Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 20 of 137

Transcription

Mamy godzinę piątą, dokładnie szósta wybije za minut dziesięć, słucham sobie eski, bo dlaczego by nie w nocy sobie nie posłuchać za chwilę obocienia Nkesa, ale nieważne, najważniejsze jest to, że teraz o piątej zostało wyemitowane kilka zagranicznych hitów, dokładnie to trzy. Kortos początek w regularnej pięćdziesci jest, ale tego, no dobra, w sumie liczę jako utwór dzienny i pięćdziesci, więc cztery. O, i teraz Imagine Dragons na drawl na przykład właśnie się zaczęło, także ciekawe czy też na dłużej, czy tylko dzisiaj, naprawdę to radio coś kombinuje.

Transcription

Cześć, witajcie, kolejny post, sorry za post pod postem, tak już jest, że śledzę to radio i informuję na bieżąco o wszystkim, co zauważę, czego pewnie jeszcze rok temu bym tak nie robił. Dobra, więc, albo zatem, od wczoraj zmieniły się chyba dżingle imprezki, nie wiem czy od wczoraj, czy wcześniej, ale chyba wczoraj, na pewno trzy nowe słyszałem, albo dwa. I też słyszałem jeden, albo dwa nowe dżingle SK Hity na czasie, tak, bo powoli dżingle na lato Hity na czasie znikają, a czy jeszcze na przykład rano były i o 23 też były, a wczoraj w imprezie już ich nie było i teraz chyba też ich nie będzie, także to się powoli zmienia. No i co, i pewnie SK City od dzisiaj, ale to za chwilę sprawdzę. I, ale podejrzewam, że, że jest SK City, to już nawet chyba nie trzeba informować nawet, jeżeli będzie SK City. A, o zmianie lektora, czy lektorki, to chyba możemy sobie pomarzyć, co najwyżej parę dżingli zmienią. Jeszcze. Podejrzewam, że od jutra mogą całkiem należyć nowe Hity na czasie na lato, albo w poniedziałek dopiero. Tylko nie wiem, czy od północy, czy dopiero od 6 już całkiem je wypompią, ale to wszystko, wszystko, że tak powiem, się okaże, czekamy. Zmian w Romówce podejrzewam, że nie będzie, nie zanosi się, bynajmniej, na żadne zmiany, także tyle na razie. Jak coś jeszcze nowego będzie, to oczywiście będę informował, po to jest ten wątek. Tak. No, trzymaj się.

Transcription

I wygląda na to, że dżingile, hity na lato znikły, definitywnie już.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No właśnie chyba nie, bo w okienku lokalnym pierwszy jingle zdaje się, że nadal jest na najlepsze hity, znaczy najlepsze hity, na łatwo hity na czasie. No chyba, że w ciągu tych godzin się zmieniło, bo ja teraz trochę krótko się obgiłem, więc tak nie sprawdzałem. A, i akurat po 10 była SK Summer City, więc zobaczymy. Do poniedziałku może będzie SK Summer City. Ciekawe, czy oni nie planują zmienić, ale nie, raczej jak już są jindle nowe, to raczej lektorom je zmienią, chociaż oni potrafią zaskoczyć.

Transcription

Nie, to znaczy się, masz rację, tylko w okienkach lokalnych są dżingle, hity na lato, czy na lato hity na czasie i jeszcze z Kasański jest, a tak to to już jest hity na czasie. Co do lektora jestem pewny, że nie zmienię.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Taka ciekawostka właśnie przed chwilą, zanim skończyła się, zanim się rozłączyli na piętnaście minut, Tanczak zapowiedził, że zaraz będzie SK Summer City i się dowiemy co ciekawego, po czym wersja Beskidy pod ekranem, zamiast pójść SK Summer City poleciała już po prostu muzyka.

Transcription

No to ciekawe, które AS-ki słuchałeś z ciekawości, bo w Warszawie było Summer City normalnie, a przynajmniej Hanczak mówił co tam faktycznie w Warszawie będzie się działo.

Transcription

Beschidi

Transcription

No, faktycznie musiałem tego posta kilka razy słuchać, bo trochę dla mnie było cicho, ale już stał mnie tak, nie wiem, głupie było pytanie, także, okej, no, ciekawe, czemu w Beskidach nie było, w tym momencie Hanczar nie powinien mówić, że będzie w Cosmere City, no.

Transcription

To wyobraź sobie sytuację w SCSS, Hunchak mówi, zaraz będzie SK Summer City, po czym się rozłączają i przez 15 minut zamiast SK Summer City jest cisza. Masakra, powinni to troszkę inaczej pomyśleć, przede wszystkim pewnych sformułowań nie powinni, co niektórzy używać w takich wypadkach.

Transcription

Może Honchak myślał, że wszędzie będzie to Summer City. No, a co da Eskises? No nie, oni nie mogą po prostu zwracać na to uwagi, no bo Eskises nie ma w eterze, tylko jest sobie na satelicie. Jednak ta satelita nie jest coś tak popularna, więc myślę, że tutaj nie ma co aż tak myśleć. Nie, myślę, że spoko, że powiedział, że Summer City. Zresztą teraz też w Warszawie jest Summer City, a trochę dziwne, że jeszcze dzisiaj jest Summer City, a nie Eska City. Ciekawe, co będzie jutro. No, lektora to na pewno wiem, że nie zmienią. Ciekawe, czy jeszcze więcej nowych dziennik dojdzie, czy na przykład Eska Miasto jakieś nowsze, czy już nie dojdzie.

Transcription

Nie zawsze kiedyś rozmieszał fakt, jak jeszcze były te dżingle miasto z mówionymi częstotliwościami, to śmiałem się trochę z tego, bo w niektórych miastach, gdzie SK miała kilka częstotliwości, one były jako to aktualizowane. Chociaż brzeszowska SK mówiła tylko dwie częstotliwości, 104,9 i 99,4. Natomiast SK Koszalin tylko 95,9 mówiła, co w Kołobrzegu też nadaje na 107,2. No to, wiesz, jak ktoś przełącza na 107,2, a tu nagle słyszy 95,9, to trochę dziwnie.

Transcription

Teraz sobie słucham Eska Live Remix i dżingle nie są jeszcze zaktualizowane do tych nowszych. Moim zdaniem ogólnie zobaczymy, co to będzie w poniedziałek, jak się będzie Eska kochana przedstawiać. Czy dżingle będą jakoś zmodyfikowane i zmienione troszkę? Bo na przykład dzisiaj, tak jak tutaj już Puszkin wspomniał, na imprezce były już troszkę inne dżingle, aczkolwiek z tymi samymi lektorami. Oczywiście w okienku lokalnym, ponieważ ja to sprawdzałem na SC Beskidy, niestety, ale były jeszcze stare dżingle co do imprezki. I teraz zobaczymy w poniedziałek jedną podstawową i bardzo ważną rzecz. Czy w Radnych Ptakach zmienią się dżingle, czy w wejściach na hity na czasie, że coś zmieni, aczkolwiek wątpię. Czy we wrzutce na luz i w imprezce to się raczej już zmieniło, ale w wrzutce na luz też sprawdzimy co do tutaj, że tak powiem. Jakichś zmian to chyba nie przewiduję, jakichkolwiek takich znaczących, ramówka będzie chyba ta sama. Szkoda, bo we sc mogliby coś zmienić, naprawdę. Mogliby coś bardzo fajnego stworzyć, a jednak chyba nic z tego za bardzo na razie im nie wychodzi. No także na razie w tym wątku tyle. Jak zobaczę jakieś zmiany, które naprawdę coś będą wnosić, to się jeszcze... ...tutaj na bank odespę. W końcu to jest wątek o sc, więc można o sc w tym wątku dyskutować, czy to o wpadkach, czy to o wszystkim. No dobra, na razie kończę.

Transcription

No tak, dokładnie, w Escaliframing się nic nie zmieniło, były te dżingle, które były, nowych nie ma, co do obudź się na MKS-a i tam w rzecz na luz, to tam troszeczkę się zmieniło w wakacje, są typu nadśpiewane ESK, obudź się na MKS-a, coś tam, no, jeszcze miasto ESK Warszawa, obudź się na MKS-a. I te na wejście, tam, wiankę z Kamarudy, to się zmieniło, obudź się na luz też było trochę właśnie na tych nowych motywach, więc podejrzewam, że tam się niewiele zmieni, no chyba, że na zeskoczył się zmieni lektor, albo lektorka, bo tak, ale raczej, raczej już nie, skoro to już tak zmieniają, to raczej nie. No w tamtym roku to było ciekawie, bo SK City przez tydzień była właśnie na... ...tym starym lektorze, a potem w poniedziałek razem ze wszystkimi na aktualizacji zawarli. Tak, są nowe dźwięki imprezkowe, są nowe typu ESK-a hity na czasie też, zobaczymy jak będzie z tymi śpiewanymi i... i... i ESK Miasto też, zobaczymy co z nimi będzie. I czy dzisiaj na przykład się zmieni od szóstej, czy na przykład od dziewiąt... ósmej, albo... ...może dopiero od północy. Może od niedzieli na poniedziałek, a może dopiero w poniedziałek po szóstej coś, bo i tak może być. Też będę informował, jeśli coś zauważę, jak chodzi o radia ESK-a, jakieś zmiany dżingli, muzyczne, jakieś wymiany likarentów czy coś, to będę też o tym informować.

Transcription

Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie!

Transcription

O, to widzisz, ja nie wiedziałem, że to jakaś Wiktoria. Na lektorkach się tym bardziej nie znam. Chociaż powinienem na lektorkach się bardziej znać niż na lektorach. O, nie znam się i na tych i na tych. Natomiast... Chyba mi się wydaje, Łukaszu, że jedyne co zmienią, to... Pierwszy jingle dla Kingu Okonny, to gdzie mamy Lala, to Twisty na czasie, Radia SK... To to tylko zmienią na coś, a tak to mi się wydaje, że już wszystko zostanie... Tak jak jest. Dlaczego? W tamtym roku, 3 września, jak... Był ostatni dzień najlepszych hitów na lata, to było więcej tych tzw. przejściówek. Miejsce jingli, widać było, że tam w systemie emisyjnym coś gdzieś powodzi, grzebią. A w tym roku jingle są na swoim miejscu, także chyba... Chyba... Chyba nie będzie nic specjalnego. O północy zobaczymy, ale stawiam, że już nic się nowego tam nie pokaże. Jingle wszystkie są, jak są. Zobaczymy, czy o 6 zmienią już o północy najlepszych hitów na lata, hitów na czasie. Kurde, to przyzwyczajenie z tamtego roku. Były te najlepsze hity na lato. Te na lato, hity na czasie, to już nie to samo. No i zobaczymy, czy o północy to zmienią, czy... Czy dopiero po 10 usłyszymy nowe jingle-esque hity na czasie. Albo stare. Trzeba słuchać.

Transcription

No cóż, ja raczej obstawiam, że to będą stare dżingle, tylko troszkę, że tak powiem zmodyfikowane, bo pamiętam, że 2 na 3 września dopiero podczas imprezki wieczornej zaczęli stopniowo modyfikować rektora. Był tamten stary rektor, ale ten już obecnie się pojawiał, tak przez co jakiś czas, zwłaszcza w okienkach lokalnych. Następnego dnia już ten lektor był wdrożony definitywnie, to samo było podczas rozpoczęcia wakacji w tamtym roku, że dopiero podczas imprezki stopniowo wdrążano tego lektora, który był kiedyś, a dopiero następnego dnia on już na... A męż, tak powiem, wszedł do eski, więc lepiej będzie moim zdaniem, jak będzie się to obserwować generalnie dziś. A dzisiejszą imprezkę poprowadzi Michał Hamczak.

Transcription

No to widzisz, ciekawe czy ty zrobiłeś jakieś nagranie z tej imprezki, właśnie, tej sprzed najlepszymi hitami na lato i w ostatnim dniu najlepszych hitów na lato. Byłem sobie posłuchał jakichś Beskidów czy innej eski, jakbyś miał gdzieś, bo... Ja słuchałem tylko Warszawy, no inna sprawa, że też bardziej zwracałem uwagę na przełączenie Z Gold na Elomelo, bo... Ja jednak... no ja z resztą, tak jak i ty, lubię czasami tych przełączeń wysłuchać. Według mnie to akurat było ciekawe. Te eski ja też gdzieś tam w tle miałem i o północy dopiero zauważyłem, o, są nowe dżingle. Właśnie 23.00 według mnie były stare, znaczy stare, no, z tym lektorem właśnie najlepszych hitów na lato. Z tym, że słuchałem wtedy tylko i wyłącznie Warszawy. I tam mi się wydawało, że cały czas był ten nowy, do końca. Tak samo jak przed najlepszym hitem na lato. Może w tych innych właśnie było tak, że powoli zaczęli go wdrażać. Tak że jakbyś miał nagranie z tej imprezki i mógłbyś mi je wydobyć, to będę dźwięczny. Bo chciałbym posłuchać sobie. Jak nie masz, no to trudno. I zgodzę się, że tak trzeba obserwować. Chociaż dzisiaj jedyne okienko lokalne w imprezce będzie po 22.00. Więc, więc, więc, więc, trochę tak, trochę lipa. Ale zobaczymy.

Transcription

Jeszcze jest jedna kwestia, Łukaszu. Tak teraz sobie myślę. W tym roku normalnie autopromocje już są emitowane. To raczej oznacza, że już tak to się na pewno nie zmieni, a nie lektorka. A czy w tamtym roku autopromocje były 3 września emitowane? W niedzielę? Bo szczerze powiedziawszy nie pamiętam. Czy były jakieś nowe autopromocje emitowane? Chyba właśnie nie było. Tak coś mi się wydaje. Także, znaczy, kurczę, szkoda właśnie, że nie pamiętam, bo pamiętam, że wtedy i tak się nie spodziewałem, że będzie jakiś nowy lektor od 4 września. Tylko zaskoczenie to dla mnie było. Zresztą to są najlepsze hity na lato. To było coś, co mnie zaskoczyło. W tym roku niestety nie zaskoczyli mnie. Ale o tym już chyba mówiłem i będę mówić o tym jeszcze wiele razy.

Transcription

Nie mam tego nagrania, o które Ty prosiłeś, niestety, bo ja to obserwowałem po prostu tak od zaskoczenia, że tak powiem. Nie rejestrowałem tego. No cóż, skoro będziecie tylko jedno okienko lokalne, no to w najgorszym wypadku zobaczę, jak to będzie wyglądało w okienku lokalnym. I zobaczę jutro, czy coś się zmieni, chociaż jestem niemal pewny, że się nic nie zmieni. Widzisz, kochanie?