Forum

Niewidomi w filmach, serialach i innych produkcjach telewizyjnych

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Poprzednia 5 / 6 Następna

Mimi

#81 ·

No i jeszcze niedawno w TV leciał "Port lotniczy 1977". O katastrofie samolotowej. Fikcyjny. Na pokładzie był niewidomy, który śpiewem i grą na pianinie umilał pasażerom czas. Zginął jako jeden z pierwszych. Twórcy chyba nie bardzo mieli pomysł na tę postać. :(
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

misiek

#82 ·

No wiesz Emilko- takie nawiązanie do Titanica. Orkiestra starała się umilić chwilę tonącym.
--Cytat (Mimi):
No i jeszcze niedawno w TV leciał "Port lotniczy 1977". O katastrofie samolotowej. Fikcyjny. Na pokładzie był niewidomy, który śpiewem i grą na pianinie umilał pasażerom czas. Zginął jako jeden z pierwszych. Twórcy chyba nie bardzo mieli pomysł na tę postać. :(

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Mimi

#83 ·

Hm, pewnie tak. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Bartek1

#84 ·

W Plebanii był niewidomy chłopak i grał go nawet niewidomy aktor. Jescze Malanowski i partnerzy odc 89 tam też była niewidoma ktura była zastraszona przez swego agresywnego szwagra.
Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

annabeth

#85 ·

No i na wspólnej i ta wredna, rozczeniowa, niewidoma dziewczyna co to żonatego faceta wyrwała. Są jeszcze takie filmy, co prawda nie wiem czy tą postać mozna podciągnąć pod niewidomego, no ale widzieć to on nie widział tak jak widzący. Mowa o filmach kroniki Riddicka, pitch black i kreskówka mroczna furia. Tytółowy Riddick widział tylko w podczerwieni, a na co dzien chodził w takich dziwnych okularach. No i był jeszcze jakiś film, tytółu niestety nie pamietam, o niewidomej dziewczynie, która została napadnięta, jej babcię zastrzelono, a potem ona sama walczyła o życie.
May the force be with you.

misiek

#86 ·

1 likes
Tak to jest gdy scenarzysta i rerzyser, którzy nie mają pojęcia o niewidomych dadzą widzącą aktorkę by odegrała niewidomą, mimoże ona ma jeszcze mniejsze pojęcie niż oni.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

mucha

#87 ·

w policjanci i policjantki w kturymś odcinku też była niewidoma a w sprawiedliwi wydział kryminalny był niewidomy

biedrona333

#88 ·

w hiszpańskiej telenoweli kotka la gata jest niewidoma dziewczyna

Mimi

#89 ·

Motyw utraconego i odzyskanego wzroku często pojawia się w latynoskich telenowelach, przykładowo: "Esperanza", "Esmeralda", "Luz Maria" i "Stellina".

jamajka

#90 ·

1 likes
Co oni z tymi imionami mają? xd
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Mimi

#91 ·

Hehe, latynoskie i filmowe. ;) Fakt, dla nas nieco odjechane. ;)

daszekmdn

#92 ·

Mała dygresja, ale nie mogę się powstrzymać.
Esperanza? :D Ta od produkowania słuchawek? :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Mimi

#93 ·

Hehehe, nie, chociaż szkoda. ;) Tam motywu słuchawek nie wpletli w akcję. ;) ;)

misiek

#94 ·

Esperanza nie jest producentem stricte słuchawek, tylko ogólnego sprzętu, a krótko mówiąc chińskiej tandety. Sam mam etui na cd tej firmy na 80 płyt. Oczywiście z psełdoskóry i już prawie całe podarte.

daszekmdn

#95 ·

W Policjantkach i policjantach oraz Gliniarzach przewinął się motyw niewidomych, ale to jakieś takie na odczep się i niezbyt zgodne z prawdą.
Tak samo z radiem było :D.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

misiek

#96 ·

Policjantki generalnie są robione na odczep się i tak przekoloryzowane, że bania mała. Zacząłem to oglądać, bo liczyłem na coś w stylu ala stare W11, ale to Polsatowskie, więc czego mogłem się spodziewać? Już nie oglądam, bo to takie tandetne, że żal, a ten Białas czy jak mu tam było zawsze mi ciśnienie podnosił. Jeszcze tak sztucznie wykreowanego typa chyba nie widziałem.

Elanor

#97 ·

W "Policjantkach i policjantach" ten motyw z niewidomą bardzo niefajny był o ile dobrze pamiętam. Generalnie nie widziałam jeszcze, żeby ktoś coś takiego zrobił dobrze.

Monte

#98 ·

Na adapterze widziałam kiedyś film "Mój anioł" i tam była niewidoma dziewczyna, którapóźniej odzyskała wzrok i niewidzialny chłopak. Śmiałam się, że niewidoma dziewczyna i niewidzialny chłopak.
Give me a sign.

Monte

#99 ·

W serialu Oficer i trzeci oficer, które są ze sobą powiązane był niewidomy chłopiec, syn sąsiada głównego bohatera i, co ciekawe, grał go mój kolega ze szkoły.
Give me a sign.

Kat

#100 ·

Maester Aemon w "Grze o tron" był niewidomy i Aryi Stark odebrali na krótko wzrok, gdy szkoliła się u ludzi bez twarzy.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Poprzednia 5 / 6 Następna