Forum

Penfriend, czy ktoś ma i używa?

Życie codzienne niewidomych

1 / 2 Następna

KaelaMensha2000

#1 ·

Witajcie,
Czy ktoś ma penfrienda i go używa, a jeśli tak to czy warto go mieć?

agnieszka

#2 ·

Mam, używam do oznaczania teczek z dokumentami. Fajny, szybki sposób.

KaelaMensha2000

#3 ·

Bardzo dziękuję, a czy na priv mogłabym poprosić o próbkę jak to działa?

nuno69

#6 ·

Nie warto. Wszystko to można rozwiązać zwykłymi kartkami papieru i kodami QR. Jezus.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

agnieszka

#7 ·

Edytowano
Pewnie tak. Brałam w czasach, gdy tego rozwiązania nie było. Chociaż... czy w tych kodach jesteśmy zupełnie nie zależni, czy potrzebujemy, by nam ktoś je powycinał?

nuno69

#8 ·

Nie no jasne. Tylko znowu ujawnia sę moja alergia na tyflogadżety i oszukiwanie ludzi xD
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

agnieszka

#9 ·

Edytowano
looknij proszę, edytowałam wpis, bo zaciekawiły mnie kody na przyszłość

balteam

#10 ·

Poczytaj o apce navi lens, jest wątek na telefonach, jak stoisz na grupie, wciśnij kontrol f, wpisz lens i enter.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

nuno69

#12 ·

1 likes
Hej, nie potrzebujemy. Tak długo jak jesteś sobie w stanie wyobrazić rozmair takiego kodu jesteś w stanie go sobie wyciąć sama.

DJGraco

#13 ·

Ja mam penfrienda. Kiedyś używałem, ale aktualnie jakoś mi potrzebny nie jest. Dokumenty podpisuję braillem, ale nie bezpośrednio oczywiście :D tylko przyszywając karteczkę zszywaczem.

pates

#14 ·

Też mam, ale teraz leży w szufladzie i się kuży dobre już lata.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Julitka

#15 ·

1 likes
Ej no, co Ty gadasz? Skąd masz wiedzieć, w jakim on miejscu się wydrukował?
-- (nuno69):
Hej, nie potrzebujemy. Tak długo jak jesteś sobie w stanie wyobrazić rozmair takiego kodu jesteś w stanie go sobie wyciąć sama.

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

magmar

#16 ·

To mi go odsprzedaj jak nie masz co z nim zrobić hiehie.
Zachwyciłam się tym sprzętem.

-- (pates):
Też mam, ale teraz leży w szufladzie i się kuży dobre już lata.

--
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

johnson

#17 ·

2 likes
Co mi się z penfrienda przydało? Pudło. Dla sencora i paru innych rzeczy idealny rozmiar. Od bidy jego może wykożystałbym to jako awa awa awa awaryjną pamięć, ale to raczej ostateczność. Sam hyba bym tego nie kupił, ale że w anglii dostałem za free no to u mnie leży.

misiek

#18 ·

:XD
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

skrzypenka

#19 ·

Kupiłam tego penfrienda po okazyjnej cenie, kilka razy użyłam, ale mi sięnie sprawdza, bo jednak wolę podpisywać wszystko brajlem. No i zastanawiam sie, czy nie sprzedać tego sprzętu po prostu.
Große Operndiva?

majkmik1981

#20 ·

Mam, używam do przypraw i nie żałuję. Ostatnio nawet płyny do prania i płukania podpisywałem , jak kupiłem nowe w wielkich baniaczkach.
1 / 2 Następna