WItajcie! Gra dość stara, 2008 albo 2009 rok, ale dopiero teraz się nią zainteresowałem, w sumie z przypadku (potrzebowałem fragmentu jej kodu źródłego). Jest to symulator myśliwców, jesteśmy pilotem i musimy walczyć w powietrzu, bombardować lokacje ITD. Gra moim zdaniem świetna, i trudna nie to co się teraz robi :). Wy graliście? Znacie? Co myślicie?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Witam patrzyłem na audio games i tej gry tam nie ma to znaczy link do pobrania "wygasł" z kąd morzna pobrać grę? Czy ona jest popolsku? Jakie są podstawowe skróty w grze? Pozdrawiam
Jako ciekawostkę dodam, że gra była tworzona przy współprcy z żołnierzem lotnictwa amerykaskiego. W manualu można również wyczytać, że okoliczności jej powstania nie są wesołe (autor stracił rodzinę), prawdopodobnie przez wojnę.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
ok, co daje nam multiplayer? Zaraz poczytam pewnie o grze, ale narazie za leniwy jestem;P Czy za zabicie graczy dostaję jakieś punkty do rankingu? Czy jak ktoś mnie zabije to jest ładnie zbalansowana gra i mogę go zabić jeśli mamy podobne umiejętności czy taki firefight trochę?
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Tak, generalnie lotniskowiec fruwa po mapie, na niego możesz ladować i masz zasoby. Jest też tryb team deathmatch, gdzie jest walka, dwuch na dwuch na przykład i gra się konczy w momencie zgonu wszystkich członków danego teamu
mało realistyczna ta gra, z 3000 stóp mogę spaść w ciągu sekund kilku :D i jest kilka bugów czy raczej ułatwiej, które ie powinno mieć miejsca. np, załóżmy, że jestem pochylony 90 stopni na dziób. Daję alt+strzałka w prawo i jakimś magicznym sposobem nagle jestem znowu na 0 stopni. A jak naciskam home to muszę jednak czekać aż się lot wyrówna zanim on osiągnie te 0 stopni. a takie ułatwienie nie powinno mieć miejsca.
wiem, że alt+strzzałka w prawo ma inne zastosowanie, ale można tak ułatwiać :D i zawsze alt+strzałki mnie unoszą parę stóp wyżej a powinno być to różnie, raz niżej, raz wyżej
No jest różnie, generalnie alt w prawo unosi cię wyzej, alt w lewo niżej. Pamiętaj że samolot wojskowy jest lżejszy od pasażerskiego, spada szybciej bo ma mniejszą powierzchnię.
Lądowisko jest na 5 mil w każdą ze stron, beacon jest na środku. Zwalniasz do 340 węzłów, schodzisz na 1,000 stóp, wyciągasz podwozie, noc na -30 i jolo.