Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Założony przez lukasz1993258 2726 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Zamknięty Strona 44 z 137

Transkrypcja

Co by tutaj nie mówić, Hanczak to jest po prostu Hanczak i Hanczak po prostu fajnie prowadzi audycję w ESC, naprawdę to mu wychodzi i tutaj trzeba przyznać, że naprawdę się chłopak stara i nie ma co tutaj w ogóle zaprzeczać. Natomiast co do tego o czym mówiłeś na początku postu, no to ja sobie to zaraz sprawdzę elegancko, bo buforuje sobie ESC Przemyśl w związku z powyższym, zaraz elegancko sobie sprawdzę ten podkład. No i chyba tyle jak na razie, jeżeli coś będzie ciekawego to oczywiście tradycyjnie jakże w tym wątku dam wam wszystkim znać, także na razie tyle i do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam bardzo serdecznie, informuję, że będą mi wczoraj jeszcze nie weszły dżingle, wesołych świąt i tak dalej. Będę obserwował dzisiaj jak to będzie wyglądać i tradycyjnie dam tutaj znać jak to będzie wyglądać. Ale fakt jest niezaprzeczalny, że od wczoraj wycofali reklamy po X20. To znaczy po X20.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Ja dzisiaj na dżingiel Eska Wesołych Świąt trafiłem przed 10 otworem po godzinie 10, także wygląda na to, że coś tam jest.

Transkrypcja

No i świetnie, bo sobie to zaraz sprawdzę elegancko i będę nagrywać te dżingle, no chyba, że są takie same jak były w tamtym roku, ale zaraz sprawdzę, bo mi się Eska Tarnowska cały czas buforuje, a od godziny 15, nie wiem o której jest ten program specjalny, chyba od 15 to już będę w ogóle nagrywać cały ten program, także no można poczekać.

Transkrypcja

Dżingle Wesołych Świąt Dżingle Wesołych Świąt i od godziny dziesiątej nie ma newsów lokalnych tak jak na przykład to było w tamtym roku, że chyba do 15 były newsy lokalne, tak teraz już nie ma newsów lokalnych, jest tylko pogoda

Transkrypcja

No dobra, to czas się poodnosić troszeczkę do Twoich wiadomości, Łukaszów. Po pierwsze, a dżingle tak, są takie same, chociaż ja teraz trochę mniej chcę, bo ja musiałem iść do mamy dość, bo będę święta spędzał z rodziną, ale o co chodzi? No dlatego trafiłem tylko na jeden dżingiel po dziesiątej. Nie wiem, czy jest ich więcej, czy tylko jeden w godzinie. Podkłady świąteczne jakieś są, a nie wiem, czy się zdarzają podkłady normalnie hity na czasie. I tak dalej, ale... Program specjalny zacznie się od szesnastej, nie od piętnastej, tak mi się wydaje. Co jeszcze? Co to, że wystrzeli imprezki? Tak, no. To niestety, będzie fakt, że dziesięć godzin. To spoko. A czy kopią dołki? Znaczy, ja powiem tak. Niestety teraz target gówneski, czyli ludzie, którzy słuchają, tak dla sprostowania, oczekują tego. No teraz niestety takiego czegoś, żeby tylko im muzyka grała. Więc ja myślę, że to specjalnie na wynik słuchalności nie wpłynie. A jestem też ciekaw, czy sprawdzi się reklama, bo w Krakowie wiszą jakieś tam banery pozawieszane, że... że najlepsza impreza, kapelance gdzieś tam, najlepsza impreza w Krakowie, sylwestrowa imprezka dla niemiecka, bawcie się i jedźcie cebulę i tak dalej. To już... To już wywieszone, takie reklamy. Wszędzie, gdzie się da, w Krakowie czy w innych miastach, nie wiem. Wiem o Krakowie. I tak to jest. No zobaczymy, czy coś będzie. Ja mimo wszystko sprawdzę, przejdzie z tym, a może czymś mnie zaskoczą. Nigdy nie wiadomo.

Transkrypcja

Odnosząc się do tego, Puśkinie, co mówiłeś, to ja nie wiem, jak jest w innych miastach, ja w ogóle nie wiedziałem, że w Krakowie jest coś takiego wywieszone. Nie wiem, jak jest na przykład tutaj w Tarnowie, nie wiem, jak jest w Warszawie, no. Ale to ciekawe. A skąd żeś się tego dowiedział, że takie coś wywiesili? Bo to po prostu generalnie bardzo ciekawa, to, o co ty mówisz.

Transkrypcja

A bo ja dużo wiem, a tak to poważnie na forum Radia Polski to przeczytałem, a ja jestem ciekaw gdzie ty przeczytałeś, że Paweł S ma Sylwestro, mogę się poprowadzić. Pewnie jakiś portal medialny to pisał, a ja z kolei portali medialnych nie czytałem.

Transkrypcja

Odpowiadając na Twoje pytanie, mówił sam w sobotę rano.

Transkrypcja

I taka jeszcze fajna ciekawostka, wczoraj gdy sobie, nie, w niedzielę jeszcze sobie przez jakiś czas słuchałem tej audycji, to tam była taka jedna właśnie słuchaczka, która przeszła z Eski do Voxa, bo powiedziała, że tak lubi Pawelca. Nawet sama na antenie powiedziała, że go pamięta z radia Eska. Także taka ciekawostka.

Transkrypcja

No, takich sytuacji będzie dużo więcej, akurat jak chodzi o Wachsajewskę, kiedyś też jeden gościu mu właśnie nagrywał i mówił, że on to pamięta Paweł Cezewski, że w Esce to on się marnował, a teraz to gra fajne numery i gra szerzej.

Transkrypcja

No ja właśnie nawet chyba mam nagrane to jak, bo coś tam nagrywałem i chyba nawet mam nagrane jak właśnie ta słuchaczka mówiła właśnie, że go pamięta z Eski i przeszła z nim na Voxa.

Transkrypcja

No i specjalny program Radia Eske skończył się o północy, nie tak jak w tamtym roku, jak było to, że o 23.00.

Transkrypcja

Święta, święta i po świętach, święta się już skończyły, mamy 27 grudnia 2019 roku, mamy 7.17, mili państwo, a w ESC dalej jeszcze są świąteczne dżingle, prawdopodobnie zostaną one zdjęte dzisiaj gdzieś w granicy godzin popołudniowych, więc pozostaje tylko czekać, aż zajmą dżingle świąteczne. I co? Pozostaje tylko czekać już teraz na serwestra, mili państwo. I tak, wczoraj przeanalizawszy, że tak powiem, pewne rzeczy, doszedłem prawdopodobnie do tego, w jaki sposób są nagrywane wojstraki. Nie wiem, czy ktoś z was to zauważył, zapewne ty, Puszkinie, że wy, święta SK... Że w święta SK się w ogóle nie łączyło. Wojstraki były nagrywane na bieżąco, a każda SK tak jakby prawdopodobnie żyła swoim rytmem. Dlaczego? Wystarczyło tylko spojrzeć sobie na pełne godziny, zawsze po reklamach od razu było wejście prezenterskie. Co? Gdyby to było na żywo robione, no to... Czasami mogłoby być tak, że to wejście byłoby z kilkusekundowym opóźnieniem. I tym, mili państwo, miłym akcentem na razie kończę wpis. No i, mili państwo, pozostaje teraz tylko czekać, aż zdejmą dzwoneczki z tych dżingli. I teraz jest pytanie, czy zdejmą dzwoneczki z tych dżingli, czy powrócą do tych dżingli. Na te i inne pytania, mili państwo, odpowiem dzisiaj, będę obserwować i po południu, w zależności od tego, o której to zdejmą, oczywiście dam znać. A tymczasem miłego poświątecznego poranka wszystkim życzę.

Transkrypcja

Pierwszy dzień świąt był z Wojstraków, owszem, ale drugi był na żywo. Czy pierwszego dnia eski były rozłączone? No grały równo jakby w necie, ale może i faktycznie były rozłączone. Wszystko jest możliwe. To jest ciekawostka, którą ja zaobserwowałem z kolei. To jest taka ciekawostka, że wczoraj o 23.00 był dzienny klucz, jak chodzi o playlistę. I była normalna dzienna playlista przedwczoraj o 23.00 i resztą też, ale przedwczoraj to w ogóle nawet imprezka miała swój inny klucz. Oczywiście wszystko było z Wojstraków, ale wczoraj już wszystko było na żywo.

Transkrypcja

A, jeszcze jedno, z dżingli zostały zdjęte dzwoneczki, są te dżingle, które były od 9 grudnia, bodajże to było, od godzin popołudniowych, wątpię, że coś się zmieni, a tak myślałem, że te dżingle zostaną, także nie mamy krótkich dżingli, jest taka miejscowość, tylko takie dłuższe, tyle, że właśnie bez dzwoneczków, no i tak to pewnie sobie już zostanie na dłuższy czas.

Transkrypcja

No to tak właśnie myślałem w kuszkinie, że właśnie tak to będzie wyglądać i się nie myliłem, ale te dżingle moim zdaniem są lepsze niż tamte co były. Natomiast co ja tutaj jeszcze chciałem powiedzieć... Aha! Z takiej ciekawostki odnośnie Rudego. On kiedyś podejrzewam, że chyba miał coś wspólnego z raperstwem. Ja w wolnej chwili coś tutaj pokażę, ale to w wolnej chwili. Coś tutaj przekleję. To taka ciekawość. To taka ciekawostka jest na chwilę obecną.

Transkrypcja

A to Anchrudy to jest człowiek, który po pierwsze jakąś tam chyba psychologię studiował czy coś, po drugie faktycznie z rapem, on w ogóle cztery strony rapu chyba prowadził taki program w Radio E4, czy jakoś inaczej on się nazywał. W każdym razie, jak jeszcze radiowa czwórka była na FM-ie, wtedy Filip Rudanacja Antonowicz, bo on tak się dokładnie nazywa, trudno, dane osobowe, rodą, posądzą mnie, on się wtedy tak nazywał, on właśnie prowadził jakiś taki program cztery strony rapu czy inny. Nie pamiętam dokładnie tej nazwy, tak jak mówię, ale wiem, że tak było. W SCTV robił chyba jako starzysta przemoc, tutaj to akurat mi się w to nie chce wierzyć. No i co? Co do dżingla, chyba jednak walałem te krótsze śpiewane, te SK Warszawa. Te chyba są dla mnie za długie, no ale skoro SK tak chciała, zostawić te dżingle na to. Spoko. Nie. Nie neguję. Jeszcze muszę sprawdzić, czy są reklamy o X20, bo na to wyglądało, że ich chyba dzisiaj nie ma, ale zobaczyć muszę. O, może są!

Transkrypcja

Ja to zaraz może zobaczę jakąś wezmę S-kę i zbuforuję sobie. A nawiasem mówiąc już jest czwarty tydzień odkąd nie działa S-ka małopolska. W sumie drogo, swoją drogą chyba nikt się nie połapał do tej pory, że coś jest nie tak. Tak, to jest z takich ciekawostek właśnie, że tak to mniej więcej tutaj to wygląda. Że małopolską S-kę jak się włączy jest błąd synchronizacji. Swoją drogą zobaczę to teraz. Uczymy tutaj. I niestety nie działa. Jest... No nie działa niestety. Jest błąd synchronizacji. Więc tak to działa. To tyle.

Transkrypcja

A ja sprawdzę u siebie, czy działa, czy nie działa, uwaga, ale to... Eska Małopolska, tak? O, a to bardzo ciekawe, bo u mnie Eska Małopolska działa, także u mnie działa, natomiast jeszcze a propos w ogóle ludzi z Eski, to Kasia Wencierska też w L4 coś robiła, tylko nie pamiętam, co ona tam dokładnie robiła, ale wiem, że też kiedyś robiła.