Księga pochwał 03.23-12.23
Wróć do Wątki archiwalne#1061 Monte
Dobrze mondralo ;) To co mam w takim razie zrobić? Jak pytałam w grupie Informatyka o antywirusa, jakoś nie raczyłeś się odezwać. (zywek):
Nie zwiększysz bezpieczeństwa instalując dodatkowego antywirusa, bo windows defender się wyłącza, jak wykrywa cokolwiek innego, niż on.
--
#1062 Monte
Avasta. (DJGraco):
Jakiego nowego antywira zainstalowałaś?
Mam na myśli nazwę programu
--
#1063 djdenismusic
@monte chodzi o to, że generalnie nie zaleca się używania dwóch antywirusów jednocześnie. To też gdy instalujesz avasta, automatycznie zostaje wyłączony twój poprzedni antywirus.
#1064 Monte
To który mam wyłączyć?
#1065 djdenismusic
Żaden. Bo defender sam się wyłączył po instalacji avasta.
O nic nie musisz się martwić.
#1066 Monte
OK, dzięki za wyjaśnienie @Denis.
#1067 Zuzler
O, no to powodzenia, jak tego Avasta zechcesz jednak wymienić na lepszy model.
#1068 camila
Miałam bardzo udany dzien. ;) Wyruszyliśmy z domu po 03:00, by zdążyć na pociąg do Wawy o 04:14, przy okienku do odbioru metadonu po 07 rano spotkałam jedną osobę, co chyba zdarzyło mi się po raz pierwszy w życiu, wszystko poszło sprawnie, po 14 byłam już w Krk, poza tym czuję już w powietrzu ten grudniowo-zimowo-świąteczny klimat. Teraz siedzimy, pijemy herbatę, jest zajebiście. Mało potrzeba do szczęścia. ;)
#1069 Monte
A na jaki? Skoro ten jest nie taki jak trzeba, to jaki polecasz? Bo na razie nie zamierzam nic zmieniać. (Zuzler):
O, no to powodzenia, jak tego Avasta zechcesz jednak wymienić na lepszy model.
--
#1070 Puszkin
Jestem dzisiaj szczęśliwy, choć nic szczególnego się nie wydarzyło.
#1071 Zuzler
Na jakikolwiek. Powodzenia z odinstalowywaniem. Chyba że coś się w tej kwestii zmieniło na plus.
#1072 djdenismusic
Teraz avast stał się naprawdę okuratnym antywirusem. Dostępny od sstóp do głów. Włącznie z dezinstalacją :P
No i skuteczny. W rankingu av test dostał oznaczenie top product. podczas gy wbudowany defender znalazł się poza czołówką.
#1073 Zuzler
Aaa, no to przepraszam.
#1074 djdenismusic
Nie przepraszaj. Sam donedawna uważałem avasta za jedno, wielkie gówno. W końcu przez te ponad 20 lat historii zdąrzył się dorobić miana niemalże memicznego antywirusa ;)
#1075 tomecki
Pisałem sobie z Chatem GPT programik. Pisałem i pisałem, błędy coraz to nowe wychodzą i w końcu trochę się zniechęciłem. Tak jeszcze na koniec w Google sprawdziłem czy takowa funkcjonalność może komuś się na tyle przydała, że opublikował coś no i... owszem. Balabolka się poleca. Konkretnie chodzi o zrobienie pliku dźwiękowego z napisów do filmu. Znaczy plik srt czy inny vtt przerobiony na audio via SAPI w taki sposób żeby synteza gadała wtedy, gdy faktycznie te napisy mają się pojawić. Piszę to w tym miejscu, bo jednak czegoś się nauczyłem pisząc to coś.
#1076 Monte
Mój prezent bardzo spodobał się jednemu z adresatów! Mam ochotę skakać do nieba z radości, bo ktoś inny jest szczęśliwy i zadowolony z paczki.
#1077 balteam
@Tomecki a chat gpt 4 testowałeś czy 3,5? 4 podobno sporo lepszy, no ale jeszcze błędy będą, ciekawe jaka będzie nowa generacja.
#1078 Monte
Drugi adresat też jest szczęśliwy! Jakie to cudowne uczucie sprawić komuś radość.
#1079 tomecki
Puki co 3.5.
#1080 djdenismusic
@tomecki w ms edge masz gpt 4. ciekawe jak by sobie poradził z tym, co chcesz osiągnąć.