Ehh. Jak wyobrazasz sobie usuwanie szumów programowo. Że istnieją takie narzędzia, jasne. Tylko że zniekrztałcają dźwięk. Z ciekawości ktoś by dał prubkę jak to to to nagrywa?
-- (Numernabis): No niekoniecznie, można to zapewne zrobić programowo, ale jaki to będzie efekt finalny... napisałem, czas pokaże.
Normalnie, przecież odszumiają nagrania i dźwięk nie jest zniekształcony. Nikt tu nie mówi o całkowitym wyeliminowaniu szumów. Jak pisałem, mnie to nie przeszkadza, bo nie korzystam z tego zbytnio, ale gdyby to poprawili nie narzekałbym. Wystarczyłby jakiś filtr programowy. -- (Adasadula): Ehh. Jak wyobrazasz sobie usuwanie szumów programowo. Że istnieją takie narzędzia, jasne. Tylko że zniekrztałcają dźwięk. Z ciekawości ktoś by dał prubkę jak to to to nagrywa?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Ale poczekaj, chodzi ci o takie odszumianie jak np. w olimpusach było kiedyś możliwe? Że to miało ustawione jakiś zakres częstotliwości którą usuwało, i przy okazji brzmiałeś jak przez skypea xd?
-- (Numernabis): Normalnie, przecież odszumiają nagrania i dźwięk nie jest zniekształcony. Nikt tu nie mówi o całkowitym wyeliminowaniu szumów. Jak pisałem, mnie to nie przeszkadza, bo nie korzystam z tego zbytnio, ale gdyby to poprawili nie narzekałbym. Wystarczyłby jakiś filtr programowy. -- (Adasadula): Ehh. Jak wyobrazasz sobie usuwanie szumów programowo. Że istnieją takie narzędzia, jasne. Tylko że zniekrztałcają dźwięk. Z ciekawości ktoś by dał prubkę jak to to to nagrywa?
Nie wiem jak to brzmiało w olympusach :), był faktycznie taki filtr, ale nigdy z niego nie korzystałem bo DM-5 jak dla mnie nagrywał idealnie, ale już LS-P4 właśnie mocno zbiera szumy. Nie jestem programistą, napisałem sugestię i zobaczymy czy i jeśli to jak zareagują
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Zapytam tutaj, bo może komuś się jeszcze przyda Czy można ustawić przejście w tryb uśpienia szybciej niż 10 minut? Chodzi mi o to, że jak słucham książkę to żeby szybciej usypiał się sense player.
Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi, bo opcja usypiania w czasie bezczynności to co innego, a opcja usypiania w trakcie ottwarzania to co innego. Uspypianie w czasie bezczynności ustawiamy wchodząc w ustawienia > Opcje globalne > i tu pierwsza pozycja "wejście w tryb uśpienia i domyślnie jest 10 minut" i nie da się zmniejszyć, możliwe do ustawienia to 10 minut, 20 minut, 30 minut i wyłączenie opcji usypiania.
Usypianie w trakcie odtwarzania można ustawić kiedy jesteśmy w trybie Media player czy odtwarzacz Daisy lub Przeglądarka dokumentów, nie ma to znaczenia. Jest to tak zwane automatyczne wyłączanie i aby to uaktywnić wciskamy i przytrzymujemy przycisk na klawiaturze numerycznej w lewym dolnym rogu aż usłyszymy: Ustaw czas do automatycznego wyłączenia, wyłączone i teraz strzałkami w prawo/lewo ustawiamy czas jaki nas interesuje, do dyspozycji mamy: 3 mnuty, 5 minut, 10 minut, 15 minut, 20 minut, 30 minut, 45 minut, 60 minut, 90 minut, 120 minut, 150 minut, 180 minut, jest to jednak ustawienie jednorazowe, po wyłączeniu domyślnie ustawia się ta opcja na wyłączone.
Będzie na pewno, ale co w niej będzie tego nie wiadomo, przynajmniej ja nic nie wiem bo trudno powiedzieć na które z sugesti/zgłoszeń od E.C.E. zareagują i które wdrożą.
Ja w każdym bądź razie zostawiam sobie plik z aktualnym oprogramowaniem gdyby coś zepsuli w aktualizacji.
Pojawiła się aktualizacja oprogramowania do sense player, ale mój sense player twierdzi, że moje oprogramoanie jest najnowsze, chyba muszę jeszcze poczekać.
Na stronie E.c.E. nie ma jeszcze nowego oprogramowania, a internetowo nie warto instalować bo tam zawsze są opóźnieni z tym oprogramowaniem, E.C.E. wystawia wcześniej niż sam producent :)
Tak swoją drogą to skąd masz informacje, że jest nowe oprogramowanie?
Tak, jest tam o nowej wersji i wygląda obiecująco, ale póki co to jest wersja dla zagranicznych użytkowników, nie ma jeszcze polskiej wersji tego softu.