Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 47 of 137

Transcription

więc tak jak było przepuszczane, mili państwo tutaj od godziny 19 jest normalnie emitowany SK Music Info także wygląda na to, że dopóki się to wszystko nie skończy SK Music Info będzie nadawane od 19 do 21 ja jeszcze tutaj nie sprawdzałem i jutro najbliżej sprawdzę jak do tej całej sytuacji odnosi się SK Śląsk no bo wiadomo było przecież i jest, że SK Śląsk w dni powszechnie nadaje własne lokalne serwisy, no to w związku z powyższym zobaczę jutro jak SK Śląsk właśnie nadaje czy nadają newsy tak jak większość tak jak prawie wszystkie SK, czyli najpierw ogólne, krajowe a potem lokalne, czy SK Śląski jednak nadaje własne lokalne newsy, ale to no to już, mili państwo na spokojnie sprawdzimy jutro i tutaj oczywiście się tej kwestii wypowiem, a tymczasem no w zaistnianiu sytuacji jakiej jesteśmy po prostu nie dajmy się zwariować i cóż oby to jak najszybciej się naprawdę skończyło także jak na razie tyle i będziemy tutaj myślę z Puszkinem wam przekazywać na bieżąco co jak i i jak to wszystko po prostu na daną chwilę wygląda także jak na razie na ten moment tyle i życzę wam miłego spokojnego poniedziałkowego wieczoru tyle

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

SK Śląsk nadaje newsy lokalne całe o pełnej od 10 do 19, tak jak było. Tu się nic nie zmieniło w tej kwestii.

Transcription

Mhm, czyli w tej kwestii jak mam rozumieć się nic nie zmieniło, czyli mam też rozumieć, że nic również nie zmieniło się co do kwestii popołudniowego programu Wrzuć na Luz, czyli jest w tych większych miastach taki jak był. No bo przez chwilę miałem wrażenie, znaczy myślałem, przepraszam, że we wszystkich jest teraz w całej sieci jest Pirobski, no ale w takim wypadku wygląda na to, że program Wrzuć na Luz normalnie jest tak jak był. No i tutaj właśnie w tej kwestii się jak na razie nic nie zmieniło. No i na razie chyba z takich... zmian, jeżeli chodzi o tą stację, no to chyba jak na ten moment to chyba tylko tyle, no bo na razie nic takiego się nie dzieje, co mogłoby tutaj przyciągnąć zainteresowanie, ale oczywiście tradycyjnie jak się tutaj będzie coś działo, no to tradycyjnie oczywiście, że damy znać. Także no w tej chwili... No i życzymy wam miłego poranka, bo już mamy godzinę 5.46, a więc już jest za 14.06 dnia 17 marca 2020 roku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A jeszcze taka jedna ciekawostka, a propos eski Braniewo, dostałem parę dni temu potwierdzenie, że faktycznie są nadawane serwisy w języku ukraińskim, a one są nadawane w dni powszechnie od godziny 6 do 6.15, potem już są, z tego co wiem, nadawane normalne magazyny. I teraz tutaj jest pytanie, czy ta osoba, od której miałem informację, miała na myśli, mówiąc magazyny, w sensie, że od 6.15 jest nadawane Eska Music Info, czy miałem faktycznie na myśli, mówiąc to, że od 6.15 jest nadawany już magazyn eski Braniewo w języku polskim. No niestety ja na chwilę obecną tego nie mam jak sprawdzić, jeżeli ktoś by naprawdę był w stanie to zobaczyć, to może tutaj to potwierdzić, bo no do dnia dzisiejszego niestety, ale Eska... Braniewo, czy nam to się podoba, czy nie, niestety nie posiada internetowego streamingu, także już tymczasem naprawdę kończę i jeszcze raz życzę wam wszystkim miłego dnia.

Transcription

I mamy mieli Państwo 6.33 i właśnie przed chwilą został wyemitowany serwis informacyjny w Radiu SK, ale z innym podkładem, to znaczy bardzo podobny podkład do Radia WAWA, ale widać, że lekko zmodyfikowany. Nawet nie powiedziało SK News, tylko od razu polecił ten podkład taki właśnie zmodyfikowany i teraz jedynie co mi pozostaje to tylko obserwować. No i zobaczymy czy ten sam podkład poleci po siódmej, czy ten podkład jest po prostu co pół godziny, bo zanim się ten podkład pojawił, no to przed... informacjami, że tak powiem, no bo tego nie mam inaczej teraz nazwać, bo nawet nie było dżingla SK News, no to leciał fragment jakiejś piosenki, leciał Anna Walker sobie, no to już wiadomo, że oni jakby w tym momencie łączą się, znaczy no od chyba 6.15 już są połączeni cała sieć. ... ... ... prawie, więc no cóż ja na razie jestem zmuszony obserwować to wszystko, zobaczymy co będzie się dziać dalej, no ale no cóż... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... uznać, ale no tak jak mówię poleciał sobie troszkę inny podkład podobny do radiowawa, lekko zmodyfikowany, ale strasznie podobny, także no cóż mamy już godzinę 6.35 no to w tej sytuacji pozostaje mi to wszystko dalej obserwować i informować Was na bieżąco a jak na razie mieli Państwo z mojej strony to tyle życzę Wam miłego dnia i oczywiście będę Wam wszystko przekazywał na bieżąco jak sprawy się mają dalej

Transcription

I mili Państwo wygląda na to, że SK nie zmieniła podkładu, tylko ten podkład, który jest emitowany prawdopodobnie od 6.30 do 10.00 jest po prostu podkładem lekko zmodyfikowanym. Nie mam też pojęcia, czy on przypadkiem nie jest emitowany w całej sieci, znaczy w całej grupie radiowej Time, gdyż po prostu informacje prowadzi Marta Kiernarz z Vox FM, więc nie mam pojęcia, mogę się mylić, musiałbym to sprawdzić, ale niemal na 100% jestem pewny, że te same informacje idą we wszystkich rozkośniach grupy radiowej Time. Więc tak to wygląda. Zainteresowanych odsyłam do tego, żeby posłuchać sobie właśnie tego podkładu. On jest lekko zmodyfikowany i tak jak mówiłem strasznie podobny do podkładu Radia Wawa. No to jak na razie mili Państwo, jak na razie tyle i do usłyszenia.

Transcription

Hej, witajcie, no to teraz tak, co do newsów, tak, wygląda na to, jestem pewien na 99,9% że newsy są te same, jeszcze nie jestem pewien co to jest krok, dlatego mówię, że na 99% newsy są te same w WAWie, w VOXie, w ESCE, o, plusa jeszcze nie sprawdziłem, to zadanie na kolejną godzinę, zamierzam sprawdzić, i wygląda na to, że tradyckowali newsroom, w związku z sytuacją, jaka ma miejsce, i istotnie dzisiaj newsroom VOXa siedzi i prowadzi. Wydaje mi się, że te newsy są realizowane w studiu VOX FM, ale teraz jest tak, że prawdopodobnie wszyscy prowadzący programy dzisiaj w ESCE, w WAWie, w VOXie, prawdopodobnie gdzieś tam się przez szyby albo łączą się jakimś, nie wiem, programem. I chyba wygląda to tak, że jest puszczane wszystko na 3-4, dlatego, że lecą zainwestowane dokładnie te same newsy, ale one są na podkładach innych. Radio WAWA ma swój podkład, ESCE ma swój, chociaż podobny do WAWy i modyfikowany, nie wiem dlaczego, może właśnie dlatego, żeby im się długościowo zgadzało, prawdopodobnie tak zrobili, chociaż myślę, że to by się dało jakoś dopracować, jakimś dżinglem ESCE czy coś. Ale to już tak jest. No i WAWA na swoim podkładzie, VOXiK też na swoim podkładzie, ale wygląda na to, że jest to emitowane na żywo w tym samym czasie, więc prawdopodobnie to wygląda coś na zasadzie, no dobra, to co, jak tam jesteście gotowi, a w momencie, kiedy tylko pogodę tu skończę, dobra, no to co, mam 11, dobra, to łączymy, puszczamy newsy 3, 4 i wchodzą wtedy podkłady takie właśnie podobne, bo... Te podkłady, mam wrażenie, że też są tak pomodyfikowane, że w WAWie, w ESCE i w VOXiKi one zaczynają się tak samo, prawdopodobnie gdzieś tam, jak już ostatni news się skończy, to one wtedy puszczają, jest jeszcze podkład emitowany i są rozłączane. Natomiast ESCE są połączone już od 6, z tego, co wiem, to wczoraj też był magazyn jakiś, ale on był ogólny, ale chyba trwał 15 minut, ale też właśnie były o koronawirusie. Newsroomy lokalne działają. W WAWie i w ESCE Ewelina Kaminska robi teraz newsy lokalne dla Warszawy czy tam Mazowsza i też są te same, a z kolei w VOX wiadomo, że nie ma tych lokalnych newsów, więc się odłącza bez tyłu, a WAWA z ESKĄ chyba zostają jeszcze połączone. Tak to chyba wygląda. Nie wiem jeszcze, jak z Radim Plus, ale tak, jest wszystko łączone. Natomiast co do wczoraj... Wczoraj to było tak, że do 6.15 trwał chyba jakiś magazyn właśnie... Tak jakby to było... To był na pewno przez kogoś z ESKI robiony. A wczoraj na pewno newsroomy wydaje mi się, że pracowały dobrze, no chyba, że czegoś, nie wiem. I wczoraj na przykład ESKOWY newsroom pracował, dlatego było wszystko na starym podkładzie, nie wiem. Przez te dwa tygodnie myślę, że będzie co sprawdzać, dlatego ja będę nagrywał, bo ja bardzo się zdziwiłem, jak usłyszałem Bartek Jelmasz o 6.00. Jeśli się zastanawiam, czy ta Pani przed tym wypadkiem do radiowały nie przeszła. A jeszcze z innych tematów, ESKOW RANIEWA. No niestety streamu nie ma i obawiam się, że jeszcze przez jakiś czas nie będzie. No i myślę, że teraz w związku z sytuacją, jaka ma miejsce, zapewne tych newsów po ukraińsku nie ma. Dlatego, że jak wiemy, o 6.00 jest już łączenie. Newsroom o 6.00 pracuje i są... Ale na pewno dzisiaj nie ma bloków Pani Jadzi. No i mówią tam coś tam, aż za chwilę nasze ESKOWE newsy, więc ciekawe. Vox ma newsy chyba do 23.00, nie, o 20.00 chyba jeszcze jakieś są emitowane, więc ciekawe. Czy w innych ESKACH też będą, czy normalnie będą do 18.00 i tyle, i idziemy według harmonogramu. I o 19.00 ESKA Music Info i imprezka. Wszystko trzeba obserwować. Będziemy z Łukaszem Dawidem. Będziemy z Łukaszem Dawidem znać jak to wygląda.

Transcription

Tak jest, potwierdzam, jest co obserwować, naprawdę, bo teraz to tutaj naprawdę się w ESC dzieje, więc no tak jak mówię, jest co obserwować i zobaczymy, czy o 19 będą dalej szły jakieś newsy, czy dalej, czy już poleci SK Music Info. Więc będziemy to wszystko obserwowali i będziemy dawali znać. Tak jak właśnie późniki nie myślałem, że wszędzie lecą prawie te same newsy o pełnej godzinie, znaczy się, więc jest dokładnie tak jak ja przepuszczałem, tylko że wiadomo, że na innych podkładach, ale też się właśnie zastanawiam, dlaczego właśnie SK wtedy używa tych lekko, tego lekko zmodyfikowanego. Podkładu taki jak jest w WAWie, no i szczerze powiedziawszy, no nie wiem dlaczego tak jest, no ale właśnie tak jest, więc no dosyć dziwna sytuacja. Newsy lokalne są takie jak powinny być, natomiast jeszcze, ale to już będzie trzeba jutro obserwować, jak nie zaśpię, to postaram się zobaczyć o 6, czy aby napisać. Na pewno wszystkie rozgłośne eski się łączą, dlaczego? No bo wiadomo, że niektóre eski, w tym SK Śląsk i Szczecin emitowały godzinne magazyny serwisowe i zobaczymy, czy na przykład Śląsk o tej 6 połączy się z całą siecią, czy jednak mimo wszystko będzie jakiś tam emitowany magazyn lokalny. No to wszystko. Tak jak mówię, jest do sprawdzenia, więc trzeba będzie naprawdę tutaj sporo w tym momencie obserwować, no bo tak jak wspomniałem na początku wpisu, jest co obserwować. Czy SK ROG emituje te same wiadomości, co VOX FM i SK? No zaraz to sprawdzę. Sprawdzimy, jak to wygląda, bo już jest 11.56, więc możemy tutaj na spokojnie sobie, tutaj przyj was nawet to sprawdzić, na spokojnie zaraz sobie zobaczymy, albo potem zobaczę zaraz, przyłączę się na chwilę na SK ROG i zobaczymy, czy tam jest emitowany, czy tam są właśnie emitowane. No to już jest 11.56, więc możemy tutaj na spokojnie sobie, tutaj przyj was nawet to sprawdzić, na spokojnie zaraz sobie zobaczymy, albo potem zobaczę zaraz, przyłączę się na chwilę na SK ROG i zobaczymy, czy tam są właśnie emitowane. Czy tam są właśnie emitowane te same wiadomości, czy trochę inne, tak jak to zazwyczaj ma, nie, nie, tak jak zazwyczaj jest to właśnie emitowane w SK ROG. Co do plusa, no to wątpię, żeby było tak samo, ponieważ jak wiadomo Radio Plus tutaj, no, nie jest to tylko stacja grupowa. radiowej Time, są jak wiadomo wybrane rozgłośnie są pod szyldu grupy radiowej Time, nie wszystkie więc tutaj może być taka sytuacja i tu mogę wprost powiedzieć, że wątpię, żeby emitowało to samo ale ja zaraz właśnie sobie sprawdzę jak SK Rock do tego wszystkiego się odnosi i zaraz tutaj też się wypowiem, bo jeżeli SK Rock też będzie emitowała dokładnie to samo no to będzie wiadomo, że prawie w całej grupie radiowej Time są emitowane jednakowe wiadomości o pełnej godzinie blogu Pani Jadzi nie było faktycznie natomiast ja wczoraj nie sprawdzałem czy jest SK Rock.pl ale pewnie była co do co tutaj , co do eski Braniewo nie wiem dlaczego, ale coś mi podpowiada, że w streamingu raczej nie będzie eski Braniewo, a jeśli już będzie to no zapewne za bardzo długi, długi czas a tymczasem mili Państwo pozostaje tylko jak na razie obserwować i dawać w tym wątku i na bieżąco znać Jak to wszystko dalej będzie wyglądać więc zbliża się mili Państwo godzina już powoli 12 w związku z powyższym zaraz tutaj dam znać właściwie tak na prawdę to w tym wątku nie powinno się tego dawać znać tylko w drugim wątku ale niech już będzie tutaj tutaj też tylko wypowiem się o tym czy faktycznie tylko SK emituje i Vox FM takie same wiadomości identyczne tylko z różnymi podkładami czy SK Rock też do tego się odnosi no to na chwilę obecną mili państwo na razie to z mojej strony tyle

Transcription

A więc tak, sytuacja jest tego typu, że praktycznie w całej grupie radiowej Time i w Esce są emitowane te same wiadomości. Sprawdzałem jeszcze przed chwilą Eskę Rok, tak z ciekawości i są te same wiadomości prowadzone przez Marię Guzek. Podkład jest taki jakby trochę specjalnie dostosowany. Także tak to na chwilę obecną wygląda. Lecę obserwować dalej i oczywiście w tym wątku będziemy dawali znać odnośnie Radia Eska. Przede wszystkim, a odnośnie innych stacji radiowej, innych stacji radiowych tej grupy, tej grupy radiowej Time będziemy dawali znać w wątku na to specjalnie wyznaczonym.

Transcription

No to pragnę poinformować, że w Radio Plus są te same wiadomości, te same newsy z Marią Guzak, czyli cały time pracuje dzisiaj w dedykowanym składzie. To jest jedna rzecz, ale, ale, ale, SK Śląsk i tak emituje swoje newsy lokalne. Tam się wyłamali, tam cały czas są wiadomości lokalne od 11, znaczy nie od 11, tylko od 10. Siedzi na żywo dziennikarz ze Śląska, Przemek Kobiejka chyba teraz. Czy, czy, czy jak mu tam i... prowadzi newsy. Także tak to wygląda, ale wygląda na to, że tylko w Time na razie taki ruch. Chociaż tutaj nie mam dokładnie pewności, ale wygląda na to, że tylko grupa radiowa tak taki ruch zrobiła. W RMF-ach zdawali raczej normalny flash, ale też to będę musiał jeszcze sprawdzić potem.

Transcription

No to, tak jak mówisz, wygląda na to, że grupa radiowa Time to jest chyba jedyna na razie grupa, która taki ruch zrobiła. No cóż, jeżeli chodzi o Radio S-ka, to pozostaje na razie tylko cały czas obserwować i zobaczymy, jak to będzie wyglądało dalej i w ogóle. Więc, cóż, zobaczymy, czy na przykład w przyszłym tygodniu coś zmienią, czy nie zmienią, czy jak. Więc pozostaje tylko obserwować, patrzeć i tyle. No i cóż, no i jak na razie tyle. Z takich jednostek. Jeszcze innych zmian na razie nic nie zauważyłem. A ty, Puszkinie, jeżeli coś zauważysz, to oczywiście dawaj w tym wątku znać. Także na razie, mili Państwo, tyle. No i tradycyjnie wszystkich pozdrawiamy dwójkę i nie dajmy się zwariować.

Transcription

Swoją drogą dzisiaj, no nie wiem, to w sumie od wczoraj da się zauważyć, ale dzisiaj w SC Warszawa na przykład są bardzo skrócone bloki reklamowe. Nawet dzisiaj po dziesięciu hitach tych tak zwanych, Michu skończył o 12 mówić, chwileczkę ciszy i już dżingiel wszedł. Ale wiem, że w niektórych SK-ach normalnie te bloki reklamowe trwają, tyle je trwać powinny. Ten blok OX20 chyba też mi się wydaje, że on jest skrócony, ja to sprawdzę dokładnie o 14, bo teraz jeszcze obserwuję jak było o 7, 8, 9 itd. mam nagranej, więc nagrywałem sobie już od jakoś 3 w nocy czy coś. Także wszystko mam tutaj ładnie zachowane i zarchiwizowane i myślę, że tak sobie będę robił po prostu. Jak będę szedł spać to będę sobie włączał nagrywanie, ja jestem ciekaw też czy jutro na przykład w SC właśnie będą inni dziennikarze robili nosy, czy jednak to będzie też z OX-a, nie wiem, czy też będzie Marta Kiermasz, Maria Guzek itd. Co ciekawe jak chodzi o SK Warszawa News, rano był Marcin Trocki, czy tam Procki, czy jak on ma, a teraz na przykład jest Ewelina Kaminska. Zobaczymy jak to będzie wyglądało, nie wiem, na przykład o 16, bo nie wiem czy o 16 w Waxie jest dzień i wtedy są raporty i chyba wtedy się zmienia też prowadzący newsów, zobaczymy jak to będzie wyglądać wszystko.

Transcription

Więc ja w tym momencie może powiem w ten sposób, że Marcin Porocki z tego co wiem pracuje w Radio Plus, więc wydaje mi się, że newsy lokalne dla Eski Warszawa są nagrywane właśnie w Studio Plusa. Mogę się mylić albo i nie, ale takie mam przepuszczenia. Wydaje mi się, że po prostu Newsroom Radia Eska chyba na przykład w Warszawie nie pracuje. Nie wiem jak jest na przykład w innych miastach, ale na przykład dzisiaj rano o 7 w Esce Zielona Góra zostało wyemitowane Eska News Zielona Góra. Ale podajże chyba powtórka z godziny 14 wczoraj, bo identyczne newsy słyszałem wczoraj o 14 właśnie w Esce Zielona Góra, jeżeli chodzi o newsy lokalne, więc nie wiem jak to wygląda. No w Esce Śląsk to wygląda na to, że tam jednak ktoś pracuje, skoro są newsy na żywo. Więc tam to... Jednak ktoś pracuje. No i co no tak, no z tego co pamiętam, no to właśnie po 16 w OKSie się ktoś zmienia, więc może być też taka sytuacja właśnie, że o 16 w Esce będzie kto inny czy tam wiadomości, czy też newsy, czy jak to teraz nazwać na chwilę obecną, no bo nie wiadomo jak to w ogóle nazwać. Nie wiadomo jak to w ogóle nazwać. Nie wiadomo jak to w ogóle nazwać. No i co no, co tu jeszcze można powiedzieć? No ja nie nagrywałem, ja sobie po prostu zbuforowałem od 6.30 tam do 8 żeby tak sobie poobserwować. No i wtedy właśnie po raz pierwszy o 6.30 założyłem pierwszy raz właśnie te takie wiadomości. Właśnie nagrywane prawdopodobnie w studiu. w Vox FM i lekko właśnie podkład zmodyfikowany łudząco oczywiście podobny do radia WAWA no i jeżeli chodzi o bloki reklamowe no to zapewne jest na 100% tak, że najwięcej bloków reklamowych jest w takich miastach przykładowo jak Wrocław czy na przykład Gorzów Wielkopolski założę się, że tam jest najwięcej bloków reklamowych mimo wszystko tak pewnie jest jestem w ogóle w szoku, że są bloki reklamowe po X20 ale coś mi mówi, że jeżeli sytuacja z koronawirusa się nie unormuje do końca tego tygodnia no to coś mi się widzi, że od przyszłego tygodnia bloki reklamowe po X20 zostaną zniesione wcale bym się nie zdziwił jakby radio SK podjęło właśnie taką oto tutaj decyzję no i jeżeli ta sytuacja do przyszłego tygodnia z koronawirusa dalej się nie będzie unormowywała no to może być tak, że grupa radiowa Time podejmie kolejne kroki i ja pamiętam tak trochę teraz zbaczając z tematu ale pamiętam rok 2010 kiedy to w kwietniu była katastrofa w Smoleńsku i no właśnie była taka sytuacja w grupie radiowej Agory że był jeden wspólny program prowadzony dla Radiatok, FM Złote Przeboje i rock radia i wcale się nie zdziwię, że jeżeli sytuacja będzie taka dalej, jaka jest i to się nie będzie w jakimkolwiek stopniu unormowywało to się wcale nie zdziwię jak właśnie W przyszłym tygodniu dojdzie do sytuacji, w której będzie cały program dla grupy radiowań Time nagrywany z Voicetracka i mimo różnorodnej muzyki, jaka będzie w poszczególnych stacjach, będzie ten sam prowadzący. Wcale bym się nie zdziwił, jak nawet i do tego dojdzie, oczywiście zważywszy już na to, w jakiej jesteśmy na ten moment, w jakiej jesteśmy na ten moment sytuacji. No a sytuacja, jak nam wszystkim wiadomo, jest po prostu nie za wesoła, a niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej, więc cóż. Będę tutaj oczywiście dalej to obserwował i z Puszkinem będziemy tutaj na bieżąco dawali znać o poczynionych krokach w Radiu SK. Oraz w odpowiednim wątku o poszczególnych krokach podjętych w całej grupie radiowej Time. A tymczasem... Kończę i życzę Wam miłego dnia, zważywszy na sytuację, w jakiej jesteśmy, to jednak życzę Wam miłego dnia i pamiętajcie, nie dajmy się zwariować. To tyle.

Transcription

Nacięciowski tak, on chyba jest z plusa faktycznie, chociaż on się czasami zdarzał, jak były newsy tam w WAWie i tym, więc może... Natomiast nie, Łukaszu, one nie są nagrywane. O ile faktycznie te sobotnie i niedzielne są faktycznie chyba robione parę minut wcześniej, żeby zostały puszczone na emisję, o tyle te jestem pewien na 200% nawet, że one idą na żywo. Chociażby dlatego, że o 7.30 była taka sytuacja, że było... czy tam o 7.00 nawet... Marta Kiermasz, zapraszam. Tak, teraz można to nazwać wiadomości, po prostu wiadomości. Chociaż Miku, na przykład, powiedział przed 11.00, że czytam przed 11.00, no już za chwilę nasze eskowe newsy. W Warszawie jest dodatkowo tak, że przed tymi wiadomościami jest dany dziennik. I jeszcze chwilka ciszy, tak żeby po prostu to wyrobić. Więc widać, że to wszystko idzie na zasadzie, dobra, jak tam gotowi jesteście, no dobra, no to wybiła 14.00, no to 3, 4. Tak, tak sobie teraz marzę i myślę, moje zboszenie jakieś takie radiowe. Natomiast Ewelina Kamińska jest z eski, więc... Może być tak, że oni jeszcze jakieś jedno studio mają. Wszak eska, na przykład... To ma dwa studia przecież. I może Ewelina, na przykład, sobie tam nagrywa newsy. Przy czym ciekawostka, że w esce te eska warszawa newsy są emitowane do końca, a w wawie jest tylko kawałek, więc... Tym bardziej twierdzę, że to gdzieś w drugim studiu eski, na przykład, może być realizowane. I w wawie jest właśnie wypełniacz. Co do newsów lokalnych... Nie zdziwi się w takim razie, że jutro zostanie podjęty krok o wyrzuceniu newsów lokalnych. Skoro tak się dzieje, jak się dzieje. Ja powiem więcej. Ja się spodziewam nawet takich sytuacji, że popołudniówki zwolnią. Że to będzie wyglądało, jak weekend. Faktycznie te bloki reklamowe polecą. Ale to wszystko się okaże. Zobaczymy, jak to będzie. Miejmy nadzieję, że ta sytuacja się będzie poprawiać, ale no... Niestety osób zakażonych jest coraz więcej. Mały na razie cztery. Obawiam się, że ta sytuacja dwa tygodnie to tak najkrócej. Obawiam się, że to może się ciągnąć miesiąc. To jest naprawdę dość dziwna sytuacja. Globalnie. Bardzo dziwne to wygląda, ale... Chyba po raz pierwszy taki boom medialny jest. I tak to wygląda. Dobra, w takim razie... A! Nie, jeszcze jedno. Nie słuchałem szczegółowo tych newsów w waksie, w wawie i tak dalej. Ale was, co na przykład jestem lektorem eskowym, podajemy tylko sprawdzone informacje. Więc ciekawe, czy... Czy to też jest nagrane lektorem wawy i waksa? Czy po prostu już faktycznie stwierdzili, dobra, niech lektor eski na grach podaje mi sprawdzone informacje i my to wpuścimy wszędzie? To jeszcze trzeba będzie zaobserwować. Jakoś. No. ASK Warszawa News. Nie wiem skąd jest dokładnie nagrywane. I dla wawy, i dla eski. Wydaje mi się, że drugiego studia eski. Natomiast Marcin Procki może i faktycznie z plusa to nagrywał, ale... Tego niestety nie wiemy. Ale myślę, że... Że jutro jakieś kolejne kroki zostaną podjęte, jak chodzi o wiadomości, a może o coś innego. Czy będą programy z Voice Tracka na całej sieci? Nie wydaje mi się, żeby aż tak.

Transcription

A mi się wydaje, że tak może Puśkinie być, bo jeżeli osób zakażonych będzie przebywać, no to w końcu grupa radiowa Time cała będzie musiała jakieś inne kroki też podjąć, tak? No jak na razie jest tak jak jest, przy czym ten podkład dalej mi nie daje spokoju, dlaczego on jest tak mocno zbliżony do Wawy? Przecież mogliby spokojnie na tym swoim podkładzie te newsy puścić, no to mi cały czas nie daje spokoju, choćby nie wiem co, nie mogę przestać o tym nie myśleć, bo to mi w ogóle spokoju nie daje, dlaczego akurat podjęli takie kropki, dlaczego akurat taki podkład dali? To już mogliby jakiś wymyśleć podkład taki... To mogliby już podkład wymyśleć taki unikalny. Uniwersalny dla wszystkich właśnie, dla całej grupy radiowej Time, jak już jest o tym mowa. Co do tego o czym ty mówiłeś, że wylecą popołudniówki, tak może być. Tak może w końcu być, że a. Albo od przyszłego tygodnia wylecą całkowicie popołudniówki i tak jak mówiłeś będzie wszystko emitowane tak jak w weekend. B. Jan Pirowski będzie prowadził od 16 do 19 program. Wrzuć na luz, ale on będzie dla całej sieci. C. Może być też taka sytuacja, że Jan Pirowski będzie od 16 do 19, ale będzie hity na czasie będą lecieć. Też taka sytuacja może być, podkreślam, a nie musi jej być. Także no... Cóż... Faktycznie jesteśmy teraz w takich czasach dosyć nie za ciekawych. I też jestem pewny, że prędko to się wszystko nie skończy, że... Miesiąc... Może nawet i być tak, że więcej niż miesiąc, no cóż... Nie da rady, trzeba to jakoś po prostu przecierpieć, no bo innego wyjścia po prostu nie ma. No i oczywiście będziemy obserwować co dalej Radio S.K. postanowi. Przede wszystkim zobaczymy, czy o godzinie 19 będzie, będą dalej... Emitowane wiadomości, czy powróci S.K. Music Info. No i na ten... Na tę chwilę... No to naprawdę to wszystko. Puszkinie obserwuj, ja też obserwuję. Jak jakąś ciekawostkę zobaczysz, oczywiście w tym wątku... Dawaj znać. Napisy by Jacek Makarewicz.

Transcription

Będę od końca wiadomości, mniej więcej się odnosił. Po pierwsze nie SK Music Info tylko SK Music News, to się teraz nazywa. I myślę, że wróci o 19. Tak mi się wydaje, że plan emitowania informacji, wiadomości zostanie taki jaki powinien być. No chyba, że czegoś nie wiem co do podkładu. Tego obawiam się, że się nie dowiem. Ale możliwe, że chcieli uniknąć, żeby nie było tam SK News, coś tam. Nie wiem, ale hmm. A może jutro będzie na przykład podkład cały dla całej sieci, bo to może dzisiaj wprowadzili na przykład. Nie wiem, przyszło mi to o 22 i twierdzili, dobra o, no to na razie robimy taki podkład, taki dobry, a w środę wprowadzimy nowy. Nie wiem. Zobaczymy, trzeba obserwować, po prostu. Ale myślę, że SK Music Info wróci, że dla SK Music News wróci o 19, nie będzie newsów. A co do tego, co ty mówisz jeszcze a propos tego, co może być z popołudniówkami. Może być tak, że nie będzie Janka Pirówskiego i Pawełka, po prostu przyjdzie Mikołaj Kujawieński na przykład, będzie przychodził. Zobaczymy, nie ma co gdybać. Ale trzeba obserwować.

Transcription

No otóż to tak jak ja mówię, tutaj trzeba to wszystko obserwować, zobaczymy co radio SK będzie dalej robiło, też tak jak tutaj mówisz, w Puszkinie jest duże prawdopodobieństwo, że przyjdzie niejaki Mikołaj Kujawiński, też taka opcja może być, aczkolwiek takiej opcji również być nie musi. Natomiast co do podkładu, no to kto wie, może być taka sytuacja, że będzie jednolity podkład dla wiadomości dla wszystkich stacji radiowych z podznaków grupy radiowej Time, może być taka sytuacja, albo i również takiej sytuacji oczywiście być nie musi. To wszystko oczywiście. Oczywiście trzeba obserwować dalej, zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać dalej. Jeszcze tutaj odnosząc się do paru postów wstecz, no to mówiłeś w którymś poście, że SK City może zmienić podkład. No jeszcze. Szczerze powiedziawszy zobaczymy, ale powiem wprost, że wątpię, gdyż po prostu jak już tyle czasu nie zmienili, a podkład odniósł, zmieniali podejrzew listopadzie, no to dalej oczywiście zmieniać go nie będą prawdopodobnie. Zresztą zobaczymy w ogóle co to będzie się dalej dziać, bo jak na razie to SK City nie ma i nawet nie wiadomo co będzie za dwa tygodnie. Więc w sumie nawet nie wiadomo jak to wszystko będzie dalej wyglądać i jak to się dalej będzie przedłużało. No cóż, trzeba po prostu dalej to wszystko obserwować i patrzeć co, do czego dalej to, znaczy ku czemu to będzie wszystko zmierzało. Swoją drogą. Założę się na 100%, że mimo to, że o 16, czyli no już za prawie niecałą godzinę, mimo to, że będzie program Wrzuć na Luz, to w prawie całej sieci ESKI będą emitowane te informacje albo wiadomości, jak zwał tak zwał, ale założę się, że na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku, na przykład na śląsku. Będzie tak jak było to od 11 emitowane lokalne newsy. W Poznaniu mogą być lokalne newsy emitowane, aczkolwiek nie muszą, bo mogą stwierdzić, że pójdą te informacje z Warszawy, które prowadzi Maria Guzek. Może być też taka sytuacja w przypadku Łodzi, ale również być i takiej sytuacji nie musi. Dlaczego? A no pamiętam, że w wakacje na przykład w 2017 roku była taka sytuacja. Była taka sytuacja, że podczas popołudniowego wrzuć na luz niektóre eski, w tym eska Łódź i eska chyba Poznań, emitowała serwisy eski z Warszawy i potem newsy lokalne i potem wchodził lokalny program wrzutki na luz. Czy tak będzie dzisiaj? Tego oczywiście jeszcze nie wiadomo. Ale tak jak ja mówię, trzeba to tutaj wszystko na bieżąco. Obserwować. Także no, będziemy tutaj oczywiście dawali na bieżąco Wam wszystkim znać. Tak jak wspomniałem w moich chyba dwóch postach wstecz, że na przykład te wszystkie podkłady, które są, one są specjalnie dostosowane właśnie tak, żeby wszystko, tak jak mówił tu Puszkin, ładnie grało. Wystarczy włączyć eskę ROG. Podkład eski ROG na informacje jest tak ładnie dostosowany, że po prostu najpierw są te newsy, te informacje, te, które są w całej sieci Grupy Rydowej Time, a potem wchodzą informacje z Warszawy. No, to na razie tyle. I cóż, no, na chwilę obecną pozostaje tylko to wszystko obserwować. I patrzeć co będzie dalej, a tymczasem do usłyszenia.

Transcription

Cześć! Co do wniosek we wrzuceniu na luz, wczoraj było wszystko tak jak powinno być i myślę, że dzisiaj też tak będzie, ale zobaczymy za minut kilka. Za 38 minut dokładnie. Zobaczymy jak to będzie. Ojej, ale mi tu powiadomienia przychodzą kiedy nie trzeba jak zawsze. Jestem ciekaw, ale wydaje mi się, że lokalne, znaczy główne redakcje normalnie pracują, a tych mniejszych ECEK mogą nie pracować. Szkoda, że nie mamy dostępu do Radia WAWA, do lokalnych, bo ja jestem ciekaw czy na przykład Radia WAWA i ESKA na przykład trzy miasta nie mają tych samych newsów. O tak sobie... ...poredukować koszty. Natomiast newsy z Warszawy zarówno w ESKE jak i w ESCROK jak i w Radia WAWA wydaje mi się, że też są takie same. Także na bardzo ciekawy jest.

Transcription

Potwierdzam, jest bardzo ciekawie I w tym momencie też Ubolewam Właśnie, że niestety nie mam Dostępu do Lokalnej wersji Radia Wawa Na przykład z Łodzi, czy z Krakowa Dlaczego? Ponieważ Puczkinie Prawda jest taka, że Byle mi ja Jakiś czas temu to zauważyłem Że Te rozgłośnie lokalne Na przykład Radia Wawa Mieszczą się w tych samych redakcjach Znaczy redakcje Radia Wawa na przykład Kraków Prawdopodobnie, a raczej jestem pewny Na 100% mieści się w redakcji Eski Kraków Dlaczego? Bo w obu przypadkach Newsy lokalne czasami prowadzi Malcel Jakiś tam Przykład drugi Vox FM Poznań Niemal jestem pewny Że Vox FM Poznań Mieści się tam, gdzie Eska Poznań, bo czasami Dominik Rutkowski Jest sobie w newsach lokalnych Vox FM Poznań Co za tym idzie Jest duże Prawdopodobieństwo, że właśnie Te serwisy Vox FM Poznańskie są nagrywane Właśnie w Esce Poznań Niemal jestem pewny Że tak samo też jest w przypadku Eski Gorzów, a Vox FM Gorzów Czyli serwisy Dla Vox FM Gorzów są nagrywane W Esce Gorzów Również tak samo jest prawdopodobnie W Vox FM Radom Czyli, że wiadomo, że Serwisy dla Vox FM Są nagrywane w Esce Radom Także no Jeżeli chodzi o Radiowawa To prawdopodobnie jest w większości tak, że Serwisy dla lokalnych Oddziałów Radiowawa są nagrywane W jakichś tam przypadkach W lokalnych oddziałach Eski Jeszcze jeden taki tutaj przykład Który Mogę tutaj przytoczyć To na przykład Eska Trójmiasto kontra Wawa Gdańsk Newsy Wawy Gdańsk Znaczy informacje Lokalne Wawy Gdańsk Są nagrywane w Esce Trójmiasto Bo Bo, bo, bo, bo, bo Jak jechałem sobie W wakacje z Kołobrzegu to Wyłapałem właśnie Wawę Gdańsk Właśnie w momencie Gdzie leciało sobie Gdzie, kiedy i co I prowadził tam właśnie placenter Eski Trójmiasto Także tam W jakimś stopniu te redakcje są Po prostu w jednym jakby studiu Prawdopodobnie Mieszczą się W dwie Różne redakcje różnych stacji Z jednej, z podznaku tej Naszej grupy Akurat na przykład na Lugirewskiej 10 jest sobie Budynek I na czwartym piętrze z tego co wiem Mieści się Eska Tam jest chyba na trzecim Wawa Na drugim chyba Eska Rok A na pierwszym Vox FM piętrze Nie pamiętam Ktoś mi kiedyś mówił, że nie więcej Taki rozkład tych studiów jest I tak to właśnie na dzień dzisiejszy Mniej więcej To Wygląda I teraz takie pytanie jest Ciekawy jestem Czy są nagrywane te newsy Bo tak Jeżeli chodzi o newsy Wiadomości ze świata na bank Są nagrywane w Vox FM A jeżeli chodzi o newsy lokalne To prawdopodobnie są nagrywane W SC Warszawa No bo prawie wszędzie jest Ewelina Kamilska W SC Warszawa Eska Rok Szkoda również Że nie mam jakby dostępu do Na przykład Vox FM Poznań Czy Vox FM Gorzów No bo wtedy bym sobie Elegancko mógł sprawdzić Jak Sytuacja się ma W przypadku na przykład Eski Gorzów I Vox FM Gorzów Oraz Eski Poznań I Vox FM Poznań Oraz Eski Radom Czy Vox FM Radom Czy te lokalne newsy są identyczne Ale Jestem niemal pewny I wydaje mi się że tak Właśnie na dzień Dzisiejszy jest To Jak na razie na chwilę obecną Tyle

Transcription

Ja nie jestem pewien, czy newsy są nagrywane, czy są realizowane w studiu Voxa, wydaje mi się, że nie, wydaje mi się, że one są realizowane, robione w drugim studiu Eski, albo na pewno w jakimś studiu Eski w Warszawie, właśnie chyba w drugim, dlaczego? W tych wszystkich newsach, ja przed chwilą sprawdziłem, bo Plus w internecie ma opóźnienie, tam któryś z tych eurozetowych, Bydgoszcz, czy Gdańsk, czy któryś, sprawdziłem przed chwilą o 16, i zarówno w Esce, jak i w Plusie, było coś tam, sprawdzamy, sprawdziliśmy dla was to, czy coś takiego, dla was to, sprawdziliśmy, to było lektorem Eski powiedziane, tak samo było w Esce, czyli to, chociaż to, może to zależy, kto prowadzi, bo... Teraz nie wiem, czy, właściwie nie wiem, kto teraz prowadził newsy, nie dosłyszałem, kto prowadził, wydawało mi się, że Katarzyna, któraś, nie Węsierska, ale jeszcze inna, ale nie jestem pewien dokładnie teraz, która prowadziła, natomiast newsy we wszystkich tych większych Eskach, gdzie jest popołudniówka lokalna, były newsy tylko lokalne, nie było żadnych newsów sieciowych, od razu weszły, weszły lokalne, także... Wszystko przygotowane, perfect, perfekcyjnie, oczywiście. No, w 19 pewnie będzie Eska Music News, ale to wszystko się oczywiście okaże. Wydaje mi się, że to jest jednak w tym drugim studiu Eski, bo na przykład zawsze w pogodzie, jak się też było, w wejściu odzywała się babka od newsów, a teraz jej nie było, więc dlatego twierdzę, że to jest robione w innym studiu. I po prostu następuje jakaś synchronizacja systemów emisyjnych. Może to nawet nie jest na zasadzie, dobra, gotowi, tak, no to trzy, cztery, tylko może nawet to jest w systemie emisyjnym coś ustawione, wszak oni mają wszyscy ten sam system emisyjny, więc prawdopodobnie jest jakieś zadanie, jest jakieś zadanie zrobione, żeby to wysyłało wszystko do serwera i może jakieś łączenie następuje, nie wiem czy po satelicie, czy po czymś, nie, chyba nawet nie po satelicie, tylko komputer dostaje. Dostaje polecenie, że teraz wyemituj wiadomości stąd i stąd. Oczywiście na podkładzie, który my sobie przygotowaliśmy, ale ty to montuj elegancko i rób. Wydaje mi się, że to jest tak realizowane właśnie, że chyba nawet właśnie oni nie muszą mówić sobie trzy, cztery, tylko systemy emisyjne sobie już to robią. Dobiecie się ich technologii, naprawdę wszystko myślę, że jest możliwe.