Transcription
Hej, witajcie, no to teraz tak, co do newsów, tak, wygląda na to, jestem pewien na 99,9% że newsy są te same, jeszcze nie jestem pewien co to jest krok, dlatego mówię, że na 99% newsy są te same w WAWie, w VOXie, w ESCE, o, plusa jeszcze nie sprawdziłem, to zadanie na kolejną godzinę, zamierzam sprawdzić,
i wygląda na to, że tradyckowali newsroom, w związku z sytuacją, jaka ma miejsce, i istotnie dzisiaj newsroom VOXa siedzi i prowadzi.
Wydaje mi się, że te newsy są realizowane w studiu VOX FM, ale teraz jest tak, że prawdopodobnie wszyscy prowadzący programy dzisiaj w ESCE, w WAWie, w VOXie,
prawdopodobnie gdzieś tam się przez szyby albo łączą się jakimś, nie wiem, programem.
I chyba wygląda to tak, że jest puszczane wszystko na 3-4, dlatego, że lecą zainwestowane dokładnie te same newsy, ale one są na podkładach innych.
Radio WAWA ma swój podkład, ESCE ma swój, chociaż podobny do WAWy i modyfikowany, nie wiem dlaczego, może właśnie dlatego, żeby im się długościowo zgadzało, prawdopodobnie tak zrobili,
chociaż myślę, że to by się dało jakoś dopracować, jakimś dżinglem ESCE czy coś.
Ale to już tak jest.
No i WAWA na swoim podkładzie, VOXiK też na swoim podkładzie, ale wygląda na to, że jest to emitowane na żywo w tym samym czasie, więc prawdopodobnie to wygląda coś na zasadzie,
no dobra, to co, jak tam jesteście gotowi, a w momencie, kiedy tylko pogodę tu skończę, dobra, no to co, mam 11, dobra, to łączymy, puszczamy newsy 3, 4 i wchodzą wtedy podkłady takie właśnie podobne, bo...
Te podkłady, mam wrażenie, że też są tak pomodyfikowane, że w WAWie, w ESCE i w VOXiKi one zaczynają się tak samo, prawdopodobnie gdzieś tam, jak już ostatni news się skończy, to one wtedy puszczają, jest jeszcze podkład emitowany i są rozłączane.
Natomiast ESCE są połączone już od 6, z tego, co wiem, to wczoraj też był magazyn jakiś, ale on był ogólny, ale chyba trwał 15 minut, ale też właśnie były o koronawirusie.
Newsroomy lokalne działają.
W WAWie i w ESCE Ewelina Kaminska robi teraz newsy lokalne dla Warszawy czy tam Mazowsza i też są te same, a z kolei w VOX wiadomo, że nie ma tych lokalnych newsów, więc się odłącza bez tyłu, a WAWA z ESKĄ chyba zostają jeszcze połączone.
Tak to chyba wygląda. Nie wiem jeszcze, jak z Radim Plus, ale tak, jest wszystko łączone.
Natomiast co do wczoraj...
Wczoraj to było tak, że do 6.15 trwał chyba jakiś magazyn właśnie... Tak jakby to było... To był na pewno przez kogoś z ESKI robiony.
A wczoraj na pewno newsroomy wydaje mi się, że pracowały dobrze, no chyba, że czegoś, nie wiem.
I wczoraj na przykład ESKOWY newsroom pracował, dlatego było wszystko na starym podkładzie, nie wiem.
Przez te dwa tygodnie myślę, że będzie co sprawdzać, dlatego ja będę nagrywał, bo ja bardzo się zdziwiłem, jak usłyszałem Bartek Jelmasz o 6.00.
Jeśli się zastanawiam, czy ta Pani przed tym wypadkiem do radiowały nie przeszła.
A jeszcze z innych tematów, ESKOW RANIEWA. No niestety streamu nie ma i obawiam się, że jeszcze przez jakiś czas nie będzie.
No i myślę, że teraz w związku z sytuacją, jaka ma miejsce, zapewne tych newsów po ukraińsku nie ma.
Dlatego, że jak wiemy, o 6.00 jest już łączenie. Newsroom o 6.00 pracuje i są... Ale na pewno dzisiaj nie ma bloków Pani Jadzi.
No i mówią tam coś tam, aż za chwilę nasze ESKOWE newsy, więc ciekawe.
Vox ma newsy chyba do 23.00, nie, o 20.00 chyba jeszcze jakieś są emitowane, więc ciekawe.
Czy w innych ESKACH też będą, czy normalnie będą do 18.00 i tyle, i idziemy według harmonogramu.
I o 19.00 ESKA Music Info i imprezka. Wszystko trzeba obserwować.
Będziemy z Łukaszem Dawidem.
Będziemy z Łukaszem Dawidem znać jak to wygląda.