Forum

Poczta

Forum mieszane

1 / 4 Następna

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Witam Was w kolejnym wątku. Dawno tutaj nie tworzyłem żadnego wątku głosowego, w związku z powyższym robię to. Tutaj podyskutujmy sobie o poczcie, na jakiej macie maila. Ja mam na interne i muszę powiedzieć, że jestem z tego bardzo zadowolony. Mam już od 2010 roku tą pocztę i na nią nie narzekam, naprawdę. Jak ktoś jest chętny, to mogę też pomóc skonfigurować, aczkolwiek nie wiem, jak to teraz wygląda do końca, bo niestety, ale, że tak powiem, problem jest z tego typu, że jeżeli się utworzy konto teraz na interne, no to niestety jest nowy wygląd poczty i nie można przejść na stary wygląd poczty, co to jest trochę takie uciążliwe. No, ale myślę, że... Myślę, że... ...da się z tego korzystać, aczkolwiek mi nowy wygląd poczty tej interne nie za bardzo mi odpowiada, w związku z powyższym ja mam jeszcze na starym tak wyglądzie. Jedyna wada to taka, że niestety są reklamy i tego przychodzi bardzo dużo, nie idzie się tego pozbyć. No, ale to ja już tak nie jestem uciążliwy, bo mógłbym używać Thunderberta, ale mi się nie chce, więc mogę przez stronę spokojnie wysyłać maile, załączniki, odbierać, czytać, etc. Miałem jeszcze pocztę na O2, ale zrezygnowałem z niej. A Wy? Jaką macie pocztę? I z czego macie maila? Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#2 ·

1 likes
Transcription

Cześć, na wstępie, sorry za jakość jeśli jest słaba, ale mam wszystkie porty w komputerze zajęte, więc karty dźwiękowej do której mogę podpiąć mikrofon nie jestem w stanie podłączyć, więc jestem z moich super hiper znalazionych na biurku słuchawek jakichś tam. Co do poczty, to ja mam konta na kilku serwisach pocztowych. Pierwszym moim kontem było WP, później zrobiłem sobie na Interi, jakoś tak miałem chęć tworzyć konta w polskich serwisach. Na Interi miałem dwa konta, tak samo jak na WP, jedno domowe i drugie na WP szkolne. Gdyż wtedy nie pamiętałem hasła dotyczącego. Jak pracowaliśmy z gmailami w jakiejś tam czwartej klasie, podstawówki. No i później jak przyszedł YouTube, przyszło Google, to sobie założyłem konto wraz z kanałem, w sensie jak już mój kanał się pojawił na YouTube i tak dalej, no to wraz z kanałem założyłem sobie konto Gmail. I jest to chyba... ... ...najbardziej aktywnie używane konto z tych trzech. A później, gdy dowiedziałem się o NVPS-ie, tam założyłem sobie konto i mam konto na serwerze NVPS.pl. Mailowe. Ten adres jest dostępny w bardzo wielu miejscach, bo to na niego ludzie mogą mi pisać i z niego raczej odpisuję. Na inne niekoniecznie. Z innych. No i jeszcze kolejne konta. No i jeszcze kolejne konto, na gdzie mailu gdzieś tam się przewinęło. Jeszcze konto na pokszta.pl. Strona niestety chyba już nie działa. Jakiś Dunaj jeszcze był. Też coś takiego było przez jakiś czas z kontami poksztowymi. No i... ... ...chyba gdzieś próbowałem jeszcze zakładać konta poksztowe, ale ja już nie pamiętam. Warto mieć w sumie parę e-maili, żeby móc wysyłać... ...w sensie, żeby móc stworzyć kilka kont. Kioski są przydatne. Dwa lub trzy konta na jakimś serwisie. Jeżeli na przykład... ...tak jak ja... ...mam jedno konto na Twitterze typowo do informowania ludzi o moich programach itd. ...a drugie prywatne... ...to wtedy posiadanie kilku mail jest bardzo przydatną funkcją. Tak samo jak oczywiście posiadanie kilku numerów telefonu. Pozdrawiam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#3 ·

Transcription

To znaczy, jeżeli chodzi o mnie, to tak jak wspomniałem w poprzednim poście, ja korzystałem kiedyś z tej drugiej poczty, którą miałem, ale tak z niej zrezygnowałem i teraz korzystam z tej całej interny tylko, bo ona po prostu dla mnie jest najwygodniejsza i najlepsza. Co do ciebie Daszku, to ty bardzo dużo masz tych maili. Sporo. Swego czasu, jak korzystałem jeszcze z tej drugiej poczty, o której było tutaj wspomniane w pierwszym poście, no to... ... ... niestety, ale tam można było odczytywać, ale już miałem problem, żeby wysłać jakiś załącznik. ... A nie wiem dlaczego, bo u mnie jest tak, że jakoś Thunderbird mi nie podchodzi. ... No to teraz tylko korzystam z tej poczty na interny, bo tak jak wspomniałem, tam jestem w stanie naprawdę wszystko zrobić. ... ... od wysłania wiadomości czy załączników, aż po opróżnienia całej poczty łącznie z wiadomości ze spamu, etc. I teraz co do poczty Gmail. Nie wiem, ile w tym jest prawdy. Ktoś mi mówił, że tam w ogóle ręklam nie ma. Nie wiem, ile w tym jest prawdy, bo zaś na Interli to jest strasznie tego dużo. Niestety, żeby to wyłączyć, trzeba byłoby wykupić konto premium, a jakoś to mi się nie uśmiechnie. No i tak to wygląda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#4 ·

Transcription

Witajcie, a propos poczty, to ja mam dwa konto na O2, jedno konto już ma z 15 lat, zakładane było jak miałem mniej więcej gdzieś 17 lat, drugie konto założyłem jak byłem w szkole, dlatego że coś mi z tamtym pierwszym kątem nie chciało działać, coś takiego, założyłem sobie drugie konto, potem okazało się, że tamte działa, no i trzecie konto mam na Gmailu, a to z racji, że jak miałem telefon z Androidem, to trzeba było się zarejestrować w sklepie Play i mieć konto na Gmailu, no to założyłem sobie konto na Gmailu 3 lata temu.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#5 ·

Transcription

No, ja zawsze, ja nigdy nie zapomnę jak się za każdym razem, bo ja kiedyś zakładałem te konta, tych jak wspomniałem dzisiaj na O2, nie zapomnę ile było bawienia się na przykład z kodami z Obrazka, bo kiedyś też próbowałem na innych serwerach konto założyć, jeszcze próbowałem na Gmailu chyba gdzieś jeszcze, no to było bardzo dawno temu, nawet pamiętam, że niby wszystko było ok podczas rejestracji, a tak naprawdę coś było nie tak, bo jakieś kody z Obrazka też były, pamiętam, ale teraz jest dobrze i tyle. Pozdrawiam.

matid25

#6 ·

Transcription

Tak, te kody z obrazka to jest po prostu masakra. Kiedyś tego w ogóle na O2 nie było, jak zakładałem konto sam. Niedawno komuś tam chciałem na O2 założyć, a tu patrzę, kod z obrazka. Na Gmailu, jak zakładałem jeszcze 3 lata temu koledze, to kodu z obrazka nie było. Ja w ogóle to jeszcze zakładałem przez telefon, bo on kupił sobie telefon z Androidem. No i nagle się okazuje, że nie ma pocztę od Gmailu. Nie możemy zalogować się do sklepu. No to założyłem mu z pozycji telefonu i poszło.

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

No jeszcze czasami zdarzało się na niektórych tych jakichś tam, nie z tym robotem to się odznaczało, czy zaznaczało, jakoś można było o to przejść, ale często ja na przykład tak miałem, że jak się kiedyś bawiłem w zakładanie konta, to zawsze miałem problemy z oginem. Albo te nieszczęsne kody z obrazka, albo te kody, albo problemy z oginem, albo jeszcze coś innego. No fakt, czasami też zdarzało się, że można było odsłuchać, ale to było tak niewyraźne, że to nie szło tego zrozumieć.

matid25

#8 ·

Transcription

Tak, te boty to jakieś zabezpieczenie przed tymi automatycznymi robotami, które niby konto zakładały czy coś takiego, dlatego właśnie było to, że nie jestem botem i wtedy można było jakoś przejść. Teraz nie wiem jak to jest, bo nie zakładałem dawno kont na portalach, ale w ogóle na przykład strona o dwa, bo kiedyś była taka sytuacja, że byłem w Krakowie i chciałem skorzystać z poczty, a nie miałem swojego komputera. Masakra, tak jest niedostosowana, że nic w sumie nie da się zrobić, jeżeli chodzi o interfejs, więc jeżeli do odwala to tylko jakaś apka na iPhona lub na cokolwiek. No i Tandembert na komputer, bo niestety na stronie nic nie zrobimy. Kiedyś jeszcze było przejść do starszej wersji poczty, teraz już niestety to skasowano.

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

No tak, tak, ja pamiętam, że było coś takiego tej podciodwa i faktycznie ona na dzień dzisiejszy jest w ogóle nieprzystosowana i to jest straszne. Ale interia moja pięknie jeszcze działa. Mam nadzieję, że nie będą kazali mi przejść do nowszej wersji. Taką mam nadzieję. To jest jedna chyba dla mnie z najłatwiejszych poczt, jaka może w ogóle istnieć. A teraz mam jeszcze takie pytanie, a pytanie brzmi tak, czy, że tak powiem, jak to u was wygląda z reklamami? Gdzie według was jest najwięcej reklam? Na jakiej poczty? Bo u mnie na internecie praktycznie dzień w dzień są reklamy i to jest czasami trochę takie... ...uciążliwe i denerwujące. Nie będę ukrywał, że nie. Słyszałem, że jest jakaś poczta, na której w ogóle reklam nie ma. Ale ogólnie pytanie do was jest takie, na jakiej poczcie według was jest najwięcej reklam? Pozdrawiam.

DJGraco

#10 ·

Transcription

Witajcie, co do poczty. Zaczęło się od tego, że w 2014 bodajże, czy 2015, nie pamiętam, ale w każdym razie kiedy byłem chyba w 4 albo 5 klasie podstawówki, założyłem sobie konto na O2, mój e-mail nawrocki.gracjanmaupaO2.pl, to było w szkole, no nie, jako szkolne ćwiczenia. I w sumie ja tego e-maila używam do dziś, lecz niestety jest na nim dosyć duży spam od różnych wszelakich reklam. Później założyłem sobie konto na WP, bo chyba z O2 miałem jakiś problem, czy coś, ale na WP był jeszcze większy spam i w sumie konto na WP już zupełnie nie używam. Zupełnie, zostawiłem je w spokoju, takie jakie jest, nawet nie wiem jak się to usuwa. Później po dłuższym korzystaniu z O2 stwierdziłem, dobra. Ja tak nie mogę, no nie, żyć w tym spamie. Utworzyłem sobie konto na Gmailu, to konto, które mam w wizytówce napisane i tam, kurde, jaki spokój, żadnego spamu. Oczywiście konto na, teraz akurat używane przede mnie konta pocztowe to Gmail i O2, bo na O2 mam kilka serwisów zarejestrowanych, więc w sumie tylko dlatego to używam. No i jeszcze czasami. Czasem ktoś mi napisze coś na O2, ale to już ten, teraz głównie do rozmawiania z ludźmi używam Gmaila, ale czasem O2 też jakoś się przewinie.

Paulinux

#11 ·

1 likes
Transcription

Witajcie, co do mnie. Ja też na początku zaczynałam od Odwa, tak samo jak DJ Graco. To też jakiś czas temu było, długi dość, chyba z siedem lat temu. No i słuchajcie, teraz mam Gmaila i co jest najśmieszniejsze, na Gmailu mam spam. Skąd się ten spam bierze? Stąd o to, że ja po prostu, znaczy gdzieś tam jakieś spamerskie konto na jakimś linux mail, znaczy nie spamerskie, tylko konta do spamu, o w tym sensie, że przychodziły mi tam jakieś coś, jakieś konta sobie tam zakładałam na tym itd. To było tam na linux mailu, taki jest serwer. Natomiast teraz używam Gmaila, tego co mam w wizytówce podanego. Ale mam na nim spam, bo przeportowałam sobie z Odwa maile, bo jakby mi ktoś kiedyś jakimś cudem napisał na Odwa, no to żebym to miała. No tylko, że przy okazji leci mi spam na Gmaila i tak mi to nic nie pomogło, że mam Gmaila. No oprócz tego, że tamten, że tamto konto na Odwa miało strasznie głupią nazwę. Już nie będę mówić jaką, ale bardzo taką... A ta jest po prostu po minę gajoch najzwyczajniej i najprofesjonalniej jak może być. No i lubię to konto. I już nie zakładam różnych spamerskich dziwnych rzeczy. Tak więc pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Happy hacking

Lowca_Androidow

#12 ·

Transcription

Witam, to może troszkę ja. Przez O2 chyba większość przechodziła. Dość popularny swego czasu był, ten serwer. Ja jeszcze swego czasu miałem na jehu.com, ale zrezygnowałem kiedy poceta moja dość często trafiała do spamu, nie wiedzieć czemu. Hotmail miałem kiedyś, no to jest Microsoftowski. Mam jeszcze na interii, ale to jako tylko taki można powiedzieć rejestracyjny mail. Gdzieś się rejestruje na jakichś forach, takich dziwnych. Tu podaję właśnie tamten mail, bo potem właśnie przez takie rejestracje wchodzi spam. Nie korzystam z tej poczty jako poczty, bo właśnie zbyt dużo reklam tam przychodzi. Zatrzęsienie można powiedzieć. A mój główny podstawowy mail jest na outlook.com. Jeszcze do niedawna bardzo fajna stronka, znaczy poczta jako poczta bardzo fajna do tej pory i nie zrezygnuję. Kiedyś reklam praktycznie w ogóle tam nie ma. Natomiast interfejs się zmienił i przez co stał się praktycznie nieużywalny dla gadaczki. O tym niestety jak zwykle Microsoft nie pomyślał. Stary interfejs bezpowrotnie zniknął. Bez jakichkolwiek pytań użytkowników czy chcą przejść na nowy czy nie. Jakiś czas była możliwość. Jak nowy interfejs był jeszcze w fazie beta. Teraz już niestety nie. No i Gmaila mam, ale to ze względu na Androida oraz bloga. Może nie bloga, forum. Maconiu, gdzie należy tam książki, jego audioksiążki, audiobooki w jego wykonaniu. No i to chyba tyle z mojej strony.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

lukasz1993258

#13 ·

Transcription

To ja kiedyś miałem w planach właśnie założenia sobie innego konta mailowego do wiadomości, znaczy inaczej powiem, miałem plany, żeby mieć osobne konto prywatne i osobne konto do takiego służbowego jakby, czyli jakbym gdzieś w pracy pracował czy gdzieś, ale jednak zrezygnowałem, tak jak mówiłem już tutaj ze względu takiego, że byłem na początku śpięcie przekonany, że tutaj właśnie interia.pl, gdy się założy nowe konto, będzie ten sam wygląd strony, a niestety okazało się, że już jest nowszy i nie ma czegoś takiego, jak przejść na stary wygląd. Trochę żałuję, bo generalnie tak miało wyglądać. Że miałem mieć tego maila, który jest podany w wizytówce jako prywatny, a miałem mieć osobnego maila, który byłby do pracy albo jakichś innych rzeczy. W końcu wyszło na to, że ten mail, który jest podany w wizytówce w sumie generalnie służy prawdą mówiąc do wszystkiego. Play, Vectra, etc. No i tak to wyszło w sumie generalnie. I tylko ten mail. Ten mail jest, innego nie ma i tak będzie. Jedynie tak jak mówiłem tutaj wada jest taka, że są te nieszczęsne reklamy, które potrafią człowieka zirytować do granic jego możliwości. No ale jak to mówią, no czasami tak jest. Także tyle. Pozdrawiam.

Moonlight22

#14 ·

1 likes
Transcription

Witam. Co do mojej poczty. Ja od ponad dwóch lat używam poczty Onet. Do założenia właśnie tam poczty zachęciła mnie przyjaciółka, bo ona również tam ma swoje konto, jej mama również. Także tak to wyszło. I ja mam jedno konto takie mailowe i chyba miałabym tylko tyle do powiedzenia.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

daszekmdn

#15 ·

1 likes
Transcription

By the way, tak typowo od strony informatycznej, ludzie od lat używają poczty i wydaje im się, że ta usługa jest prosta, ale jeżeli chodzi o spojrzenie ze strony administratora serwisów pocztowych itd., no to niestety już nie jest tak kolorowo, gdyż samo postawienie poczty na serwerze jest dość dużym wysiłkiem, niby taka prosta usługa, a jednakowość ciężka do postawienia, gdyż stara. Zapewne dlatego, wszystko co starsze jednakowość jest chyba cięższe do postawienia na serwerze i ja tak po prostu zauważyłem już przy paru różnych rzeczach. Pozdrawiam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

piter9521

#16 ·

Transcription

Witajcie, no ja się z Tobą Daszku zgadzam w 100%, jest to strasznie trudne. Ja, człowiek, który lubię wyzwania, próbowałem postawić pocztę, ale poległem w pewnym momencie, bo nie dałem sobie rady, bo tam jest taki problem, że na każdym systemie jest inne pliki konfiguracyjne, to się zmienia. To już nawet nie chodzi o to, że usługa jest stara, ale samo oprogramowanie, tu trzeba zainstalować, tamto trzeba zainstalować, tu trzeba poustawiać, po prostu ja lubię, jak lubię konfigurację i mogę bawić się w różnych rzeczach, to to mnie poległem, to mnie zaraz właśnie zbiotło z pola walki. I postawiłem na płatną usługę w Google Suite, to jest Google dla firm i mam pocztę we własnej domenie, ale nie u siebie, bo stwierdziłem... Ja dziękuję za taką zabawę. No i to tak tyle właśnie w odniesieniu do tego wątku. To jest racja, to jest naprawdę słuszna uwaga.

adelcia

#17 ·

1 likes
Transcription

A ja tam mam konto na gmailu już ileś lat i jestem z niego zadowolona. Zresztą teraz tym bardziej, bo udało mi się to podłączyć do poczty Windowsa 10 i jeszcze bardziej mi się to podoba. Także po prostu dla mnie gmailowe konto to jest jedyne konto jakie mam i jestem z niego w pełni zadowolona i w sumie nawet nie planuję następnych dodawać czy tworzyć. Chciałam kiedyś zmieniać tylko adres na tym gmailowym, ale się okazało, że się nie da, no więc pozostaję przy tym co mam.

wojtas

#18 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Moje konta na e-mailu były też różne, gdyż na początku miałem konto na e-mailu, znaczy, pfu, na interi, która jest do tej pory i tam stoi mój Facebook i tak naprawdę tylko do tego to konto jest używane, gdyż nigdy jakoś nie podjąłem sobie wyzwania używania tej interii i jakiegokolwiek jej ogarnięcia. Drugie konto miałem do założenia konferencji dźwiękowej i jeszcze paru innych serwisów na Superfonie i tak nawet do końca nie wiem, czy ta strona jeszcze istnieje. Troszkę go tam używałem, a potem zwyczajnie o nim zapomniałem. Trzecim kątem było konto Gmail, które, dwa były takie konto, do których pozapominałem hasła, gdyż robiłem konto, że robiłem je podczas telefonu z Androidem i po prostu uleciały mi one, zwłaszcza, że robiła mnie osoba widząca. Potem było jeszcze jedno konto na interi, które, pod którym stoi Apple ID, chociaż tak naprawdę nie wiem, po co ono jest, ale okej. No i jeszcze jest konto Gmail, pod którym stoi YouTube i tam jeszcze stoi, co tam jeszcze stoi, no, parę jeszcze innych serwisów, mniej istotnych w tym momencie. No i to generalnie tyle.

lukasz1993258

#19 ·

Transcription

Ja znam pewną osobę, która do każdego portalu społecznościowego, czy tuż, czy na przykład innych jakichś tam, nie wiem, jakichś prac, czy coś, ma każdego osobnego maila. To dopiero trzeba naprawdę mieć nieźle dobrą pamięć, żeby wspamiętywać te wszystkie maile.

Paulinux

#20 ·

1 likes
Transcription

To ja znowu ostatnio zaczęłam zakładać konto na tego eltynowego maila i przychodzą mi na eltyna wiadomości.

Happy hacking
1 / 4 Next