#61 misiek
Na prawdę soft niedokladnie spolszczony?
#62 Numernabis
Nie ma się do czego przyczepić, w całym menu znalazłem dwie niespolszczone pozycje.
#63 KaelaMensha2000
Faktycznie, nie mam najnowszego oprogramowania, a skąd można je pobrać i jak je wrzucić na urządzenie żeby się zaktualizował?
#64 Numernabis
Masz SensePlayer z OCR?
#65 KaelaMensha2000
Nie, bez OCR
#66 Numernabis
No to nie podeślę Ci aktualizacji, bo ja mam do tego z OCR i nie wiem czy można.
Napiszę do E.C.E. i poproszę o aktualizację, jak coś to Ci podrzucę
#67 KaelaMensha2000
Z tego co wiem to mają wstawić na stronie, bo ma być coś jeszcze nowszego
#68 KaelaMensha2000
A czy u Ciebie też tak długo się uruchamia, czy to kwestia przyzwyczajenia do windowsa i dysków SSD?
Jak on się uruchamia to tak dziwnie stuka, czy można to wyłączyć?
#69 Numernabis
Stukają włączone wibracje, to mozna wyłączyć w ustawieniach.
Ale niepotrzebnie go wyłączasz, on ma przecież usypianie, domyślnie po dziesięciu minutach się usypia i nie ciągnie bateri.
Można też ręcznie uśpić wciskając tylko raz przycisk wyłączania, nie przytrzymujesz tylko raz naciskasz i przechodi w tryb uśpienia, żeby wybudzić wystarczy również raz nacisnąć ten przycisk i od razu się wybudza.
Co do oprogramowania to dziwne, bo mają tam z maja oprogramowanie, a ja mamz lipca.
#70 KaelaMensha2000
O kurcze, faktycznie, dziękuję za podpowiedź.
#71 Numernabis
Na stronie pojawiło się najnowsze oprogramowanie:
https://www.ece.com.pl/download/SensePlayer/T90_system_55372.bin
Pobierasz i zapisujesz bezpośrednio na karcie pamięci.
Podłączasz SensePlayera do ładowania i wchodzisz w Narzędzia i tu wybierasz "Aktualizacja oprogramowania" i powinna rozpocząć się aktualizacja, jeśli nie samoczynnie to wybierassz opcję "Offline".
To trochę trwa więc się nie denerwuj. Po aktualizacji będziesz musiała znowu sobie poustawiać wszystko od nowa :), ale warto zaktualizować między innymi po to, aby zapamiętywał moment zakończenia odtwarzania oraz żeby zakładki były wstawiane globalnie dla tytuł, a nie pliku no i można tworzyć playlisty w celu szybkiego przemieszczania się między czytanymi tytułami.
#72 KaelaMensha2000
Dziękuję, już zainstalowałam.
Ciekawi mnie czy coś zrobią z szumem podczas nagrania. Nie mówię, że ma nie być go wcale, ale mógłby być mniejszy, bo odtwarzacz poza tym nagrywa bardzo dobrze.
#73 Numernabis
Ja mam LS-P4 od Olympusa i szumy nie są wcale mniejsze :)
Akurat ja mało co korzystam z dyktafonu w SensePlayer, jedynie w pracy jak słucham książki i zdarza się, że coś muszę zanotować bo ktoś mi podaje nur telefonu, adres czy kod recepty czy inne tego typu historie. Jest to bardzo rzadko więc nie przywiązuję wagi do jakośi nagrania, byle było wyraźnie.
Ja skupiam się na prostocie obsługi i możliwościach przy książkach audio czy txt, bardziej ubolewam, że nie ma tutaj głosu acapella, no ale trudno, txt dość rzadko słucham więc jakoś to przeboleję :)
#74 KaelaMensha2000
No zobaczymy, może przy kolejnych aktualizacjach coś jeszcze poprawią.
#75 Numernabis
Na to liczę, mam z Nimi stały kontakt i zgłaszam ewentualne poprawki i sugestie
Ot choćby żeby w tym menu kontekstowym gize jest opcja "Save as audiobook" była pozycja Playlist żeby było można szybko dostać się do tej playlisty
#76 KaelaMensha2000
A czy mógłbyś zgłosić to o czym pisałam w sprawie szumów przy nagraniach, żeby je zminimalizować?
#77 Numernabis
Napiszę
#78 Adasadula
Ale jak można zminimalizować szumy xd, to by trzeba podmienić mikrofony/ich rozmieszczenie, raczej nie wykonalne bez grzebania w samym sprzęcie
-- (KaelaMensha2000):
A czy mógłbyś zgłosić to o czym pisałam w sprawie szumów przy nagraniach, żeby je zminimalizować?
--
#79 KaelaMensha2000
Zobaczymy co odpowiedzą.
#80 Numernabis
No niekoniecznie, można to zapewne zrobić programowo, ale jaki to będzie efekt finalny...
napisałem, czas pokaże.