Z czekoladą chociaż nie kocham pierników. Jaki konstrukt językowy przytuliłbyś do języka polskiego literackiego z potocznego lub jakiegoś obcego języka? Mile widziane coś co nie ma odpowiednika lub jest on niezgrabny.
Eltenie, czy właśnie osiągnąłeś dna? -- (djdenismusic): Uwielbiam adidasa z seri sport! Ten zapach kojarzy się z moimi najlepszymi chwilami w życiu. Co wolisz. Kubeczek moczu, czy widelczyk gówna? Pozdro dla kumatych XD
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
I znowu zrobiłam zator w wątku, a więc: Brakuje mi zakluczania z rosyjskiego. OK, zamykasz drzwi, ale nie wiadomo czy na klucz czy tylko na klamkę. Czy bardziej dotknęłoby Cię jakby ktoś z rodziny chciał zmienić swoją tożsamość płciową czy ktoś z przyjaciół?
Jak z rosyjskiego, z poznańskiego, proszę pani, z poznańskiego. Mnie by chyba nie dotknęło, no może gdyby to był partner lub któryś z byłych partnerów ewentualnie, bo to by znaczyło, że prawdopodobnie nie udało się jeszcze z innych powodów, niż te, które znam.
Ećmik, ćmik tradycyjny, czy Glo albo Ikos? Wyjaśnij, dlaczego.
Ponieważ nikomu to wtedy nie będzie pzeszkadzać i nie zrobią sobie krzywdy. Dlaczego akurat niewidomi muszą nosić te nieszczęsne szpilki, zamiast innych butów na obcasach? Przecież tego od groma jest, a wszyscy się tak tych szpilek uczepili.
Bo szpilki to są te takie wysokie i cienkie, czyli chybotliwe, czyli niebezpieczne, acz obawiam się, że szpilki wysokie na 5cm to jeszcze żadna tragedia. Nie lubię cholerstwa, ale takie próbowałam kiedyś sobie dla jaj ponosić i jakoś to nomen omen szło, choć nie potrafię się poruszać w takim dziadostwie swobodnie. Yy, tak, jestem niewidoma. ;)
Jeśli wyprowadzić się z Polski, to gdzie najchętniej pojedziesz? Uzasadnij, używając przynajmniej dwóch argumentów.
Do Italii, bo lubię włoską kuchnię, a po za tym jacyś ludzie bardziej sympatyczni, bardziej pozytywnie do życia nastawieni. Wolisz mieć psa, czy drugą połówkę?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.