Jakie czekolady polecacie?
Wróć do Inne#141 djsenter
Makowiec, kocham to! W sumie nigdy nie pytałem, a może w Polskich sklepach w UK są makowce? To bym zjadł, może nawet więcej, niż powinienem... :)
#142 Agata.d
Ja ostatnio jadłam takie śmieszne coś, nie wiem czy to tylko na święta, czy normalnie jest w sprzedarzy, ale nazywało się to to milka snow baals mini. To takie małe, czekoladowe kuleczki pokryte takim jakby cukrem, skorupką taką chrupiącą. Pod tą skorópką jest czekolada milka. Ja osobiście zdecydowanie wolę milkę od wedla.
#143 lukasz1993258
zapewne by mi to za smakowało.
#144 Agata.d
W żabie można kupić.
#145 lukasz1993258
no to sobie sprubuje.
#146 pollyanna
Lubię wszystkie trzy rodzaje czekolady. ale czekolada wedel, którą zjadłem, miała wyjątkowy smak. Na początku smakowało słodko, ale później miało lekko słony smak, bardzo lekki, musiałem zwrócić szczególną uwagę, zanim zauważyłem ten słony smak.
-- (cinkciarzpl):
I jakie wrażenia? :)
--
#147 lukasz1993258
ooo nie, słony smak czekolady, nie wyobrażam sobie tego.
#148 lwica
MMm, gorzka czekolada z solą morską, i to taka porządnie gorzka. <3
#149 lukasz1993258
hehe smacznego.
#150 djdenismusic
Sama gorzka czekolada to złoto w czystej postaci. Natomiast gorzka na słono? nie czuję tego dla mojego podniebienia.
#151 lukasz1993258
ja tak samo, goszka na słono to by mnie to obrzydziło dokumentnie
#152 lwica
Wspaniała jest, móię Wam. :) Ta sól nie jest jakaś ekstremalnie wyczuwalna, fajnie nadaje smak. :)
#153 lukasz1993258
o nigdy wzyciu, hehe
#154 djdenismusic
Spróbować bym pewnie spróbował. Ale nie było by to coś, po co sięgał bym garściami.
Tak samo zresztą miałem, gdy jadłem czekoladę z chilli. Jak dla mnie ta ostrość nijak pasuje do czekoladowego posmaku.
#155 lukasz1993258
ja raczej nie sprubował bym tego wgl, ale zagraniczne czekolady to bym jednak sprubował.
#156 lwica
Piłam kiedyś wspaniałą czekoladę z czili i cynamonem. :)
#157 lukasz1993258
ooooooo i jaki smak dobry?, bo to bym sie tego napił hehe
#158 lwica
Tak, bardzo smaczne to było, pod warunkiem że ktoś lubi specyficzne smaki. :)
#159 lukasz1993258
no czyli to ja lubie, tak samo jak cynamon
#160 pollyanna
Czy jadłeś kiedyś papryczkę czekoladową?