Kultura i sztuka (forum mieszane]

Wasze ulubione audiobuki

Started by lukasz1993258 38 posts last post 7 years ago Page 1 of 2

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie W tym wątku opowiedzmy sobie o naszych ulubionych, o Waszych też ulubionych audiobookach Ja lubię ogólnie czytać książki kryminalne, fantastyka, horror Z fantastyki to kiedyś lubiłem Harry'ego Pottera czytać Jeśli chodzi o kryminały to Agatha Christie A jeśli chodzi o horrory to bardzo lubię sobie czytać Stephena Kinga Jego wszystkie powieści, bo są bardzo ciekawe I tym, którzy lubią bardzo mocne wrażenia polecam właśnie książki autorstwa Stephena Kinga Czekam w tym wątku Do zobaczenia Na Wasze wypowiedzi Życzę miłej nocy

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witam serdecznie, ja bardzo też lubię fantasy, polecam wam szczególnie książkę pod tytułem na przykład Zakazane życzenie, no i Stephena Kinga też bardzo lubię, zamierzam też poczytać trochę horrorów Mastertona, bo bardzo są ciekawe słyszałem, zobaczymy czy mi się to spodoba, pozdrawiam.

radio plays is super

Transcription

No jeśli chodzi o Stephena Kinga, to i tutaj jeszcze się wypowiem co do książek, które do tej pory przeczytałem, właśnie jeśli chodzi o tego autora. To w sumie nie było ich jak na razie dużo, ale pokrótce wymienię dosłownie parę. Oczywiście na pierwszym miejscu to Zieloną Milę przeczytałem. Komórkę przeczytałem, Kudzio przeczytałem o takim psie, no i ja tutaj nie jestem aż tak dobry w angielskim, ale tytuł miasteczko jakieś tam, nie jestem dobry. I będę, bo jeszcze dokładnie nie czytałem tej książki, ale... Nie wiem, teraz poprawcie mnie, jeśli źle wypowiem nazwę tej książki. Ta książka nazywa się Cmentarz chyba Zwierząt, czy coś takiego i też będę miał to w planach przeczytać, przede wszystkim. No i jeszcze chcę przeczytać sobie... Jak to było? Mistrzenki, czy coś takiego? Już dokładnie nazwy nie pamiętam, więc tak jak mówię, mogę się w tym momencie wymylić. No i to raczej tyle, co miałem wątku do powiedzenia. Ale na sam koniec jeszcze dodam tyle, że... Na przykład bardzo mi się podobała książka, która nazywała się Komórka. Też ją całą przeczytałem i polecam. Naprawdę bardzo, bardzo taka dosyć... No... Że tak powiem, dla mnie drastyczna. No i raczej tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witam, pewnie chodziło ci o miasteczko Salem i cmentarzysko starych zwierząt, czy jakoś tak? No ja ci jeszcze polecam Lśnienie, taki horror Kinga też. No cóż, to jest w ogóle trylogia chyba, albo dialogi, już nie o nim tam. Pozdrawiam.

radio plays is super

Transcription

Dokładnie o to mi chodziło.

Transcription

Mam jakiś konkretny audiobook, raczej nie, raczej mam jakieś książki, do których czasami sobie wrócę, ale nie żeby to były jakieś ulubione, po prostu niektórych mam jakby sentyment, nie wiem jak to nazwać, no i tyle.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

No ja czasami miałem tak, że potrafiłem jedną książkę przeczytać, za jakiś długi czas ją znowu przeczytać i potem znowu przeczytać i zawsze było tak, że za każdym razem jak ją czytałem, to doszukiwałem się czegoś, czego nie zauważyłem, gdy czytałem to dawno po prostu. Nie wiem dlaczego tak było, ale tak właśnie było, że zawsze jak czytałem to po prostu, no jakby to powiedzieć, po prostu wyciągałem z tej książki coraz więcej faktów, coraz więcej informacji, których po prostu przedtem jakoś nie wyciągałem. Jak ją czytałem pierwszy raz, czy tam drugi raz. Nie wiem dlaczego tak było. No a propos jeszcze tutaj, jak już tak nagrywam ten wpis, to powiem jeszcze tutaj taką ciekawą rzecz. W czasach kiedy chodziłem do szkoły, tylko że to było i kiedy chodziłem do Nambrowy Górniczej. I to było w czasach kiedy chodziłem. W tych czasach kiedy chodziłem do gimnazjum. Więc właśnie w tych czasach kiedy chodziłem do gimnazjum, było, no ja na dwóch, zaraz, ja chyba na dwóch konkursach tylko uczestniczyłem, tak. Więc uczestniczyłem tylko na dwóch konkursach właśnie. Ja mam na myśli konkurs książki. Książki mówionej. I pamiętam, że w jednym, w tym pierwszym moim konkursie, w którym uczestniczyłem, było chyba do przeczytania właśnie małe książki, małe książę i jakaś tam część Pottera. Chyba to była szósta. I pamiętam, że wtedy zajęłem ten konkurs. I pamiętam, że wtedy zajęłem ten konkurs. I pamiętam, że wtedy zajęłem ten konkurs. I zajęłem pierwsze miejsce. No, ale drugiego konkursu to już za bardzo nie pamiętam co było do przeczytania. Ale zajęłem drugie miejsce. Pozdrawiam.

Transcription

Moimi ulubionymi audiobookami są na przykład Chłopcy Jakuba Trzwieka albo Trylogia Zabójca. Lubię też wszelkie audiobooki Harry'ego Pottera i Wiedźmina nawet też, ponieważ czytane są całkiem w porządku. I wiele, wiele innych.

Transcription

Moimi ulubionymi audiobookami są tak, Wiedźmin Sapkowskiego, potem będzie Władca Pierścieni, też może być, lubię słuchać też Zieloną Milę Stephena Kinga. No i ogólnie zawsze poświęcam czas na słuchanie audiobooków i zawsze lubię słuchać i poświęcać na to czas wolny. To wszystko. Pozdro dla wszystkich. Kosa 12.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

Co do Harry'ego Pottera, to ja wszystkie części znam na pamięć. Jeszcze niedawno wyszła właśnie nowa powieść pod tytułem Harry'ego Pottera i przekręte dziecko, więc tak jeszcze tego nie czytałem do końca, ale kiedyś może przeczytam. Stephen King i Zielona Mila to jest bardzo piękna, powiem tak, bardzo piękny film. Książki całej jeszcze do końca nie przeczytałem, ale parę utworów Stephena Kinga czytałem, m.in. Komórka, Skazanie na Szanszank, Kudzio, to odnośnie psa. No i coś by tam się... się jeszcze znalazł, tylko że na chwilę obecną sobie nie mogła przypomnieć. Także pozdrawiam serdecznie.

Transcription

Harry Potter i Przeklęte Dziecko jest książką, której proponuję tobie nie czytać, ponieważ jest to strata czasu, bo sytuacje, które są tam opisane, wielu osobom nie spodobały się one i mogłyby się skończyć inaczej. Ale ocenę pozostawiam tobie po przeczytaniu.

Transcription

No i słyszałem, że w dwie godziny, albo nawet w trzy godziny tę książkę można przeczytać, a jeszcze nie czytałem, no to jakoś na razie nie mam do tego głowy, więc pozdrawiam.

Transcription

A więc tak, wszystkie osiem tłumów Jakuba Wędrowicza, trylogia pieśni Lodu i Ognia, saga o Wiedźminie, żywe trupy, pewien audiobook, który nazywa się Sprzedane, Hobbit, Władze Pierścieni, Shantaram, Cień Góry. W sumie, czytam taki jeden audiobook, co się nazywa Jestem Żoną Szejka i on w miarę ciekawy jest, w sumie. Tyle tylko jest, że już sam nie pamiętam. Tak, dwa, trzy lata temu słuchałem sobie audiobooka Szatan z siódmej klasy. A, coś co się nazywa Za Blisko Domu, to jest zarąbiste akurat, polecam. Rzeźbiarz Śmierci. Też zarąbiste, też. Eee, co to? Ej, wiele tego jest, kurde, ale polecam wam te wszystkie, które tutaj wymieniłem, dziękuję.

Senter San

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, ja się długo w tym wątku nie wypowiadałem, bo zauważyłem ten wątek, ale jakoś tak go omijałem dziwnie, nie wiem czemu, bo sam mam kilka ulubionych audiobooków, no dobra, nieważne dlaczego ten wątek omijałem, ważne, że teraz się z nim wypowiadam. Moje ulubione audiobooki to opowieści z Narnii i Harry Potter, szczerze powiem. Opowieści z Narnii słuchałem kiedy byłem, no nie wiem, 4 lata temu gdzieś, przesłuchałem wszystkie 7 części, byłem wtedy znacznie młodszy, ale jednak pomimo tego, że to jest dla młodszych, nie, dla młodszych, ale dla osób w tym wieku też może być to. Też mam sentyment do tego audiobooka, no i właśnie Harry Potter, też gdzieś 4-5 lat temu tak samo go słuchałem, tylko że mam takie pytanie, czy ktoś ma dostęp do drugiej, trzeciej, czwartej, nie, zaraz, czy ktoś ma dostęp do audiobooka Harry Potter i Komnata Tajemnic, Harry Potter i Więzień Azkabanu, czy Harry Potter i Czara Ognia i Zakon Feniksa do tych. Do tych trzech audiobooków, bo, bo te audiobooki co prawda miałem, ale one, ale one były coś źle, źle były zgrywane i w niektórych momentach, a to, a to głos był zniekształcony, a to, a to coś tam jeszcze płyta przeskakiwała, a to jeszcze jakieś, jakieś przycinki, nie przycinki, więc się pytam, czy ktoś ma dostęp do tego audiobooka, ale, ale chodzi mi o taki rzetelny audiobook, a nie taki zgrywany. Nie, nie, nie, nie, nie.

#15 1 like

Transcription

Witajcie, tak postanowiłem sobie ponadrabiać trochę forumowe zaległości, tak będzie chyba najlepiej. I cóż, jak mówiłem wcześniej, ja jakichś ulubionych audiobooków nie mam. Jedynie mam takie, do których po prostu mam sentyment z takiego powodu, że czytałem je gdzieś tam jak byłem mały. W sensie słuchałem ich gdzieś jak byłem mały, jak miałem 7, 8, 6 lat, czy tam 9. No i cóż, przede wszystkim takim typowym audiobookiem, którego jeszcze na półce w zbiorach płyt mam wszystkie części, są opowieści z Narnii właśnie, o których w sumie wspominał poprzednik. Ja naprawdę bardzo lubiłem sobie czytać, właściwie słuchać tych książek, słuchałem ich po kilka razy, jeżeli nawet nie po kilkanaście, nawet trochę więcej może niż 20 w całym swoim życiu. No i cóż, zdarza mi się jeszcze wrócić do jakiejś konkretnej części i konkretnego fragmentu, tak po prostu jak mnie najdzie na sentymenty. I wspomnienia. Z takich innych, nie pamiętam teraz tytułu konkretnego, ale było o takim starszym człowieku, który się nazywał Petson, on miał gadającego, nie gadającego, Boże, on miał zwykłego kota, z którym robił tam różne ciekawe rzeczy. Jakby chyba ten kot opisywał jakby swoje życie, w sensie było to pokazane wszystko z perspektywy kota. To jest taka... Takie właśnie wspomnienie sprzed, nie wiem, wieku 11 lat. W sensie sprzed czasu, kiedy miałem 11 lat. Dużo wtedy słuchałem audiobooków, później jak poszedłem do szkoły z internatem, tej w której obecnie jestem. Dużo czytałem w Braille'u też książek z biblioteki wypożyczałem, a teraz... To już tak... Mniej słucham audiobooków, mniej czytam samodzielnie, bo mój Braille jest naprawdę teraz w fatalnym stanie, jeśli chodzi o czytanie, chociaż w sumie, jeżeli czytam tak sobie gdzieś tam, po cichu, nie na głos, to nawet jakoś mi to idzie, ale bardzo po prostu się zepsuło mój sposób czytania książek przez to, że dowiedziałem się, że są książki w TXT. Przez to, że dowiedziałem się, że są książki w TXT. Przez to, że dowiedziałem się, że są książki w TXT. Mówiąc szczerze, nie mam jakoś cierpliwości do czytania zwykłym drukiem i po prostu wolę, zamiast przewracać kartki i czytać literka po literce, linia po linii, zdanie po zdaniu, stronę po stronie, dać insert, strzałka w dół i sobie lecieć i z pikiem 99% ustawionym i czytać plik TXT. No, i to by było na tyle. Pewnie są jeszcze jakieś inne, o których nie pamiętam, ale cóż, jak sobie przypomnę i będę pamiętał, że taki wątek jest, to wtedy, że tak powiem, się tu odezwę jeszcze.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Witajcie! Na początku przepraszam za jakość nagrywania, ale już mam słuchawki spakowane i nie będę ich wyciągać. To jest niestety mikrofon laptopowy, no więc myjmy o lubiny audiobookami. Oczywiście są wszystkie siedem części Harry'ego Pottera, oczywiście wykonania Frączewskiego. Lubię jeszcze słowisko Grautrand, znaczy książkę właśnie w formie słowiska tę pierwszą część, Sagi Pieśni Modłownie, czyli Grautrand. No i w sumie chyba na razie tyle. Znaczy, pewnie są jakieś książki, których lubię słuchać i wracać do nich. Na przykład lubię Klin Joanny Chmielewskiej, jak czyta pani Joanna Jędryka. No genialna książka i lubię sobie słuchać w wykonaniu tej pani w ogóle książek. Dzięki za oglądanie!

Große Operndiva?

#17 1 like

Transcription

No ja nie mam jakiegoś ulubionego audiobooka, bo po prostu audiobook to jest jakby sposób odsłuchiwania książki przez mnie czy kogoś innego, więc jakby nie przywiązuję wagi. Znaczy ma dla mnie trochę intonację to wiadomo i jakość, ale jakby nie mam jakiegoś ulubionego audiobooka, bo przecież czytamy książkę audiobookiem czy txt czy nawet brajlem śmiesznym to i tak ona będzie tą samą książką.

Transcription

Nie rozumiem Wojta z tej twojej ostatniej wypowiedzi. Przecież jak jest jakaś książka, która ci się podoba, to czy ją czytasz w audiobooku czy w txtku, to moim zdaniem i tak ci się będzie podobać i tak.

#19 1 like

Transcription

Witajcie! Moimi ulubionymi udziałami na przykład jest Harry Potter, wszystkie książki Musierowicz, Małgorzaty, lubię też Jakuba Wędrowicza i w ogóle Pili Piółka, bo fajnie pisze.

marzenia się spełniają.

#20 1 like

Transcription

No właśnie o to mi chodziło.