DJablo Iv
Wróć do Dostępne gry video#1 zegarmistrz
Witam serdecznie! 6 czerwca, będzie premiera tej kultowej gry w czwartej odsłonie, i tu niespodzianka z fajie działającą dostępnością.
Ja kupiłem w przed sprzedarzy i jestem zadowolony, chociaż, tworzenie postaci, mogło być bardziej dopracowane, ale mam nadzieję że napremierę to poprawią.
#2 matius
A jak to tworzenie wygląda?
#3 zegarmistrz
Musimy za pomocą joysticka kliknąć w stworzenie postaci, następnnie wybieramy szablony co jest kompletnie nie dostępne, później wybieramy wygląd gdzie też nic nie zrobimy, ale później wszystkie ustawienia są działające jak najbardziej.
#4 djdenismusic
Na konsolę czy na pc?
No i jakie wymagania?
Da się grać za pomocą samej klawiatury?
#5 zegarmistrz
Nie gra się za pomocą joisticka, jest na pc.
#6 mojsior
powiem tak, gra pomimo dość dużych wymagań działa na bardzo słabych sprzętach i tu blizzard zdał egzamin z optymalizacji na sześć.
Co zaś tyczy się nawigacji to jedyną bolączką tego jest brak wskazówek nawigacyjnych informujących o tym gdzie są ściany i przejśćia.
Z tym można sobie poradzić posiłkując się mapą, która przynajmniej nas nakieruje to jakiegoś obiektu questowego.
Mamy dźwięki kiedy jesteśmy w pobliżu itemu.
Co ciekawe, każdy item ma swój unikalny dźwięk, ponad to kiedy przeciwnik coś rzuci podczas śmierci słyszymy dźwięk tego co jest.
Dodatkowo kiedy jesteśmy w pobliżu skrzyni albo innego obiektu, z którym można wejść w interakcje to dowiemy się o tym dźwiękiem albo syntezą.
Na przykład usłyszymy coś w stylu obluzowany kamień- dolny przycisk akcji interakcja.
Jeżeli będziemy w pobliżu jakiegoś wroga to synteza powie nam co to jest.
Czasami też dowiemy się czy przeciwnik używa magii czy też nie.
Ponoć w ostatim patchu, którego jeszcze nie widziałem doszła opcja tergating, która pozwala nam namierzać konkretne potwory.
Synteza odczytuje też od pewnego czasu strefy w które wchodzimy, tak więc wiemy, kiedy jesteśmy w mieście czy jakimś zamkniętym dungeonie, czy też to miejsce opuszczamy.
Powiem w ten sposób, ja zamierzam to nabyć, bo blizzard dobrze zaczyna a napewno z tym co jest gra może być grywalna, ale nie polecam tego graczom o małej cierpliwości.
Uczciwie powiem, to jest drogi wydatek i nie radzę kupować tego teraz, tylko jak już to szustego czerwca.
Ja będę jak coś pisał o swoich doświadczeniach z diablo 4.
Zobaczę, ile będę w stanie przejść.
Napewno w naszym przypadku zajmie to dużo więcej czasu.
Oczywiście warto pisać na accessibility@blizzard.com i zgłaszać uwagi.
Nie jest źle, bo zgłaszaliśmy wcześnie podczas bet, żeby były czytane strefy i braki w czytaniu podmeni i blizzard to potraktował poważnie i naprawił to.
Być może kiedy gra będzie łatana pojawią się poprawki dla dostępności, bardzo tego bym pragnoł, bo kocham diablo, a już zwłaszcza to jak tam nacisk położono na walkę.
Narazie czekam do premiery i zobaczymy co się wydarzy.
#7 pates
Diabolo to Diabolo. Kurcze, jak zrobią wszystko jak być powinno to ja biorę. Po prostu ja to biorę.
#8 Zuza
Dacie znać jak tam po kupieniu?
klienta.
#9 zegarmistrz
Ja kupiłem w preorderze, i naprawde polecam, gram aktualnie namiętnie dzień w dzień.
#10 Zuza
Nic mi to nie powiedziało :(
klienta.
#11 Zuza
Jakby była promocja to się postaram kupić. A czy można grać z przyjaciółmi czy solo i innego wyboru nie ma?
klienta.
#12 zegarmistrz
Dzisiaj premiera! Także zapraszam do kupowania bo warto.
#13 daszekmdn
nagra ktoś jakąś fajną porządną prezentację?
#14 matius
Ja chcialem zapytać o to samo. xd
-- (daszekmdn):
nagra ktoś jakąś fajną porządną prezentację?
--
#15 daszekmdn
Nuno, Mojsior, dupa w troki i do roboty xD.
#16 Zuza
Ktoś podałby skruty do kontrolera na xboxie? Bo Kolega ma problem
klienta.
#17 zegarmistrz
Jak będę miał chwilę, sam się za to zabiorę, ale jeśli będzie ktoś chciał posłuchać w praktyce, to zapraszam, ale dam znać w który dzień.
#18 mojsior
Ja próbowałem nagrywać podczas bety slam servers ale nagranie było przerywane, mój procesor nie wyrabia.
Jedynie mogę pokazać przez teamtalka bo wtedy nic się nie dzieje z tym.
Może nuno nagram on ma dobrego kompa.
#19 AXM04
Jak kto gramotny w angielskim to polecam obejrzeć ten film:
https://www.youtube.com/watch?v=Zqu6MQCz9cs
Daje jakieś pojęcie jak to wygląda.
#20 patrykuss12
Tutaj krótkie nagranie objaśniające ponoć podstawy rozgrywki, ekwipunek etc. Ponoć, bo sam nie przesłuchałem jeszcze do końca, także można zweryfikować :)
https://www.dropbox.com/s/btrtzhwhm9lkjfk/Diablo%204%20short%20demo.mkv?dl=0