Świetne :D -- (MarOlk): A może warto takie sytuacje doprowadzać do absurdu? Tak, nie myślą, a nawet jakby chcieli to im nie wolno. Co, nie wiedziałaś, że prawo zabrania jakichkolwiek kontaktów seksualnych między niepełnosprawnymi? No przecież jest to niezgodne z ustawami rasowymi z 37 roku? Nie mów, że nie wiedziałaś... I w ten deseń podobne bzdury, aż rzeczona sama się zmityguje, że to ona coś palnęła.
Też się zgadzam. Nie dość, że ustawa zabrania, to jeszcze nasza budowa nam w tym przeszkadza, bo my przecie kosmici.
-- (MarOlk): Ty się nie denerwuj, bo to nie było o tobie ani do ciebie. Chodziło mi o to, że niektórym ludziom nie przetłumaczysz wprost. Czasami na wygadywane przez kogoś głupoty, takie jak w przypadku twojej koleżanki może zadziałać jescze głupsza lub bardziej absurdalna odpowiedź, a przynajmniej może jej dać do myślenia nad jej własnymi stwierdzeniami.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
a no to fakt może zadziałać masz racje -- (MarOlk): Ty się nie denerwuj, bo to nie było o tobie ani do ciebie. Chodziło mi o to, że niektórym ludziom nie przetłumaczysz wprost. Czasami na wygadywane przez kogoś głupoty, takie jak w przypadku twojej koleżanki może zadziałać jescze głupsza lub bardziej absurdalna odpowiedź, a przynajmniej może jej dać do myślenia nad jej własnymi stwierdzeniami.
-- (cinkciarzpl): Bo niepełnosprawność w oczach społeczeństwa pozbawia nas płci, rozumu i czego tam tylko może z podmiotowością włącznie. Naj bardziej śmieszą mnie osoby, które nichuchu tego nie widzą i wszystko zwalają na naszą rzekomą roszczeniowość. Ale to jak powiadam, typowe poglądy wygłaszane do okolic trzydziestki. Potem zaczyna się prawdziwe życie, trochę doświadczeń etc.
Ja to bym nie powiedział nawet tylko o tym, ale o całokształcie. Większość normalnych rzeczy takich standardowych wydaje się ludziom przeciętnym niemożliwe dla ślepców, a co dopiero sex. No jak to tak przecież xD. Dzieci narobio i kto to wychowa. Ożenio się no jak to możliwe przecież ślepy ze ślepym być nie może bo tylko z tego problemy i najlepiej to już teraz porozdzielać i niech szuka widzącego / widzącej bo bedzie miał / miała życie dostatnie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Wielu ociemniałych podziela poglądy z drugiej części daszkowej wypowiedzi niestety. Oni często bardzo chcą wrócić do tego co było, więc ta widząca osoba jawi się jako pośrednik między światami.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Zmienił bym to ludziom zacofanym, bo przeciętny to i ja jestem i jestem wszystko w stanie zrozumieć. -- (daszekmdn): Ja to bym nie powiedział nawet tylko o tym, ale o całokształcie. Większość normalnych rzeczy takich standardowych wydaje się ludziom przeciętnym niemożliwe dla ślepców, a co dopiero sex. No jak to tak przecież xD. Dzieci narobio i kto to wychowa. Ożenio się no jak to możliwe przecież ślepy ze ślepym być nie może bo tylko z tego problemy i najlepiej to już teraz porozdzielać i niech szuka widzącego / widzącej bo bedzie miał / miała życie dostatnie.
Kamil33, jeśli chcesz wyrazić aprobatę dla czyjejś wypowiedzi w zupełności wystarczy, jeśli po prostu polubisz jej/jego post. Potem taki wątek zdecydowanie łatwiej się czyta.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.