetem z kurczaka albo kebabem np?
#49 EugeniuszPompiusz
Hotdog to już kto co lubi, mi aż tak nie przeszkadzają, szczególnie z hehekabanosem. bo to jest naj fajniejsze z tych tam klasycznych żabkowych zabawek.
#50 djdenismusic
O ile nie zbyt przepadam za hotdogami z prówką, o tyle taki duży z kiełbaską grillową i sosiwem serowym wjedzie na eleganckości.
#51 djsenter
Tak, hotdogi z kiełbą czy kabanosem to cudo, do pizza wrapów się jednak nie przekonałem. Smakują dla mnie jak typowa pizza kupiona w supermarkecie. Dla mnie hotdog i monsterek to najlepsze, żabkowe kombo :D W Polsce bywam na wakacjach najczęściej, więc to mój wakacyjny zestaw szczęścia. Aa, jeszcze próbowałem tamtejszych burgerów, są ok, 4 na 10.
#52 djdenismusic
A próbował ktoś z was chrupboxów? To ponoć taie zestawy frytki +nuggetsy. Ale cnie miałem okazji spotkać tego u siebie w żabce.
#53 lwica
Próbowałam, całkiem znośne jak na takiego gotowca, z chęcią zjadłabym ponownie. :)
#54 camila
A te zestawy obiadowe? Jakiś schabowy / mielony z ziemniakami chyba czy czymś takim? Warto się za to brać?
Nie próbowałam, z filetem z kurczaka spoko brzmi. ;)
#55 Zuzler
Niezłe, trochę chemicznawe, ale niezłe, przynajmniej jak chodzi o te w opakowaniu dzielonym na 2. Te w dzielonym na 3, jeśli to też z Żabki, są chyba jeszcze lepsze. SKłady te dania też mają nie najgorsze.
#56 EugeniuszPompiusz
Dewolaj (pisownia celowa), jest mały, ale w tej swojej małości bardzo smaczny. jak masz coś w domu, a chcesz dogryźć czymś dobrym jest jak znalazł.
Dla mnie przeszkodą jest to, że chyba ma marchewkę z groszkiem jako surówkę.
#57 Zuzler
Ma ją, ale taki schabowy ju ma kapuchę kiszoną z czymś tam, a też jest prawdziwy i dość smaczny.
#58 Kuba12565
witam, ja polecam hoddogi z sosem czosnkowym, i serowym, w dodatku spaghetti, i hurrosy, to taki słodkie paluszki posypane cukrem, dostajemy też rużne polewy, np, karmelową, czekoladową, w dodatku, teraz niedawno wprowadźili tajaki, takie japońskie ciasteczka, które są w krztałcie rybek, można je jeść np. z pastą fasolowa.
#59 EugeniuszPompiusz
Trochę w międzyczasie się istotnie w Żabsku zmieniło; od siebie polecam sajgonki jeśli dana żabka oferuje.
do tego żabkowe zupsko pomidorowe jest w dechę; skład po prostu dobry, krótki. fajne
#60 Kuba12565
sajgonki dobre bardzo polecam.